Miért nem tiltják be a "mama hotel" kifejezést Magyarországon?
Ez egy amerikából átvett kifejezés, aminek eredeti jelentése (tehát hogy nem akar elköltözni otthonról, mert kényelmesebb neki ha főznek, mosnak, takarítanak rá a szülei, mint egy hotelben) az ottani gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt helytálló, de itt Magyarországon, az itteni gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt maximum az újgazdagabb körökben létezik ilyen, elenyészően kevés létszámmal, és ez inkább a mama börtönösökre van ráhúzva, aminek köze nincs a mama hotel eredeti jelentéséhez.
A szólás szabadságába pedig azért nem fér bele, mert ez nem vélemény, hanem egy rendkívül abuzáló és indokolatlanul kirekesztő és szegregáló billog azokra, akik a mama börtönben rekedtek, akár álláskeresésben, akár párkapcsolatban, akár egyéb emberi kapcsolatok szempontjából, és van nekik enélkül is elég bajuk, nem hogy még mama hotelesként bélyegezzék meg őket, szóval ez egy rendkívüli káros megnevezés és megbélyegzés rájuk (különösen, hogy a mama hotel nem hogy nem ugyanaz mint a mama börtön, de még gazdasági okok miatt, el sem terjedhetett ez a jelenség, csak elenyészve, tehát nincsenek annyian, hogy indokolt lehessen a kifejezés használata), és büntetni kéne a kifejezés használatát, főleg a mama börtönben rekedtek felé, a mama hoteleshez való hozzáállást, akár súlyos pénzbírsággal.
Úgysincs teljes szólás szabadsága, van amiknek a kimondása büntetendő, ennek is ilyennek kéne lennie, a fent említett (jogos) okok miatt.
#41 Ja igen az incelt is, az legalább olyan káros és felesleges.
#42 A mama börtönösök mama hotekesezését nem a politika ültette bele az emberekbe.
Engem a mamahotelezés hidegen hagy, leírták már páran amit gondolok erről. Aki idióta és mamahotelezik másokat egy lakhatási válság kellős közepén, annak a szavára nem érdemes adni. Aljas idiótákon minek cseszné fel magát az ember?
Viszont itt valaki teli pofával hazudozott nettó 300 ezres magyar bérekről, és okoskodott mellé hogy béreljen lakást 150-ért, bárki megteheti. Na most ez többszörös hazugság. Még a 300 ezer se sok, de ennek konkrétan majdnem a fele a nettó magyar átlagbér! Tudtommal ezt a fidesz hozta össze, rajtuk kellene számon kérni. Ezen kívül ha még 300-at is keresne, 150 megy lakásbérlésre (szintén rengeteg ide, szintén köszönjük fidesz), akkor nagyon szűkös megélés lenne az, mert csak a kaja 100-at elvinne. Amit mellesleg szintén a fidesz ért el, hogy ekkora rekord élelmiszer áremelkedés jöhessen létre. Európa rekorder, nem véletlen, de nem állok neki részletezni az okokat. Értelmes ember tudja magától is.
Önkritikát pedig esetleg pont neked kéne tanulni. Dehát aki megafonos bohócokon nő fel és nekik csápol, honnan is tudhatna bármit a normális érvelésről, vagy úgy bármiféle vitakultúráról. Mert a személyeskedésen és mocskolódáson kívül mást azt neked nem igazán sikerült prezentálnod. Főleg a valóságot megcáfolni a kommentemben, pl az árak kapcsán.
De én kiszálltam, vannak típusok akikkel nem állok le feleslegesen vitázni. Aki látja az érti a 40-es kommentemet, főleg aki a tényleges magyar valóságban él.
Ja és nekem van saját lakásom, tehát még csak nem is valami önigazoló szövegnek szántam ezt. Pusztán a realitás és tények bemutatása, meg egy korábbi, baromi hazug és alja komment semlegesítése volt a célom itt, semmi több.
#39 vagyok. Azt reméltem, hogy a #38 ad valami értelmes és elgondolkodtató értékes választ, de mint kiderült, csak egyszer beszólásos troll.
Bár lehet akkor a legértelmesebb, ha csendben van.
Valahányszor szóba kerül a mama börtön, a lakhatás, és a 30 felett otthon lakók témája, valahogy mindig ösztönösen arra megy át a téma, hogy "biztos azért rinyál, mert nem tud csajozni, vagy mert emiatt nem állnak szóba vele a nők."
Ha az ilyen téveszmések egy kicsit is értenének az élethez, tudhatnák, hogy ez nem így van. Jut ugyanis az "ilyeneknek" is nő. Két féle kategóriából:
1. Aki nem kell senkinek, vagy azért mert bűn ronda, vagy azért mert olyan elviselhetetlen, hogy senki nem bír megmaradni mellette, és leadta az igényeit, csak hogy találjon valakit.
2. Túlzottan leuralták, és ő akar végre uralkodni, és úgy gondolja, hogy a 30 felett otthon lakók és a mama börtönösök, erre alkalmasak, hisz hálásak, hogy végre van valakijük, azonban ha találnak ilyet, kiélik a legdurvább és leggyerekesebb nárcisztikumukat, ami még talán a bordert is súrolja, és ha valamiben ellenkezik az "incel" vagy nem ért vele egyet, akkor elhagyással fenyegeti.
Szóval hülyeség, hogy nem talál nőt a "30 felett otthon lakó", úgyhogy szerintem ezt ne erőltessétek, mert csak magatokat égetitek vele. :D
#30 Nézzük csak a te kérdéseidet.
(Unatkozom, valaki akar beszélgetni?)
https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__egyeb-kerdesek__1..
(Unatkozom! Valaki?)
https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__baratkozas__12558..
(Valaki beszélgetni? Unatkozom)
https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__baratkozas__12726..
(Unatkozom. Valakinek lenne kedve beszelgetni?)
https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__baratkozas__12062..
Egyedül annak a kimondása büntethető, ha azt mondod, hogy nem volt Holokauszt. Ez is a szólásszabadság súlyos megsértése (amellett, hogy az állítás valóban egy baromság), nem kell még tetézni.
Ha ezt a szót betiltjuk, legközelebb mit tiltasz be?
#5 vagyok, és az 5-ös hozzászólásban le van írva, mi a különbség a mama hotel és a mama börtön között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!