Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tiltják be a "mama...

Miért nem tiltják be a "mama hotel" kifejezést Magyarországon?

Figyelt kérdés

Ez egy amerikából átvett kifejezés, aminek eredeti jelentése (tehát hogy nem akar elköltözni otthonról, mert kényelmesebb neki ha főznek, mosnak, takarítanak rá a szülei, mint egy hotelben) az ottani gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt helytálló, de itt Magyarországon, az itteni gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt maximum az újgazdagabb körökben létezik ilyen, elenyészően kevés létszámmal, és ez inkább a mama börtönösökre van ráhúzva, aminek köze nincs a mama hotel eredeti jelentéséhez.

A szólás szabadságába pedig azért nem fér bele, mert ez nem vélemény, hanem egy rendkívül abuzáló és indokolatlanul kirekesztő és szegregáló billog azokra, akik a mama börtönben rekedtek, akár álláskeresésben, akár párkapcsolatban, akár egyéb emberi kapcsolatok szempontjából, és van nekik enélkül is elég bajuk, nem hogy még mama hotelesként bélyegezzék meg őket, szóval ez egy rendkívüli káros megnevezés és megbélyegzés rájuk (különösen, hogy a mama hotel nem hogy nem ugyanaz mint a mama börtön, de még gazdasági okok miatt, el sem terjedhetett ez a jelenség, csak elenyészve, tehát nincsenek annyian, hogy indokolt lehessen a kifejezés használata), és büntetni kéne a kifejezés használatát, főleg a mama börtönben rekedtek felé, a mama hoteleshez való hozzáállást, akár súlyos pénzbírsággal.

Úgysincs teljes szólás szabadsága, van amiknek a kimondása büntetendő, ennek is ilyennek kéne lennie, a fent említett (jogos) okok miatt.

#börtön #mamahotel #mamabörtön
tegnapelőtt 22:48
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet a szavak betiltásával vagy sértőnek bélyegzésével, hogy jön majd helyettük másik szó. Régen a fogyatékos, süket, vak, béna, kripli, elmebeteg stb. szavak sem voltak sértőek. Csak aztán annak lettek bélyegezve és jött helyettük a "próbatételes", siket, látássérült, mozgássérült, stb... Pár év és ezek is sértőnek lesznek bélyegezve és találunk majd ki helyettük másik szavakat. Aztán majd azok is sértőnek lesznek bélyegezve...
tegnap 03:56
 22/46 anonim ***** válasza:
66%

Akire felnőtt emberként főznek, mosnak, takarítanak, kiszolgálják, a mamahoteles és pont.

Ugyanis attól, hogy valaki a szüleivel él, még nem kell egy életképtelen parazitának is lennie. Ő is kiveheti a részét a házimunkákból, sőt ha lakbért nem is fizet, az alap, hogy a rezsibe, bevásárlásba beszáll. Mint egy felnőtt ember ugye, nem egy eltartott gyerek. Ezek a többgenerációs együttélések, amik nem egyenlőek az élősködéssel.

“Mama börtön” meg nem létezik, nincs jogod egyetemesnek kikiáltani a saját magad által kreált hülyeségeket. El sem olvasom a litániáidat, nincs olyan, hogy valaki kényszerből kiszolgáltatja magát a szüleivel és semmihez, egyetlen ebédhez nem járul hozzá egy fia forinttal sem. Mert ez a mamahotel, tehát visszatérünk az első ponthoz.

tegnap 04:39
 23/46 A kérdező kommentje:

Nagyon lekorlátozódott a téma a párkapcsolatok terére, és mintha próbálódna eltolódni ebbe az irányba a dolog (pláne férfi nem szemszögből), pedig nem csak emiatt gáz az eféle megítélés, és nem csak a férfiakat.

Az itt leírtak többsége a mama hotelesekre volt jellemző, nem a mama börtönösökre. A mama hotelesek Magyarországon kevesen vannak, azok is az újgazdagabb családokból. De tök logikus. Az általános gazdasági helyzetben meg nem engedhetné magának senki a mama hotel "klasszikus" formáját. Nem lenne miből kitermelni egy mama hotelest. Egy mama börtönösre meg nem főznek mosnak, nincs eltartva, tehát eleve a hotel kifejezés is blődség. És hát annak miből volna pénze "bulikázni"?

Az ami igaz lehet, hogy nem csak a kifejezést kellene betiltani, hanem magát a hozzáállást is, mert ha csak a kifejezést tiltanák be, kitalálnának rá más kifejezést.

Mellesleg nincs teljes szólás szabadsága, sokminden be van már most tiltva, nem ennek betiltása lenne a súlypont, és nem ezzel indulna el a betiltási forradalom.

#23 A mama börtön meg létezik. Legalábbis jelenség szinten, ha nem is konkrétan ezen a néven, szóval megérnél egy érzékenyítő tréninget.

tegnap 06:35
 24/46 anonim ***** válasza:
24%

#13 Hát de nem? A minimál bér nettó 300 000 Ft alsó hangon, ennél már csak magasabb bérek vannak. Nem is értem, hogy miért fáj sokaknak 150-ért garzont kivenni. Sőt, mivel ez még csak a minimál bér, és ennél csak magasabb bérek vannak, az sem kifogás, hogy + rezsi, meg 3 havi kaució előre. Áh. Nem értem én ezt.... Sok kifogásista. :D

#23 Ezaz! Jól megmondtad. Abuzatív....őőőő....akarom mondani bátor megmondó hozzászólásod bizonyítja, hogy benned ott csörgedezik a szkíta-kipcsák-porosz lovas harcos nemzedéki vér, ami nagy elődeinkbe is benne volt. Egy ilyen tehetséget kár elkallódni hagyni, remélem felfedeznek és küldenek neked egy behívót a katonaságba! Oda ilyen bátor harcos lelkületű emberek kellenek, mint te. :)

tegnap 07:11
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
A szóhasználat betiltása teljesen elrugaszkodik a valóságtól, azonban abszolút megértem az elkeseredettségedet és egyértelmű, hogy legtöbbször sértő szándékkal használt kifejezésről van szó. A mamabörtön valóban találóbb, de a lakhatási válság pl. pont kifejezetten kerülendő szó, erről nem szabad nyíltan beszélni, rettegni csak a szomszédban folyó háborútól szabad, a hajléktalanságtól nem.
tegnap 08:33
 26/46 anonim ***** válasza:
70%

Ezeket a kifejezéseket a lakáskiadók terjeszthették el, mások megyszégyenítésére.

Ez egy pszichológiai hadviselés, hogy menjenek hozzájuk albérletet fizetni!

Közben sok köztük az, aki a valódi parazita, vagy csokos élősködő, az az államból vett magának házat vagy örökölt és erre veri magát.

Nem kell velük foglalkozni, ignorálni kell őket!

tegnap 08:44
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészről szerintem külön van mamabörtön és mamahotel. Bár utóbbi is lehet kényszeres és nem kényszeres, illetve lehet átmenet a kettő között.

Azzal egyértek, hogy van egy pejoratív sértő használata és nem csak konkrétan mamahotelesekre értik... Például én is voltam részben mamahoteles 30 évem előtt, én ezt bevallom, és engem igazából senki nem bántott ezért. Amikor itt szóba került, akkor trollocska itt igen. De trollocskán csak nevetek és leszólom. :-) Szintén anyummal laknék, ha nem halt volna meg. Mert mind a kettőnknek közös jólét volt így, bár innentől kezdve ez már nem is mamahotel. :-) Az elmúlt években már én kezdtem el főzni és átfordult a kocka kettőnk között.

De egy kifejezést bejelenteni? Ennél is nagyobb zsarnok diktatúrát szeretnél már ilyen téren is?? Ezt gondold át, ilyenre - szó szerint - nincs lehetőség. A hülyéket el kell engedni.

tegnap 08:56
 28/46 anonim ***** válasza:
80%
25: Másik topic-ból vagy a pénzismeret nélküli troll vagy kezet foghattok! Minimálbér talán 200-as sincs egészen, a garantált bér sem éri el a 275-öt például! Tehát miről beszélsz? Bármilyen fizetésként sem éri meg - akár bútorozva - 150-ezerért albérlet. Eléggé baj, hogy ezt művelik és te tapsikolsz ehhez! Ezért tartunk itt!
tegnap 09:01
 29/46 anonim ***** válasza:

28+

13. ugyanez.

tegnap 09:04
 30/46 anonim ***** válasza:
63%

A kérdező is ugyanilyen troll. A többi hasonló kérdése alatti fiókjait már tiltották:

"Bűncselekmény a mama börtön?"

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

"Miért nem bűncselekmény a mobbing és a bullying?"

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

"Gazdasági bűncselekmény az öngyilkosság?"

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1284..

Eléggé rá van izgulva a témára:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=mama%20b%C3..

tegnap 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!