Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tiltják be a "mama...

Miért nem tiltják be a "mama hotel" kifejezést Magyarországon?

Figyelt kérdés

Ez egy amerikából átvett kifejezés, aminek eredeti jelentése (tehát hogy nem akar elköltözni otthonról, mert kényelmesebb neki ha főznek, mosnak, takarítanak rá a szülei, mint egy hotelben) az ottani gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt helytálló, de itt Magyarországon, az itteni gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt maximum az újgazdagabb körökben létezik ilyen, elenyészően kevés létszámmal, és ez inkább a mama börtönösökre van ráhúzva, aminek köze nincs a mama hotel eredeti jelentéséhez.

A szólás szabadságába pedig azért nem fér bele, mert ez nem vélemény, hanem egy rendkívül abuzáló és indokolatlanul kirekesztő és szegregáló billog azokra, akik a mama börtönben rekedtek, akár álláskeresésben, akár párkapcsolatban, akár egyéb emberi kapcsolatok szempontjából, és van nekik enélkül is elég bajuk, nem hogy még mama hotelesként bélyegezzék meg őket, szóval ez egy rendkívüli káros megnevezés és megbélyegzés rájuk (különösen, hogy a mama hotel nem hogy nem ugyanaz mint a mama börtön, de még gazdasági okok miatt, el sem terjedhetett ez a jelenség, csak elenyészve, tehát nincsenek annyian, hogy indokolt lehessen a kifejezés használata), és büntetni kéne a kifejezés használatát, főleg a mama börtönben rekedtek felé, a mama hoteleshez való hozzáállást, akár súlyos pénzbírsággal.

Úgysincs teljes szólás szabadsága, van amiknek a kimondása büntetendő, ennek is ilyennek kéne lennie, a fent említett (jogos) okok miatt.

#börtön #mamahotel #mamabörtön
jan. 20. 22:48
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/253 anonim ***** válasza:
0%

#157 Te az voltál amelyiknek nem sikerült kiguglizni hogy mit jelent a kifejezés, majd miután definiáltam annak a fogalomnak a segítségével, amit bemásolt a “gazdasági hasznosság”-ról simán benyögte, hogy ezt nem érti, tehát fszság és kész - ezzel el volt intézve?

Igen, amit ott leírtál abból lejött hogy full vakon vagy. Nem tudsz eljutni A-ból B-be agyilag. Akkor sem, ha lépésről lépésre levezetik neked. A kérdezőhöz hasonlóan. Viszont az önérzetes mamahotellakó trollba legalább szórakoztató lábat törölni, te simán csak unalmas vagy, mint ha galambbal sakkoznék.

Na de eme kis kitérő után majd hátha meglátjuk, milyen számpéldán keresztül tudja levezetni nekünk az önérzetes mamahotellakó, milyen az a mamabörtön. Mennyit keres egy mamabörtön fogoly, aminek a 80%-át elveszi anya, ami 80% eléri vagy meghaladja az albérletek árát…

tegnapelőtt 15:35
 162/253 anonim ***** válasza:
39%
#160 Ő legalább még csak másodszor definiálja a fogalmakat, a papagáj viszont már vagy 30 hozzászólásban írta le ugyanazt a f.szságot. :) Nála jogosabb lenne a kérdés, hogy "Még mindig itt tartunk?" :D
tegnapelőtt 15:36
 163/253 anonim ***** válasza:
0%

“annyit kell hazaadnia és a költségekbe beszállnia, hogy az életbe ne tudjon összespórolni albérletre, de még kaucióra sem, (nem hogy saját lakásra) rá vannak terhelve mindenféle plusz költségek, amik szintén gátolják a leszakadást, mert ha nem teszi ezeket mind, akkor utcára kerül. Úgy meg ha anyagilag ily módokon meg van akadályozva hogy összespóroljon, nem igazán fog tudni albiba menni, ha az utcára ki van rakva, onnan meg főleg nem.”

Na ezt írnád már le egyszer, hogy mennyi az annyi. Erre nem vagy képes. :D mennyit keres ez a mamabörtönfogoly Alajos? Ennek a 80%-át lenyúlja anyu, ezt hasonlítsuk össze a lakbérekkel. (Meg Alajos keresetéből kiderül majd, mennyire tekinthető gazdaságilag hasznosnak, vagyis olyannak, akinek az idejét, tudását nagyra értékeli és megfizeti a piac - vélhetően semennyire)

tegnapelőtt 15:47
 164/253 anonim ***** válasza:

#161 Nem létezik olyan fogalom, hogy "gazdasági haszontalanság". De ha mégis, akkor kérem a definícióról a linket! És pontosan ennek a fogalomnak - ismétlem - "gazdasági haszontalanság" a definícióját kérem. Nem valami ferdítést vagy félremagyarázott, belemagyarázott, belehazudott maszlagot kérek.

Oh, +1 kérés: jelentse is azt a fogalom, amit szerinted jelent. Bár ha nem, az is jó, legalább nyilvánvaló lesz mindenki számára, hogy végig hülyeségeket beszéltél.

"majd miután definiáltam" - ezen azért felröhögtem. :D Nem a te személyes definíciódra vagyok kíváncsi. :D Definiálni a saját kénye-kedve szerint bárki tud bármit. Én egy hivatalos, szakmailag megalapozott és jóváhagyott definícióra vagyok kíváncsi, nem a te saját ködös elképzeléseidre és megmagyarázásodra.

tegnapelőtt 15:47
 165/253 A kérdező kommentje:
Te mamahotelezel, én mamabörtönözök. Sikzó vagy, mi? :D
tegnapelőtt 15:57
 166/253 anonim ***** válasza:
0%

Gugliztam egyet neked:

Gazdasági

[link]

Haszontalan:

[link]

(It az egyes számú jelentés)

Össze tudod rakni, hogy anyagi értelemben hasznot nem hajtó; hasznavehetetlen, értéktelen személyről van szó?

tegnapelőtt 15:59
 167/253 A kérdező kommentje:

"Viszont az önérzetes mamahotellakó trollba legalább szórakoztató lábat törölni,"

Nem mintha az eddigi gázlángozások nem mondtak volna el mindent, de ez a mondat meg aztán főleg. És még én vagyok a troll.

Mellesleg amíg nem turkálok a zsebedbe, addig te se turkálj az enyémbe, mert semmi közöd hozzá, ahogy nekem sem a te keresetedhez és kiadásaidhoz. Sőt veled ellentétben engem nem is érdekel mennyi a közmunkabéred és hogy ebből mennyit iszol el reggelente a trafikban.

tegnapelőtt 16:01
 168/253 A kérdező kommentje:
A #167-et a #163-nak írtam.
tegnapelőtt 16:02
 169/253 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, mennyi az annyi? :D Kínosan kerülöd azt, hogy konkrét számszerűsített példán keresztül mutasd be a mamabörtönt..:))) kezdek gyanakodni valamire:))) Ismered-e a számok világát? Csak nem azért vagy mamahotellakó, mert két számot nem bírsz összeadni? Haszontalanná válva 100 munkakörből 99-re (oh bocs hogy számokat használok)
tegnapelőtt 16:03
 170/253 A kérdező kommentje:
#169 Milyen alapon turkálsz te a zsebembe?
tegnapelőtt 16:05
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!