Miért nem tiltják be a "mama hotel" kifejezést Magyarországon?
Ez egy amerikából átvett kifejezés, aminek eredeti jelentése (tehát hogy nem akar elköltözni otthonról, mert kényelmesebb neki ha főznek, mosnak, takarítanak rá a szülei, mint egy hotelben) az ottani gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt helytálló, de itt Magyarországon, az itteni gazdaság, a keresetek és az életszínvonal miatt maximum az újgazdagabb körökben létezik ilyen, elenyészően kevés létszámmal, és ez inkább a mama börtönösökre van ráhúzva, aminek köze nincs a mama hotel eredeti jelentéséhez.
A szólás szabadságába pedig azért nem fér bele, mert ez nem vélemény, hanem egy rendkívül abuzáló és indokolatlanul kirekesztő és szegregáló billog azokra, akik a mama börtönben rekedtek, akár álláskeresésben, akár párkapcsolatban, akár egyéb emberi kapcsolatok szempontjából, és van nekik enélkül is elég bajuk, nem hogy még mama hotelesként bélyegezzék meg őket, szóval ez egy rendkívüli káros megnevezés és megbélyegzés rájuk (különösen, hogy a mama hotel nem hogy nem ugyanaz mint a mama börtön, de még gazdasági okok miatt, el sem terjedhetett ez a jelenség, csak elenyészve, tehát nincsenek annyian, hogy indokolt lehessen a kifejezés használata), és büntetni kéne a kifejezés használatát, főleg a mama börtönben rekedtek felé, a mama hoteleshez való hozzáállást, akár súlyos pénzbírsággal.
Úgysincs teljes szólás szabadsága, van amiknek a kimondása büntetendő, ennek is ilyennek kéne lennie, a fent említett (jogos) okok miatt.
#140 Akkor menj innen! Ilyen egyszerű. :D
Engem sem érdekelnek a 16 éves picsogások a tini párkapcsolat kategóriában, hogy "lebuktam mert a szemét pasim kutakodott utánam és rájött hogy megcsalom", így hát nem olvasom. :D
Ezt írtam már korábban - ezek szerint átsiklottál rajta - hogy igen, két választása van a gazdaságilag haszontalannak:
1) utca köve
2) mamahotel
A 2) a könnyű út. Anyuka kegyelméből áron aluli lakhatás. Te ezt úgy állítod be, mint ha anyuka szívná el az életerőt a börtönben tartott csemetétől, nehogy akár egy albérletre összegyűjthessen. De a valóság az, hogy a csemete keres annyira szánalmasan keveset, hogy abból az erősen kedvezményes mamahotel lakbért is alig bírja kinyögni. Mert.. már szinte unom leírni, hogy micsoda. Ez pont hogy anyukának terhes.
Ismerem a magyar munkaerőpiacot. Van bizony a munkaerőtúlkínálatos alacsony képzettségű, alacsony hozzáadott értékű réteg, amiről te beszélsz. És van egy másik réteg, a magas képzettségi szintű munkaerőhiányos szegmens. Mindenki saját maga intézi, melyikbe akar tartozni. A mamahotelesek nem sokat tettek azért, hogy az utóbbiba kerülhessenek. Szeretik a könnyebb, kényelmesebb 2) számú utakat bejárni, és ezt mindenki tudja róluk. Őket védi anyuci az utca kövétől. Másoknak meg kell küzdeniük azért, hogy azt elkerüljék. Teljesen érthető emiatt az a méla megvetés, amit kifogásolsz. Erre nem az a megoldás, hogy betiltjuk, hanem hogy továbbfejlődsz, hasznossá válsz, többet keresel és elköltözöl a mamahotelből - hasznos tagjává leszel a társadalomnak aki képes anyuka kegyelme nélkül is megállni a helyét.
#143 Na ez legalább vicces trollkodás volt. :D
Sajnálom hogy odaírtad azt a káromkodást a végére, mert attól tartok az adminok ezt törölni fogják emiatt, pedig eskü jót nevettem ezen. :D
Éppen ezért én biztos hogy nem jelentem.
"Ezt írtam már korábban - ezek szerint átsiklottál rajta - hogy igen, két választása van a gazdaságilag haszontalannak:
1) utca köve
2) mamahotel"
Ez nem választás, ez kényszerítés. Az utcára kényszerült is adózik, amiből a felmenőidnek jut orvosi ellátásra, ház elől szemét elhordásra, vagy nyugdíjra pl.
"A 2) a könnyű út. Anyuka kegyelméből áron aluli lakhatás. Te ezt úgy állítod be, mint ha anyuka szívná el az életerőt a börtönben tartott csemetétől, nehogy akár egy albérletre összegyűjthessen. De a valóság az, hogy a csemete keres annyira szánalmasan keveset, hogy abból az erősen kedvezményes mamahotel lakbért is alig bírja kinyögni. Mert.. már szinte unom leírni, hogy micsoda. Ez pont hogy anyukának terhes."
A mama börtönben ilyen nincs. A fizetés 80%-nak elszedése nem kegyelemből áron aluli lakhatás. Nem csak kevés fizetéssel van így. Vagy nem láttál ilyet, vagy mama börtönt "üzemeltetsz", de néhány elszólásodból az utóbbira következtetek. Még akkor is, ha nem nézem azon válaszaidat is, amikkel a kérdés sorozataimmal húztalak csőbe.
"És van egy másik réteg, a magas képzettségi szintű munkaerőhiányos szegmens."
Hol?
"Szeretik a könnyebb, kényelmesebb 2) számú utakat bejárni, és ezt mindenki tudja róluk. Őket védi anyuci az utca kövétől. Másoknak meg kell küzdeniük azért, hogy azt elkerüljék. Teljesen érthető emiatt az a méla megvetés, amit kifogásolsz."
A mamabörtönösök ugyan nem. Le kéne tenni a cuccot, de tényleg már.
Csőbe húzott, azt mondja, hát beszrok 🤣
Na jól van. Tehát azt mondod, egy mamabörtönben elszedik a fizetés 80%-át, még ha magas is.
Tehát most megpróbálok aláereszkedni a fantáziavilágodba, elképzelek mondjuk egy… agysebész főorvost, keres kb nettó 2 milliót (lehet, hogy keveset mondtam). Anyuka ebből elszed tőle 1,6 milliót, így a maradék 400 ezer már kevés ahhoz hogy elmeneküljön a mamabörtönből és kivegyen egy albérletet havi 200 ezerért. Ilyen mamabörtönök vannak, tényleg? 🥴
Nézzünk egy másik mamabörtönt… Szoftverfejlesztő csaj, magánvállalkozó, havonta kiszámláz egy londoni banknak ~4500 font munkadíjat. Anyuka elszed tőle 3600 fontot, így a maradék 900 fontból (440 ezer forint) nem bír megtakarítani annyit, hogy 2 hónap után kivehessen egy garzont havi 200 ezer forintért… micsoda börtön lehet ez is…
Lajcsi kamionsofőr, keres 2500 eurót egy hónapban. Mikor heti egyszer hazatér mamához a börtönbe, ott az elszed tőle 2000 eurót. Így Lajcsi nem bír szabadulni a mamabörtönből. Ki kell szöknie a rácson hogy el tudjon hajtani a kamionnal dolgozni…
Vagy inkább arról van szó, hogy Jozsóka, aki segghülye, nem talál rendes munkát a nyolc általánosával amit tizenegy év alatt végzett el, alkalmi munkákból próbál összekaparni havi 190 ezer forintot, amiből anyuka elvesz 152 ezret, hogy befizesse Jozsóka kajaköltségét, ami 100 ezer, a rezsit, ami 120 ezer, meg legyen pénz az ablakcsere 1 milliós költségére is, mert már megadta magát a szigetelés? Anyuka itt gonosz zsarnok, aki nem hagyja, hogy Jozsóka a “stabil” 190 ezréből kivegyen magának egy albérletet, ami 200 ezer forint plusz rezsi havonta, és fenntartsa magát. Ő börtönbe zárja Jozsókát. Jozsóka áldozat, nem pedig gazdaságilag haszontalan semmirekellő, anyukájánál ingyen élő bújtatott csöves mamahotellakó.
#144 Szerintem az én válaszomra írták, hogy te vagy az, csak másik fiókkal, ezért írtam. :) Kimásoltam a kommentet, majd visszarakom csúnya szó nélkül, ha esetleg töröltetik.
Viszont a kérdésemre nem válaszoltál, hogy ezek szerint bántalmazó szülő-gyerek kapcsolatban vagy a szüleiddel? Mert ha igen, akkor itt a jogi lehetőségeidnek lenne érdemes utánanézni, illetve külső segítséget kérned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!