Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miert nem jon ki mindenki...

Miert nem jon ki mindenki kulfoldre dolgozni? (sajat pelda)

Figyelt kérdés
Otthon elvegeztem az egyetemet gazdasagi szakon. Oke nem a legversenykepesepp a gazdasagi de akkor is diploval 300 ezres ber nevetseges. Itt meg gazdasagiskent is legalabb 1.5M a kezdober. Na a 300bol 80 ezer volt az alberlet. Marad 220. 60 ezerert megtankoltam a kocsit maradt 160. Kajara koltottem 100at maradt 60. A 60 megmaradt szórakozásra,étterembe,bulizni mert élni is akarok. Így éltem hónapokig hogy epp hogy kijottem szukosen a fizetesembol. Fel eve kijottem Hollandiaba egyszeru raktari munkasnak. Szallast kaptam, autot amiert meg plussz penzt is kapok hoyg viszek munkaba embereket nem hogy en fizessem a benzint, na de a lenyeg szallas levonasa utan havi 720ezrem marad. 40 ora munkaval. Amikor ugyanitt tartottam h szallas,kocsi otthon 160ezer maradt DIPLOMAS munkaval. barhogy szamolok 4.5X több. Aztán hozzáteszem hogy ahogyan én étkezek pont azok az élelmiszerek többnyire olcsóbbak is, úgyhogy kb itt is napi 3 ezret koltok kajara és még többet is eszek. Kaja után marad 620ezer. Itt duplája elmegy szórakozásra, nem azért mert drágább hanem mert 2x annyit járok el mert sokkal több a pénzem. 500 Ezer minden hónapba megmaradt eddig. Szóval itt felev munka=3 millio ft megtakaritas, otthon felev munka 0ft. úgy hogy itt jobban éltem. Kérdezem én, miért vannak még mindig akik otthon dolgoznak és nem költöznek ki?

tegnapelőtt 18:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
36%
Talán mert valakinek vannak fontosabb értékei, mint a pénz... Talán valaki morális okoknál fogva nem csinálja ezt...
tegnapelőtt 18:46
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Sokaknak nem marad 60 ezre sem félrerakni havonta, hogy egy kis pénzmaggal elinduljon a világba. Kb. egy éve jött ki az a hírhedt statisztika, hogy az emberek kb. negyedének nincs félretett pénze, 100 ezer forintos hirtelen kiadást nem lenne képest kifizetni. Van akinek a biztos rossz a kapaszkodója, nem a bizonytalan jó (útra kel majd nem jön össze, lenullázta magát és megszégyenülten mehet haza visszakuncsorogni magát). A beszélt idegen nyelvek számában is nullához közelít a statisztika.
tegnapelőtt 18:46
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

Ennek több oka is van.

Nem beszél mindenki idegen nyelvet.

Nincs mindenkinek egyetemi végzettség.

Nem akar mindenki külföldre menni.

Szóval rengeteg oka lehet ha valaki nem akarja elhagyni az országot.

Én szintén külföldön élek már 6 éve.

Nekem szinte mindennel szerencsém volt, van jól fizető munkám is.

Rengeteg olyan is van viszont, hogy nem egészen úgy jött ki sokaknak a lépés ahogyan azt eltervezték és mehettek haza minden nélkül.

Nem mindenkinek való a külföldre költözés és vannak akik otthon is megtalálják a számításaikat.

tegnapelőtt 18:47
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

Mert félnek a változásról, az ismeretlentől, nem érzik magukat késznek erre, vagy nem biztosak magukban, a tudásukban, egyes kompetenciájukban, vagy van valami betegségük, ami főleg nehezítő tényező. Vagy épp az itthon élő, idős szülőket nem merik egyedül hagyni.

De olyan is van, aki alulinformált, mert a propaganda buborékából nem lát ki.

tegnapelőtt 18:48
 5/19 anonim ***** válasza:
83%

Épp elég szomorú, hogy ennyire sokan külföldön vannak, hogy sajnos arra kényszerültek a jobb remény érdekében, hogy elhagyják a hazájukat, akár örökre.

Az lenne az ideális, ha mindenki itthon megtudná teremteni azokat az élehetési körülményeket amiket szeretne, lehetőleg anélkül hogy beleroppanna.

Továbbá, az nagyon elvont hogy MINDENKI kimenjen külföldre. Van az a réteg akinek a nyelvtanulás, kor, egészség, család gondozasa áll az útjában. Van aki itthon sem dolgozik, nemhogy kint, van olyan akinek jó úgy ahogy van, majd lesz valahogy stb. Sok oka van.

Plusz, ha az összes dolgos, szorgos jó munkás elmenne, ez az ország még nagyobb bajban lenne mint jelenleg van.

Pl. Az egészségügyben is meg lehet figyelni, mekkora az orvoshiány, mert sokan inkább külföldre mennek, mert nekik át jobban megéri. És ki issza meg a levét? Juci néni aki már 4 hónapja vár műtétre, Petike aki beteg, de egy háziorvosért másik városba kell utazni stb

tegnapelőtt 19:04
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Gazdasági diplomával (német nyelvtudással) én bruttó 1,2 milliót keresek. Jelenleg most van a bértárgyalásom vége (+12% béremelés). Sosem mennék ki raktári munkásnak.

Örülök a sikerednek, de nekem nem perspektíva a raktári meló főleg nem annyiért, amiért Te kint dolgozol.

tegnapelőtt 19:05
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem beszélek nyelveket, én leginkább ezért, meg nem merek belevágni az ismeretlenbe. Villanyszerelőként 330000 körül keresek, nem sok, de van egy saját zárkerti házikóm, így remeteként elvagyok.
tegnapelőtt 19:10
 8/19 anonim válasza:
0%
Az első jól le lett pontozva, pedig igaza van!
tegnapelőtt 19:13
 9/19 anonim ***** válasza:
57%
Sokan nem beszélnek idegen nyelvet, illetve nem is mernek kimenni. Ijesztő egy teljesen új világba átcsöppenni és az elején nehéz, hiába is sokkal jobb később.
tegnapelőtt 19:26
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

Én példaul azért mert nincsenek szociális készségeim.

Itthon még azért valahogyan elboldogulok, de külföldón hiába beszélek jól angolul, a szociális kesszégen az nem javít.

tegnapelőtt 19:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!