Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A 30 éves kor miért számít...

A 30 éves kor miért számít magasnak?

Figyelt kérdés

jan. 1. 04:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem számít annak...Sőt manapság aki csak 30 évet él;az kifejezetten fiatalon hal meg.
jan. 1. 06:14
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem számít annak. Úgy 60 éve 30 éves korodra elértél mindent, ami a társadalmi elvárások bevásárló listáján van, tehát házasság, gyerekek, saját lakás, tanulmányok befejezése, munkahely. Plusz úgy is néztél ki, mint most egy 50 éves :D Na de ma már nem így van. Plusz mostmár lehet más életcélod is, nem csak az előbb felsoroltak. Én idén (de fura, már nem jövőre :D) leszek 30. Az esküvőm meglesz 30 előtt, a gyerekek nem, pedig szeretnénk, munkahelyem van, de most szeptemberben szeretnék elkezdeni levelezőn egy egyetemi képzést, tehát úgymond karrierem még nincs, és 20-nál többnek ritkán néznek :D

Persze néhány incel itt gyakoribb próbálja lerombolni a 30 feletti nők önbizalmát, de nem kell rájuk hallgatni :)

Egyébként nekem az önbizalmam, önbecsülésem jobb, stabilabb, mint a húszas éveim elején. És jobban merek határokat is húzni.

jan. 1. 07:37
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem magas
jan. 1. 07:40
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
3. Vagyok, azt kifelejtettem, hogy a saját lakás önerőjének a közelében sem vagyok :D
jan. 1. 07:46
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Minden második nap megkérdezi valaki.Normális körülmények között egy 30 éves ember az élete felét sem élte még le,de ha nagyon esészségesen él és jók a genetikái,még lehet,hogy az 1/3-át sem.

Itt valószínűleg egy elkeseredett fiatal panaszkodik,mert nem fogadták be egy tini tacskóbuliba.

jan. 1. 08:00
 6/13 anonim válasza:
8%

Azért, mert a test öregedése már 20–30 éves kortól elkezdődik, igaz ennek jelei eleinte nagyon enyhék és szinte észrevétlenek.

A kollagén termelés lassulása megindul, az anyagcsere szintén lassulni kezd. A bőr rugalmassága csökken, finom ráncok jelenhetnek meg. Az izomtömeg lassan csökkenni kezd, ha nincs megfelelő edzés.A csontsűrűség csökkenése is elindul.

A kérdés az volt, miért számít magasnak. Azért, mert ez kor a “legmagasabb szint”, innen lefele megy minden.

jan. 1. 08:19
 7/13 anonim ***** válasza:
A 30 nagyon nem számít "magas" kornak, főleg, ha az átlag élettartamot nézzük az embereknél.
jan. 1. 10:22
 8/13 anonim válasza:
0%

Biológiai szempontból a legmagasabb szint a 30 körüli, innentől elkezdődnek az öregedés folyamatai.

A sejtek megújulási képessége csökken, a DNS másolásakor egyre több hiba fordulhat elő. A növekedési hormon szintje csökken, ami lassítja a regenerációt. A látás (különösen a közellátás) romlani kezdhet, a hallás is fokozatosan gyengülhet.

Ne áltassa magát senki, inkább nézzen utána.

jan. 1. 11:01
 9/13 anonim ***** válasza:
47%
30 felett már minden csak romlig a lejtő a sírba vezető úthoz vezet.
jan. 1. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
Egy tizenéveshez öreg egy 70-80 éveshez képest fiatal.
jan. 1. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!