Miért van az a sztereotípi, hogy a legtöbb jó nő már
foglalt 30 éves korára, illetve hogy ilyen idősen nehéz
párt találni?
Ez nem sztereotípia, hanem tény. 20 éves kor felett elkezdenek megallapodni az emberek, ezért ahogy idősödsz úgy egyre kevesebb lesz a merítési lehetőség. Ráadásul elsőnek a jó partik lesznek "lefoglalva", tehát az idő múlásával az egyre rosszabb lehetőségek maradnak.
És ez nem csak nőkre igaz, férfiaknál is ugyan így működik.
ma 08:55
Ez a valóság inkább. Addigra már túl van vagy 4 szakításon, jó esetben csak a 2. tartósabb kapcsolatában van benne, esetleg élettársiban van, e mellett már van minimum 1 gyereke.
Igazi használt ember lett:).
ma 08:58
3/21 A kérdező kommentje:
De én nekem eddig csak alkalmi szexeim voltak, sosem voltak párkapcsolatban
Ahogy az 1-es írta. A korombeli jó nők, akiket ismerek kb. 30 éves korukra mind "elkeltek", soknál már család, gyerek.
Aztán persze előfordulhat szakítás, válás, de a jó nők pikk-pakk találnak új társat, nem mondom, hogy nincsenek egyedülálló jó nők, de a számuk nagyon elenyésző 30 felett.
ma 09:01
#3 ha 30 évea nő vagy, és eddig senki nem akart veled komoly kapcsolatot, akkor vagy nagyon rossz helyen ismerkedtél eddig, vagy nem vagy jó nő.
ma 09:06
Azt meg el ne képzeld már, hogy ha van is egy régebb óta egyedülálló 30-as jó nő, hogy nincs minimum szexkapcsolata. Akkor önként választotta ezt a létformát.
ma 09:06
Nincs összefüggés. Igazából pont a jó nő ismerőseim nagy része nem olyan, aki fiatalon leragadt volna egy kapcsolatban. Az összes ilyen nőismerősöm ronda és ragaszkodik ahhoz az egyhez, akit ki tudott fogni. Jó nők válogathatnak és meg is teszik + elvárják a jó bánásmódot, ez meg sok férfinak csak a kezdeti fázisban megy.
ma 09:15
8/21 A kérdező kommentje:
Nem sztereotípia, ez a valóság. 30 éves korára a legtöbb ember megállapodik, férjhez megy/megnősül, élettársi kapcsolatban él, gyereke van. Nagyon kevés a független ember ebben a korosztályban. Elváltak, gyerekkel, egy zátonyra futott házasság minden következményével. Vagy megrögzött szinglik, akik nem akarnak elköteleződni. Ami még rosszabb, nős férfiak, akik szeretőt keresnek. Ez 30 felett már alapprobléma.
ma 09:30
Én nem tudom ti hol éltek, de nagyon nem az a jellemző manapság, hogy az emberek többsége 30 előtt házas lenne gyerekekkel. Most voltam gimis osztálytalálkozón, 28-29 éves korosztály vagyunk és a 32 emberből csak 3-nak van gyereke és csak 5-en házasok. Egy meg már elvált. És nem hiszem, hogy 1 éven belül mindenki megházasodna :D Páran kapcsolatban vannak, de a többség szingli. És majdnem mindenki értelmiségi, diplomás lett. Barátnőim közül is csak egy házas és ő 32 évesen ment férjhez. Szóval ennyit erről.
ma 09:34
Kapcsolódó kérdések: