Barátom követeli a gyorshajtási büntetése felét, normális?
És ha elgázolt volna valakit és lecsukják akkor neked kellene leülnöd a büntetés felét?
Jogilag majdnem minden esetben a vezető a hibás mindenért ez csak akkor lehet másként ha pl. az utas fizikai erejével visszaélve belenyúl például a kormányba és abból lesz baj.
Ha az utas például ráordit a vezetőre és ebből lesz baj akkor jogilag vita téma lehet de az én véleményem az hogy aki nem képes ilyen hatás mellett uralkodni magán és a vezetésen az ne vezessen. Bármi más is megijesztheti a vezetőt és akkor is jól kell cselekednie, de legalábbis nem szabadsértő módon.
A pénzkérése nem jogos. Nemtek érted önként tette csak a te érdekedben.
Tett olyat hogy felajánlotta hogy gyorsan megy miattad és megkérdezte hogy ha elkapják vallalod e a felét?
Nekem volt olyan barátnőm (ff vagyok) aki ütközött és engem vádolt hogy miattam is történt mert nem szóltam rá hogy menjen lassabban.
Jogi és pénzügyi következménye nem lett de én ezt súlyos jellemtelenségnek vettem hogy nem vállalja a tettei következményei hanem megpróbálja rám kenni.
Neked azt javaslom hogy nagyon vigyázz hogy ne legyen tőle gyerek mert nem ő az igazi.
Szórakozhatsz vele egy darabig de közben keresd az igazit és eszedbe ne jusson hozzá kötni az életedet. Ha pedig szilárdabb jellem vagy mint én akkor dobd ki és keress olyant akinek a egyik jó tulajdonsága az hogy vállalja a felelősséget a teteiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!