A nők nagy része miért érez késztetést arra, hogy a Facebookra feltegyék a terhességükről készült képeket?
A dedikált terhesfotókkal úgy vagyok, hogy szerintem ízléstelen műfaj, de teljesen ártalmatlan, amellett mindenkinek joga van azt posztolni magáról, amit csak szeretne.
Hogy a gyerekeik fényképeit miért teszik ki internetre az emberek, az viszont rejtély számomra. Miután hatszázezerszer el lett mondva, hogy rengeteg gyerekfotó köt ki ocsmányabbnál ocsmányabb weboldalakon… ezek után nem tudom, ki az, aki nyugodt szívvel osztogatja a nyolcvanadik babaképet.
"Azt egy szóval sem mondtam, hogy szégyellniük kellene. Az ember sokmindent nem szégyell, ebből még nem következik az, hogy ezeket ki is teszi a netre."
Leírtam a kérdésedre a választ, ami szerintem eleve evidens volt. Ha Te ennek ellenére nehezményezed, hogy mások kirakják ezt, ott csak a szégyen faktor jöhet szóba.
"Csak az helyzet, hogy vannak bizonyos élethelyzetek ami a privát szférára tartoznak, márpedig az, hogy felcsináltak X hónappal ezelőtt, az a kutyát nem érdekli."
Miért, a kutyás, macskás, főzős képek ki a francot érdekelnek? Sőt, tulajdonképpen kit érdekelnek őszintén, valójában mások Facebook-képei bármiről, az utazásáról, házasságáról, műköröm-tanfolyamjáról?
Pont ugyanúgy nem érsekli a 90%-ot, mint amiket te felsoroltál. Az ember élete tulajdonképpen csak a rokonait meg közeli barátait erdekli, így igazàból bármit felesleges kirakni, ha őszinték akarunk lenni.
Egyébként hazudtam, bár nem direkt, csak most jutott eszembe, hogy a kutyámról egyszer kitettem egy ilyen sztorit, tudjátok ami 24 óráig elérhető, és azért tettem ki, mert azt akartam hogy lássák milyen cuki :D
(persze biztos nem érdekelt az se senkit, ugyanúgy mint ahogy a terhes hasak sem)
mindegy szóval nyilván mások is azért tesznek ki valamit, hogy mások lássák, egyértelmű, ezt eddig is tudtam, de én kifejezetten a terhes meg kisbabás képeket nem tudom hovatenni.
"Csak az helyzet, hogy vannak bizonyos élethelyzetek ami a privát szférára tartoznak, márpedig az, hogy felcsináltak X hónappal ezelőtt, az a kutyát nem érdekli. Kb. 1 szinten van a p.csamutogatós képekkel."
Csak úgy 100 évvel vagy lemaradva kulturálisan. Akkor volt, hogy terhes nő maradjon otthon, mert mit gondolnak.
A tudatos gyerekvállalás nem a "felcsinálták" kategória, végképp nem a női promiszkuitás megtestesülése. Ez egy elég komoly fordulat a legtöbb ember életében, amit nehezen fog fel az, akinek nem volt benne része.
Vagy ilyen alapon ne tegyen fel az ember képet a párjáról, hiszen abból is lehet arra következtetni, hogy szexelnek.
"Tudom, velem van a baj.."
Igen veled, de nem azért, hogy milyen képet teszel fel, hanem hogy elvárnád mindenkitől, hogy ugyanúgy használja a Facebookot, mint Te.
"de én kifejezetten a terhes meg kisbabás képeket nem tudom hovatenni"
De miért?
Ahogy te azt akartad, hogy lássák, cuki a kutyád, mások meg azt akartak, hogy lássak, cuki a babájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!