Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy mai 20 éves, ha az élete...

Egy mai 20 éves, ha az élete múlna rajta rájönne (magától), hogy utcai fülkéből is lehet telefonálni?

Figyelt kérdés
Nemrég tapasztaltam, hogy egy 20 év körüli illetőnek az utcán kölcsön kellett kérnie valakitől a telefont egy telefonálásra, és az okát elmondania elég kínos volt. Tőlem is kérték már el a telefont azzal a szöveggel, hogy telefonálniuk kell. Ott nem volt semmi kínos, de akkor se értem miért nem kérnek inkább 200 forintot telefonálásra. (Meg valószínűleg volt is náluk 200 forint, szóval még csak kérni se kellett volna.)
dec. 4. 10:23
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
100%

Erős túlzás zaklatásnak nevezni ezt (legfeljebb zargatás), de bárki mondhatott volna nemet, elfogadtam volna probléma nélkül. Nem vagyok egy elrettentő megjelenelésű ember, hogy muszájnak érezzék. :D

Szerintem egyikük se ment csődbe egy egyperces, országon belüli hívás miatt. Ha mégis, minek mondott igent?

23/N

dec. 4. 12:17
 32/59 anonim ***** válasza:
100%
Segítséget kérni sürgős helyzetben nem zaklatás. Ezért van annyi pszichés roncs ember, mert beleverik, hogy csak akkor vagy normális életképes ember, ha sosem kérsz segítséget. Akitől segítséget kérsz, meg mondhatja, hogy "nem", azt el kell fogadni, és ennyi. Én is mindig szívesen segítek, ha tudok vagy kényelmesnek érzem... én pl. idegennek a telefonom nem adnám oda, mert tartok, hogy rosszra használja fel, de simán adtam pl. zsebkendőt, tisztasági betétet, adtam útbaigazítást, és baromira nem éltem meg zaklatásnak, kivéve, ha az illető utána paraszt volt (pl. ordít velem, ha nem tudom, hogy hol van az x házszám).
dec. 4. 12:22
 33/59 A kérdező kommentje:

Neked fájna leírni, hogy azért kértél mástól segítséget, mert fel se merült benned, hogy a fülkékkel is lehet próbálkozni?

dec. 4. 12:28
 34/59 anonim ***** válasza:
100%
29: Látom, nehéz a felfogásod. :D Ha otthon felejtettem a telefonom, akkor nem telefonáltam. Ennyi. Ha a világ dőlt össze, akkor sem. Ha nem tudom senki számát fejből, akkor hogy a tökömbe hívjak fel bárkit akár utcai fülkéből?
dec. 4. 12:28
 35/59 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te csak trollkodsz, csak sajnos nem épp szórakoztató módon. A szekunder szégyen befigyel tőled rendesen.
dec. 4. 12:32
 36/59 anonim ***** válasza:
100%
33: nem tudom, miért kellene az első dolognak lennie, ami eszébe jut az embernek, a fülke, főleg ha nincs feltétlenül a közelben vagy nem tudja az illető, hol van, a mellette 2 lépéssel levő embernek meg nagy valószínűséggel van.
dec. 4. 12:32
 37/59 A kérdező kommentje:

Hát eddig azt állítottátok (tömören összefoglalva), hogy minden 20-on éves simán megoldaná az életmentő problémákat telefonfülkével. Ha viszont a saját problémáit se tudta megoldani velük, akkor kétségesnek tartom, hogy igaz lenne.

dec. 4. 12:40
 38/59 anonim ***** válasza:
100%

37

Ember, te direkt érted félre a válaszokat? 😂

dec. 4. 12:42
 39/59 A kérdező kommentje:

Ha nem tudod senki telefonszámát, akkor felhívod a tudakozót (a száma általában ki van ragasztva a telefonfülkékbe) és megkérdezed a kívánt telefonszámot. Ha nem járult az illető hozzá a telefonszámának közléséhez, akkor kikéred másvalakinek a számát, aki tud segíteni.

dec. 4. 12:45
 40/59 anonim ***** válasza:
100%

Sajna nem volt a közvetlen közelemben fülke, de szerinted addig kellett volna sétálnom, amíg nem találok egyet? :D

Az első ötletem az volt, hogy elkérjem valaki mobilját. Ha ez sikerült (és sikerült) akkor feleslegesen gondolkoznék második, harmadik, negyedik opciót.

Tényleg nem értem, hogy mi bajod van és kiért húz fel egy ilyen semmiség. Nyugi, semmi fontosról nem esett szó. ;)

23/N

dec. 4. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!