Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Min múlik az, hogy valakit...

Min múlik az, hogy valakit kikezd az élet vagy sem? Veleszületett természet?

Figyelt kérdés

Példának, itt vagyok én: Nagyon gyenge önbecsülés, sok dologba nem kezdek bele, mert félek, hogy nem fog menni, nehezen bízok emberekben, depresszív alkat vagyok, mindenben inkább a rosszat látom, fiatal korom ellenére meg vagyok keseredve, azt érzem belefáradtam mindenbe. Gyerekkoromban bántalmaztak az osztálytársaim, a testvérem és olyan szülőktől jövök, akik alaposan elültették az önbizalomhiányt.

Egyébként megtartom magamnak a problémáimat, a körülöttem élők nem veszik észre, hogy ennyire negatív ember lennék. 24 éves lány vagyok.

Van egy fiú barátom, aki tipikusan a teljes fogsorral folyton vigyorgó ember, mindenbe belevág, hatalmas az önbizalma, szerethető, minden összejön neki, törtető alkat. Szeret élni, élvezi az életet.

Közben neki se volt könnyű gyerekkora. Ők elég csórón éltek, az apja rendszeresen verte, néha egy nagyobb lélegzetért is, sose ismerte el a sikerét. Azt mondta, ő meg pont azért hajt és él, hogy bizonyítson. Mindezek ellenére is tartja a kapcsolatot a szüleivel. Belőlem az el nem ismerés inkább kiölt mindenféle vágyat, míg benne meg pont ez tüzelte fel. Min múlik az, hogy ki hogyan reagál? Náluk szinte naponta veszekedtek a szüleik, úgy, hogy még elmenni sem tudott előlük, maximum lelépni otthonról, mert egy kicsi, 2 szobás lakásban nőtt fel.

Miért van az, hogy a rossz gyerekkor valakit megnyomorít, míg a másikat hajt?

tegnap 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés. Az emberi sors misztérium, nincs igazán válasz rá. Valakit meg csecsemöként, kisgyerekként megölnek,családban a brutális szülei, vagy idegenek, ld Till Tamás, háborúkban bombák stb. Nem könnyü túlélni a gyermekkort, veszélyes üzem azt is mondhatnám. Utána meg a jutalom az hogy egész életedben gyürközhetsz hogy valahogy fenntartsd magad. Meg viszed magaddal az érzelmi sérüléseket a puttonyban. Jó, nem vagyok negatív, sok jó oldala is van a felnőtt kornak. Szóval ki milyen adottságokkal születik le, azon is múlik. Párkapcsolathoz akkor van önbizalmad? Külsöt tekintve? Vagy "csak' a belső értékeidet becsülöd alá?
tegnap 21:10
 2/4 A kérdező kommentje:
A külsőmet tekintve van önbizalmam. De tényleg csak addig terjed, hogy elhiszem, hogy szép vagyok. Ha már meg kell szólalni, akkor butának és unalmasnak érzem magamat, ezért nem is tudok igazán érvényesülni. Észre is vettem a férfiakon, hogy érdeklem őket, de valamiért idővel odébbállnak. Nem tartom magamat jó társaságnak. Férfi barátaim ketten vannak, de az más. Velük fel tudok oldódni. Új ember megismerésekor már nem. Férfiakkal sokkal nehezebben oldódok, mint nőkkel.
tegnap 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Genetika.
tegnap 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Mélyen lévő önértékelési zavar. Bennem is ott van meg sok magyar emberben. Népbetegség azt is mondhatnám. De az pl már pozitív hogy külsőd szempontjából van önbizalmad.
tegnap 23:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!