Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen áldozatokkal járt...

Milyen áldozatokkal járt nektek az egyetem?

Figyelt kérdés
Úgy értem pl kapcsolat, barátságok megszakadása, munkahely otthagyasa

dec. 1. 07:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%

Szocializáció teljes hiánya. Tény, hog y egy tanulós szakot választottam nappali képzésben, de teljesen vakon csak a tanulmányaimnak éltem, azt gondoltam, hogy a megszerzett jegyek a legfontosabbak, pedig nem. Valójában a megkötött barátságok, ismeretségek a legfontosabbak, arról nem beszélve, hogy ekkor fiatal az ember, a bulizásnak, ismerkedésnek ez az időszak az ideális.

Én meg mint valami könyvmoly csak a tananyagnak éltem, nem lett kapcsolatom, sem barátaim.

dec. 1. 09:32
 12/22 anonim ***** válasza:
58%
Nem, azért annyira nem kell eltolni a bulizás irányába. Arra ott van a középiskola. Utána már meg kell komolyodni, el kell dönteni, hogy dolgozni akarsz-e vagy tanulni, és bármelyiket is csinálod, aközben igen, lehet, és jó is ismerkedni, de a bulizás ne legyen prioritás, hanem inkább az, hogy az ismerkedésekből szoros, tartós barátságok szülessenek, és akár hosszú távú párkapcsolat is.
dec. 1. 09:41
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
12. Igen ezzel egyetértek, én is gimiben és egyetem első évében kibuliztam magam, örülök, hogy nem idősebb koromban kellett bepótolnom és úgymond előbb felnőhettem. 21 éves korom óta amúgy is borzasztóak a másnapok (előtte meg sem kottyant) és emlékszem, hogy mivel akkor már dolgoztam is, alig bírtam talpon maradni egy kocsmázás alkalmával, este 10-kor a többiek rövidet, én kávét kértem a pultnál :D
dec. 1. 09:47
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
Nekem rendkívül időpocsékló volt, semmi haszna nem volt, tipik büfészak.. Piacképtelen diploma.
dec. 1. 10:32
 15/22 anonim ***** válasza:

A szociális életem nehéz helyenként összeegyeztetni az egyetemmel, az ottani teendőimmel. Legjobb barátnőm is egyetemre jár, csak ő a régió másik végében van, így még nehezebb vele pl. jó időpontot találni.

Alapszakon, mikor még bejárós voltam, elég sokszor kevés alvás fért bele, így az is egyfajta áldozat volt.

dec. 1. 11:22
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
16. Tesó te inkább hagyd ott minthogy meghalj. Amúgy én is úgy éreztem, hogy a szorongás meg fog ölni előbb utóbb, úgyhogy azért is hagytam ott.
dec. 1. 11:32
 17/22 Metionin ***** válasza:
79%
Mivel végig dolgoztam általában éjszaka, így az alvásomat áldoztam be. Meg kb. úgy minden szabadidőmet. De megérte, mert a továbbtanulás volt az egyetlen lehetőségem, hogy el tudjak jönni a halál fszáról és a bántalmazó családomtól. Ha maradtam volna, a mai napig közmunkán tengenék vagy diliházban a szüleim miatt.
dec. 1. 14:38
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

Levelezőre járok, mellette főállásom van.

1. Állandó vita a váltósommal, hogy jöjjön helyettem, mikor én vizsgázni vagyok, vagy egyetemen.

2. Állandó hiszti hallgatása a főnökömtől, hogy nem megyek be túlórázni, mert egyetemen vagyok.

3. Kollégák rossz nézése, irigykedése, leszólása: ,,Úgysem fog sikerülni, hülye hozzá", stb.

4. A haverok mind itt hagytak, amint elkezdtem az egyetemet. Volt aki szó nélkül letiltott, mások soha többet nem írtak vissza, mert irigyek voltak(ők sosem jártak egyetemre). Jelenleg egy haverom, vagy barátom sincs.

5. Időhiány. Nincs időm a hobbijaimra(művészettörténet, múzeumlátogatás, makettezés). Hetek óta egyiket sem csináltam abszolút. A párommal alig van időm találkozni. Jó esetben 2 hetente találkozunk(ő nappalin egyetemista, de 60 km-re van tőlem).

6. Folyamatos feszültség az egyetem, és a vizsgák miatt a kapcsolatomban. Nem érek rá, nem tudok annyi időt rászánni. Esetenként, ha nálam van is tanulnom kell. Van mikor itt hagyom, és reggel elmegyek egyetemre, délután érek haza, tehát gyakorlatilag hiába van nálam, én nem vagyok vele.

6. Közel 0 buli, főleg vizsgaidőszakban.

7. Utazások lemondása. Külföldi advent volt tervben, meg stb. Egy napot tudok megoldani, mert amúgy végig vizsgáim lesznek.

De megéri 100%-ban, azt érzem.

dec. 3. 19:51
 19/22 anonim ***** válasza:
86%
Ja és 8. Van mikor alig alszok, mert hazaérek melóból este 8-ra, és utána még tanulok éjfélig, hajnal 4-kor meg már kelek, és megyek megint munkába.
dec. 3. 19:53
 20/22 anonim ***** válasza:
Azért vigyázz magadra, előző! Az egészségedre. Aludj többet, anélkül sokkal nehezebben megy a tanulás is (meg úgy általában minden).
dec. 3. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!