Milyen áldozatokkal járt nektek az egyetem?
Szocializáció teljes hiánya. Tény, hog y egy tanulós szakot választottam nappali képzésben, de teljesen vakon csak a tanulmányaimnak éltem, azt gondoltam, hogy a megszerzett jegyek a legfontosabbak, pedig nem. Valójában a megkötött barátságok, ismeretségek a legfontosabbak, arról nem beszélve, hogy ekkor fiatal az ember, a bulizásnak, ismerkedésnek ez az időszak az ideális.
Én meg mint valami könyvmoly csak a tananyagnak éltem, nem lett kapcsolatom, sem barátaim.
A szociális életem nehéz helyenként összeegyeztetni az egyetemmel, az ottani teendőimmel. Legjobb barátnőm is egyetemre jár, csak ő a régió másik végében van, így még nehezebb vele pl. jó időpontot találni.
Alapszakon, mikor még bejárós voltam, elég sokszor kevés alvás fért bele, így az is egyfajta áldozat volt.
Levelezőre járok, mellette főállásom van.
1. Állandó vita a váltósommal, hogy jöjjön helyettem, mikor én vizsgázni vagyok, vagy egyetemen.
2. Állandó hiszti hallgatása a főnökömtől, hogy nem megyek be túlórázni, mert egyetemen vagyok.
3. Kollégák rossz nézése, irigykedése, leszólása: ,,Úgysem fog sikerülni, hülye hozzá", stb.
4. A haverok mind itt hagytak, amint elkezdtem az egyetemet. Volt aki szó nélkül letiltott, mások soha többet nem írtak vissza, mert irigyek voltak(ők sosem jártak egyetemre). Jelenleg egy haverom, vagy barátom sincs.
5. Időhiány. Nincs időm a hobbijaimra(művészettörténet, múzeumlátogatás, makettezés). Hetek óta egyiket sem csináltam abszolút. A párommal alig van időm találkozni. Jó esetben 2 hetente találkozunk(ő nappalin egyetemista, de 60 km-re van tőlem).
6. Folyamatos feszültség az egyetem, és a vizsgák miatt a kapcsolatomban. Nem érek rá, nem tudok annyi időt rászánni. Esetenként, ha nálam van is tanulnom kell. Van mikor itt hagyom, és reggel elmegyek egyetemre, délután érek haza, tehát gyakorlatilag hiába van nálam, én nem vagyok vele.
6. Közel 0 buli, főleg vizsgaidőszakban.
7. Utazások lemondása. Külföldi advent volt tervben, meg stb. Egy napot tudok megoldani, mert amúgy végig vizsgáim lesznek.
De megéri 100%-ban, azt érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!