Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen sztereotípiák vannak a...

Milyen sztereotípiák vannak a pszichológus hallgatókról?

Figyelt kérdés

nov. 30. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Nincsenek.
nov. 30. 18:01
 2/8 anonim válasza:
95%
Humán beállítottságúak, akik nem tudják, hogy mit szeretnének továbbtanulni. Jellemzően a mainstream, tiktokpszichológiában jártasak és ad némi presztizs érzést a magas ponthatár. Persze ez nagy általánosítás, de sok ilyennel találkoztam.
nov. 30. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
A legtöbben azért mennek pszichológiára, mert maguk os valami bajjal küzdenek
nov. 30. 18:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam, hogy nagyképűek. Ezt alá tudja támasztani/megcáfolni valaki? :D
nov. 30. 19:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen egy pszichológus hallgatót ismerek (így nem túl releváns, amit írni készülök, mert egy hallgató alapján nem lehet nagy következtetéseket levonni), mégis azt tudom mondani, ő nagyképű tud lenni, illetve álszerény is. És pár szaktársát szokta szidni, hogy milyen nagyképűek :D
nov. 30. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

Tetszik a kérdés, mivel én a pszichológus hallgatókkal szemben élek, éltem a legtöbb sztereotípiával, igaz az én "generációm" már végzett, végez az egyetem (Millenial vége, Z eleje), nem tudom hogy az újak milyenek.

Bennem a következő sztereotípiák alakultak ki, nyilván külön-külön, és nem egyszerre jellemezőek, de találkoztam olyannal is, akinél volt átfedés:

-Volt, vagy van valamilyen belső problémájuk. Jó esetben leküzdötték, és ezért úgy érzik másoknak is tudnak segíteni, rossz esetben itt akarják kezeltetni magukat

-Bölcsészek a humán területek adta arroganciával, közben viszont rettentő műveletlenek amiben a képzés sem segít

-Picit arrogánsak

-Nyitott, bulis szak közvetlen emberekkel

-Nagyon sokan közülük elsőgenerációs értelmiségiek, ez n y i l v á n nem negatívum, de ad egy nagyon jellegzetes attitűdöt

-Illetve a klasszik, ami följebb is elhangzott, hogy nagyon sokan azért jelölik be, mivel lövésük sincs mit tanuljanak, de úgy értik "valamit muszáj"

nov. 30. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

"Én azt hallottam, hogy nagyképűek. Ezt alá tudja támasztani/megcáfolni valaki? :D"

A kérdés sztereotípiákról szól. Sztereotípia lényege éppen az, végeredményben nem igaz.

nov. 30. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem jártam a szakra, csak érdekel a pszichológia, amikor ezt mondtam valakinek, akkor egyből azt mondta, hogy akkor biztos meg tudom ránézésre fejteni az összes gondolatát és elemzem az összes embert szabadidőmben. Képzelem, hogy egy pszicho szakos hallgatóra ez az előítélet hatványozottan igaz :D
dec. 1. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!