Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen sztereotípiák vannak a...

Milyen sztereotípiák vannak a pszichológus hallgatókról?

Figyelt kérdés

ma 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincsenek.
ma 18:01
 2/7 anonim válasza:
100%
Humán beállítottságúak, akik nem tudják, hogy mit szeretnének továbbtanulni. Jellemzően a mainstream, tiktokpszichológiában jártasak és ad némi presztizs érzést a magas ponthatár. Persze ez nagy általánosítás, de sok ilyennel találkoztam.
ma 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben azért mennek pszichológiára, mert maguk os valami bajjal küzdenek
ma 18:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam, hogy nagyképűek. Ezt alá tudja támasztani/megcáfolni valaki? :D
ma 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyetlen egy pszichológus hallgatót ismerek (így nem túl releváns, amit írni készülök, mert egy hallgató alapján nem lehet nagy következtetéseket levonni), mégis azt tudom mondani, ő nagyképű tud lenni, illetve álszerény is. És pár szaktársát szokta szidni, hogy milyen nagyképűek :D
ma 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Tetszik a kérdés, mivel én a pszichológus hallgatókkal szemben élek, éltem a legtöbb sztereotípiával, igaz az én "generációm" már végzett, végez az egyetem (Millenial vége, Z eleje), nem tudom hogy az újak milyenek.

Bennem a következő sztereotípiák alakultak ki, nyilván külön-külön, és nem egyszerre jellemezőek, de találkoztam olyannal is, akinél volt átfedés:

-Volt, vagy van valamilyen belső problémájuk. Jó esetben leküzdötték, és ezért úgy érzik másoknak is tudnak segíteni, rossz esetben itt akarják kezeltetni magukat

-Bölcsészek a humán területek adta arroganciával, közben viszont rettentő műveletlenek amiben a képzés sem segít

-Picit arrogánsak

-Nyitott, bulis szak közvetlen emberekkel

-Nagyon sokan közülük elsőgenerációs értelmiségiek, ez n y i l v á n nem negatívum, de ad egy nagyon jellegzetes attitűdöt

-Illetve a klasszik, ami följebb is elhangzott, hogy nagyon sokan azért jelölik be, mivel lövésük sincs mit tanuljanak, de úgy értik "valamit muszáj"

ma 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:

"Én azt hallottam, hogy nagyképűek. Ezt alá tudja támasztani/megcáfolni valaki? :D"

A kérdés sztereotípiákról szól. Sztereotípia lényege éppen az, végeredményben nem igaz.

ma 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!