Milyen sztereotípiák vannak a pszichológus hallgatókról?
Tetszik a kérdés, mivel én a pszichológus hallgatókkal szemben élek, éltem a legtöbb sztereotípiával, igaz az én "generációm" már végzett, végez az egyetem (Millenial vége, Z eleje), nem tudom hogy az újak milyenek.
Bennem a következő sztereotípiák alakultak ki, nyilván külön-külön, és nem egyszerre jellemezőek, de találkoztam olyannal is, akinél volt átfedés:
-Volt, vagy van valamilyen belső problémájuk. Jó esetben leküzdötték, és ezért úgy érzik másoknak is tudnak segíteni, rossz esetben itt akarják kezeltetni magukat
-Bölcsészek a humán területek adta arroganciával, közben viszont rettentő műveletlenek amiben a képzés sem segít
-Picit arrogánsak
-Nyitott, bulis szak közvetlen emberekkel
-Nagyon sokan közülük elsőgenerációs értelmiségiek, ez n y i l v á n nem negatívum, de ad egy nagyon jellegzetes attitűdöt
-Illetve a klasszik, ami följebb is elhangzott, hogy nagyon sokan azért jelölik be, mivel lövésük sincs mit tanuljanak, de úgy értik "valamit muszáj"
"Én azt hallottam, hogy nagyképűek. Ezt alá tudja támasztani/megcáfolni valaki? :D"
A kérdés sztereotípiákról szól. Sztereotípia lényege éppen az, végeredményben nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!