Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A transzneműeket miért nem...

A transzneműeket miért nem abban segítjük, hogy megtanulják elfogadni, hogy annak születtek, aminek?

Figyelt kérdés
nov. 18. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 A kérdező kommentje:

Ugyanaz, mint amiről a 69. kommentben írtam. Itt sem található egyetlen definíció sem, hogy egy női gender mitől nő, és miért nem akármi más. Hogy mi a definíciója annak, hogy valaki genderében nő. Ugyanúgy csak arról van szó, hogy az ember az, aminek tartja magát. Ezzel pedig leírtam, hogy konkrétan mi a probléma:

Szóval angol leírásokat olvasva is azt látom, hogy ez csak egy mesterségesen gyártott kifogás, amellyel kapcsolatban szándékosan senki nem mer definiálni semmit, csak hogy így szabadon bárki azt magyarázhasson bele, amit csak akar. Csak így meg mi ad neki egyáltalán létjogosultságot, hogy létezzen a gender fogalma? Egy olyan fogalom, amely üres, alaptalan, tartalom nélküli, és amit eleve nem lehet elválasztani a 'sex' fogalmától, attól, amitől való megkülönböztethetőség lenne az egyetlen értelme a létezésének?

nov. 19. 15:07
 72/83 anonim ***** válasza:
Akkor nem. Élj boldogan.
nov. 19. 16:09
 73/83 A kérdező kommentje:

Nem elüldözni akartalak, én őszintén választ várok a kérdésemre. És csak leírtam, hogy amit idéztél, miért nem válaszolja meg a kérdést.

Ha például én azt mondom, hogy én fületynek tartom magam, ennek ugye semmi értelme, hisz nem létezik definíció rá, hogy mi az a fülety. Tehát a kijelentésem értelmetlen.

Na most arra, hogy nő, létezik definíció, de ezen definíció pont azon alapul, hogy az ember nemét a biológiája határozza meg. Tehát megintcsak értelmetlen kijelentés hogy én nőnek tartom magam, hisz ez már a születésemkor eldőlt függetlenül attól, hogy én minek akarom tartanai saját magam. Mert ez ugye a sex, a biológiai nem definícióján alapul.

Na most, ha az egy létező dolog, hogy női gender, akkor ennek is lennie kell egy egyértelmű és konkrét definíciójának, ami alapján egy ilyen kijelentés értelmezhető. Mert enélkül vagy a definíció nélküliség, vagy hogy a nemek meghatározása mindenképp a biológiai nemből indul ki, teszi értelmetlenné hogy létezik olyan, hogy a biológiától független női nem.

nov. 19. 16:18
 74/83 anonim ***** válasza:
34%
De te ezt mind a kisujjadból szopod ki, nem nézétl utána. ha utánanéztél volna (nem, nem a wiki első találata vagy a chatgpt) akkor nem mondanád ezt.
nov. 19. 16:34
 75/83 A kérdező kommentje:

Nem, ez megint csak elemi logika.

Ha olyasmiről beszélsz, ami vagy egyáltalán nincs definiálva, vagy amihez más fogalom definíciójával próbálod helyettesíteni a saját definíciód hiányát, az egy alaptalan és értelmetlen kijelentés.

Ez a világon mindennek az alapja, hogy olyan fogalmakra építünk, amiknek egyértelmű definícióik vannak. Különösen a tudományban. Na most, ha a gendertudomány ott megakad, hogy képtelen olyan definíciót adni a nő szóra, ami a genderen alapul, nem pedig a sexen, akkor ott valójában nem beszélhetünk tudományról. Hisz a tudományos módszertan alapkövetelményeit sem teljesíti ami a saját fogalmaira sem tud konkrét és falszifikálható meghatározásokat hozni. Akkor ez csak egy tudományosnak tűnő köntösne bújtatott ideológia, semmi több.

De ha nincs igazam, én állok elébe. Tényleg kíváncsian várom, létezik-e tudományos definíció arra a fogalomra, hogy női gender. Mert én nem találtam, de ha te tudsz ilyet, kérlek linkeld!

nov. 19. 16:57
 76/83 anonim ***** válasza:
20%
Yep. És mennyi infód van a gendertudományról? Amit az elemi logikáddal kilogikázol. Hát ennyi az űrkutatásról is van...
nov. 19. 17:05
 77/83 A kérdező kommentje:

Pont ez az, hogy az eddigi infók azt támasztják alá, hogy nem valódi tudományról van szó. Hisz annak alapja a tudományos módszertan szigorú betartása.

[link]

De ott az előbbi komment utolsó bekezdése. Rám tudsz cáfolni?

nov. 19. 17:27
 78/83 anonim ***** válasza:
63%

"Yep. És mennyi infód van a gendertudományról? Amit az elemi logikáddal kilogikázol. Hát ennyi az űrkutatásról is van..."

Akkor fel tudnál világosítani minket?

Szeretném én is tudni, hogy mi a "nő"-nek az (új) definíciója, ami nem az, hogy biológiailag annak született, és ami logikailag, tudományosan is megállja a helyét, azaz nem önmagával magyarázandó, hogy "A nő definíciója így rövidre zárva annyi, hogy elegendő aspektusában megfelel a nő meghatározásának" mert eddig még csak ezt hallottuk, de ez nem definíció!

nov. 19. 17:52
 79/83 anonim ***** válasza:
50%

Képzeld el mennyi pénztől esnének el az orvosok, hogy ha aktuálisan megoldást nyújtanának betegségekre. Szerinted a sebészek mennyi pénzt keresnek ezeken az embereken azáltal, hogy a pszichiáter megállapítja róluk a transzneműséget? Tisztelet a kivételnek, de azt tudjuk, hogy az orvosok nagy része nem segíteni akar, hanem a zsebét tömni. Ahogy azt se mondja nekem senki, hogy a szívet dobogtató nanorobotokat már kitalálták, de a rákot még mindig nem tudják meggyógyítani.

Én is mindig úgy gondoltam, hogy itt az élet elfogadásával van probléma. Ezek az emberek azt mondják, a műtét után el tudták fogadni magukat... de ez a legnagyobb ellentmondás. Az nem elfogadás, ha valamit az ízlésed szerint változtatsz. Az elfogadás az, mikor valamit, amit nem szerettél korábban, igyekszel más szemszögből nézni, és a gyűlöleted helyett a szereteteddel ellátni. Ez olyan, mint a hűség kérdése, könnyű akkor hűségesnek lenni, ha nem vagy próbára téve a hűségedben. Könnyű azt mondani, hogy elfogadtad magad, amikor nincs rajtad olyan, amit nem szeretsz, csakhogy az elfogadás ott kezdődik, hogy azt is elfogadod, ha olyan van rajtad, amit nem szeretsz.

Ez nem csak a transzneműekre vonatkozik. Az emberek nagyon sok mindent nem tudnak elfogadni az életben, amíg meg nem változtatják a hozzáállásukat és a nézeteiket az adott dologról. Amíg azt sulykolják magukba, hogy márpedig ez és ez van, és más nem lehet, addig mindig utálni fogják a "mást". Mindegy, hogy egy toxikus kapcsolatról van szó, vagy munkahelyi stresszről. A saját gondolkodásmódod változtatásával fogsz csak elérni tartós eredményt. De nagyon sokan megállnak az önsajnálatnál, és olyan megoldásokba hajszolják magukat, ami inkább csak a probléma elkerülése.

Azt mondják a transzneműek, hogy őket nem fogadják el. De, egy férfit férfiként ugyanúgy elfogadnak, mint egy nőt nőként. Tehát az elfogadás BENNÜK nem történik meg. Hogy ők férfik egy férfi testben vagy nők egy női testben. Ez a nem elfogadás, és az ezzel járó megnyilvánulások és esetleges kozmetikai beavatkozások azok, amik később kiváltják másokból a nem elfogadást. A saját csapdájukba sétálnak bele azzal, hogy bemagyarázzák maguknak, hogy az emberek kiközösítik őket, miközben ők maguk azok, akik nem szeretik magukat annak, amik.

Ez számomra nem nevetséges vagy szánalmas, csupán szomorú. Nem utálom se a transzneműeket sem a melegeket, sem egyéb embertársainkat. De igazán nem is szólnék bele az életükbe. Nem az én élem elvégre. Ha meg akarja csináltatni valaki a műtétet, hát csináltassa - elfogadás a kulcsszó itt is. Nem tartom jó ötletnek, nem tartom megoldásnak, de ő az, akinek meg kell tanulnia, hogy az életben van, amit nem ezzel a fajta megváltoztatással lehet megoldani. A végén úgyis csak az számít, hogy boldog-e valaki ebben a földi létben. Ha az, akkor jó döntést hozott. Viszont én még nem láttam igazán, hogy egy transznemű tényleg magára talált volna. Én úgy látom, ugyanolyan arányban vannak köztük is öngyilkosok, stresszesek, ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint azok, akik nem operáltatták át magukat, vagy akik nem transzneműek. Nem hiszem, hogy ez nemi kérdés. Ez hozzáállás kérdése, amiről feljebb is beszéltem. Ha elfogadod az életedet a problémáiddal együtt, akkor mindegy, milyen nemű vagy korú vagy, boldog leszel. Ha nem fogadod el, akkor nem, hiába műtteteted át magad.

De ezzel senki nemigen fog foglalkozni medikai szempontból. Ugyanabból az okból, amiért nem foglalkoznak szimpla depressziós- vagy pánikbetegekkel. A mai világban az a módi, hogy betömjük az emberek száját gyógyszerrel, és jólvanelmehet. Első kézből ismerem ezt, mint pánikbeteg. A terápia mit sem ér, a pszichiáternél 5 percig vagyok bent. Ilyen orvosi hozzáállás mellett aligha lesz bármilyen mentális vagy épp fizikális problémára valós válasz. Ha meggyógyulsz, nem fizetsz többet a vizsgálatokra, és nem veszel több gyógyszert, ez nekik nem nyereséges. (Még egyszer, tisztelet a kivételnek, aki a gyógyítás miatt lett orvos, nem a pénzért, de sajnos kevesen vannak, és ezt minden magyar ember érzi, akinek nincs pénze magánrendelésre.)

Ez egy olyan összetett probléma, amire sajnos manapság nehéz választ találni. De minden bajra elsősorban magunkban kell keresni a megoldást, nem külső segítségben, vagy legalábbis a nagy része belül dől el. Minden betegségnél, minden fejben dől el. Igazából mindannyiunkban megvan a lehetőség, hogy 100%osan meggyógyítsuk magunkat, de a mentális szintünk erősen le van rombolva a modern világ által. Elvesztettük a kapcsolatot a saját erőnkkel, a saját lelkünkkel. Ezért szeretem jobban manapság az ázsiai gyógyászatot, ahol még mindig nagy figyelmet szentelnek a test és lélek kacsolatára. Nem véletlenül járnak az élen majdnem minden tekintetben az ázsiaiak. Érdemes utána nézni.

nov. 22. 01:08
 80/83 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudják elfogadni. Ez ugyanaz, minthogy te mondjuk heteroszexuális vagy, akkor nem tudsz rászokni arra, hogy a saját nemedhez vonzódj. Nyilvánvalóan valamilyen agyi/lelki rendelellenesség áll amúgy a háttérben, mert nem természetes, hogy valaki nincs kibékülve a születéskori nemével. Nekem amúgy járhat a Józsi is szoknyában, csak ne akarjanak pl. "nővé vált" hapsik nők között versenyezni, női szépségversenyen részt venni, stb.
nov. 25. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!