Mizofóniások,titeket milyen hangok,zajok tudnak kiidegelni?
A mizofónia, szó szerint a zajok gyűlölete csökkent toleranciát jelent bizonyos zajokkal szemben. Vitatott, hogy neurológiai vagy pszichés zavarról van-e szó. Jellemzője, hogy bizonyos zajok negatív reakciót váltanak ki, hangerejüktől függetlenül.
Nekem attól volt herótom mikor a törpenyulam szedte ki a szénát az etetőjéből,majd végig húzta,karistolta a karmaival a ketrec oldalát.Felüdülés volt majdnem minden este ezt hallgatnom.Jelenleg meg viszont az idegesít,mikor a macskám miútán végzett a dolgával az almában el kezdi csesztetni az alom ajtaját,annak ellenére,hogy pontosan tudja,hogy ki tud jönni onnan. 5-10-percnél nem vagyok hajlandó tovább hallgatni és inkább fel nyitom neki az ajtót.Hajnalban a legjobb,inkább bedugom a fülem.Volt,hogy már percek óta kaparászott az alomban,fogtam magam,lementem és kitessékeltem.
Csamcsogas, nyelés, bufoges, török koszorules, vakarozas, csörgess, zorges, liheges, fujtazas, sohajtozas.
Kisfiamnal ezek kozul egyiksem idegesít. De bárki másnál szó szerint érzem ahogy feszültség elonti mindenem és legszivesebben raorditanek hogy hagyja abba.
Óraketyegés.
Bármilyen monoton képhang. Pl. klíma, szellőző.
Szürcsölés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!