Mióta nem divat egy nyilvános rendezvényen üvöltöző szellemi fogyatékost kivezetni?
Könyvvásáron voltam, ahol az emberek csendben, kulturáltan nézelődtek, bele-beleolvastak a könyvekbe.
Erre bejött egy szellemi fogyatékos kamaszlány az anyjával, és hangosan kérdezgette bele a csendbe, hogy ez mi, az mi, melyiket veszed meg nekem, amivel még nem is lett volna baj, annak ellenére sem, hogy mindezeket 52x kérdezte meg egymás után, mint a daráló, hanem egyszer csak megunta, feljebb emelte a hangerőt, és magas hangon visítani kezdett, hogy fizesd kíííí! menjünk máááár!
És ezt teli torokból, mostmár 152x egymás után.
Nyilván mindenki pókerarcot vágott, oda se néztünk, pedig hallottuk, de gondoltuk, hogy anyuka most szépen megfogja a lányt és kiviszi.
De nem így történt. Anyuka a legnagyobb lelki nyugalommal nézelődött tovább. A lány már magas hangon szirénázott, gondosan megnyomva a mondatok végét, és mindent elordítva még végtelenszer, hátha esetleg nem hallottuk: ennyi ideig itt lenníííí! haza akarok menníííí!
Valahogy tetszett neki ez a -ni végződés, ezt jobban lehetett visítani.
Itt már azért többen halkan mondtuk egymásnak, hogy miért nem viszik már ki, ki akarja ezt hallgatni, na meg neki se jó, hiszen jól hallhatóan ő se akar itt lenni.
Vártuk, hogyha anyuka is debil, akkor legalább a biztonsági őr kikíséri őket, de nem így lett. Pókerarccal sétálgatott úgy, hogy egy elvileg csendes rendezvényen teli torokból üvölt egy elmebeteg.
Nem a beteg tehet róla, ezt tudjuk. De régen az ilyet kivitték vagy kikísérték. Mikor változott ez meg?
Többen emiatt hamarabb leléptek, és igazuk is volt. Senki sem ezért jött, hogy ezt hallgassa. Én is siettem, ahogy tudtam, de meg kellett keresnem, amiért mentem, bár már alig tudtam figyelni az üvöltéstől. Egy csendes rendezvényen.
Szóval miért is 100 embernek kell hátrányba kerülnie 1 miatt?
Mikor változott ez meg?
2, egy kalap alá veszed azt az egy dolgot amire a látássérültek nem képesek egy szellemi fogyatékkal küzdő lány mindennapjaival.
A másik, hogy az anyának otthon is ezzel kell megbírkóznia meg mindenütt, a gyerek nem tehet arról, hogy ez a problémája (ahogy a látássérült, hallássérült, stb sem) és a biztonságiőrnek van annyi esze hogy ezt megértse.
A harmadik hogy akik kisiettek is voltak kisgyerekek és őmaguk is az agyára mentek pl a vonaton a többi embernek amikor egy egész utat végigordítottak. ;)
Tudom, hogy a Gyakorira csak olyanok járnak, akik 2 évesen már magukra főztek, mostak és a vonaton a Bűn és bűnhődést olvasták csendben és semmi panasz nem volt rájuk gyerekként, de a valóság az, hogy ti is ugyanolyan kibírhatatlanok voltatok egykor mint azok akikre panaszkodtok.
Vigyázz nehogy letèrdepeltessen a sors egy sérült gyerekkel kérdező.
Könnyű itèlkeznie annak a 99,9 %nak aki nincs ilyen helyzetben,én sem vagyok de szorult belém empátia meg józan ész.
Ez nekem álpíszí.
Ahogy egy kibírhatatlan kisgyereket (ahogy a hármas válaszoló fogalmazott), úgy a fogyi kamaszlányt is az anyjának lett volna kutya kötelessége kivinni.
Nem azt mondtam, hogy máglyára vele, csak azt, hogy menjenek ki, amíg lenyugszik, mert nem 100 ember fog egyet hallgatni.
Ha nem nyugszik le, akkor sajnos kint marad.
Volt olyan 15-16 éves körüli a lány, anyuka hozzászokhatott ennyi idő alatt, hogy van, ahol bizony kint maradnak emiatt.
A kettes válaszolóval mélyen egyetértek.
Mert most ezt az elfogadást nyomatják, erőltetik. Alkalmazkodniuk nekik nem kell, csak neked.
Amúgy magukat szivatták meg. A fizető embereket elüldözték, maradt a két ökör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!