“Nem pedig a tudásomért vagy a munkámért, amit belefektettem”
De azt is megkapod, csak annak semmi köze ahhoz, hogy férfi vagy vagy nő. Nőnek lenni nem ettől lesz jó vagy rossz.
Na. Most mindjárt összeszarom magam.
A női lét, az első számú lét a világon.
Egy csinos, jó alakú szép nővel mindenütt másképp bánnak.
Szebb árút kap a piacon, kedvesebb vele az eladó, stb.
A szilvát nem lehet válogatni, de egy csinos nőnek igenis lehet.
Ha szép húst akar, és nincs a pulton, akkor hoznak neki ki a raktárból, stb.
Bizonyos szórakozó helyekre a nőknek ingyenes a belépés, és még számos dolog, amit sorolhatnék.
Ha egy férfi pl nem jól vezet, akkor bunkó paraszt, egy nőre meg azt mondják, hogy aranyoska. Jól áll neki.
Ez van. Férfinek lenni, a világ legnagyobb bűncselekménye.
Ha kocsihoz akarnám hasonlítani az életet, akkor a nő az Bugatti Veyron, a férfi meg egy Trabant 601- es.
HR-es vagyok, hidd el nem az alapján vannak megfizetve az emberek, hogy milyen a nemük. Adott pozícióban ugyanaz a bérsáv vonatkozik mindkettőre. Annyi lehet a különbség, hogy a férfiak magasabb összeget mernek bekérni. De ez nem a munkáltató hibája, a nőknek is bátrabbnak kell lenni, mikor bérigényt adnak meg.
De most neked azért szar nőnek lenni, mert Mucsaröcsögén a cipőgyárban Marcsika kevesebbet kap 20 ezerrel, mint Józsi?
Nagyon elkanyarodtál már szerintem a kérdéstől. Egy nőnek is ugyanannyi szavazati joga van, mint egy férfinak, ugyanúgy elmehetek egyetemre, mint egy férfi, ugyanúgy dolgozhatok akár vezető beosztásban is, ugyanúgy szexelhetek kötetlenül is, mint egy férfi, nem fognak érte megkövetni a főtéren, ugyanúgy szólásszabadságom van, ugyanúgy mehetek szabadon bárhova stb. Szerintem manapság már semmivel sem hátrányosabb nőnek lenni, mint férfinak, legalábbis én sehol nem tapasztalom, hogy rosszabb lenne. Inkább jobb is. Egészen addig a pontig, amíg gyereket tervezel. Na onnantól kezdve rosszabb nőnek lenni. De gyerektelen huszonévesként semmilyen hátrányát nem tapasztalom annak, hogy nőnek születtem azzal szemben, ha kuki lenne a lábaim között.
Mondom, nálunk pontosan ugyanannyit keresnek a nők, mint a férfiak, és ez az előző cégemnél is így volt. HR-es vagyok, látom mindenki fizetését. Munkát találnom se volt soha nehéz, 2 hétnél tovább sose kellett munkát keresnem még külföldön sem, ezzel szemben a férfi kollégám most hónapok óta nem kap egy ajánlatot se. Pedig nem készül szülni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!