A nőnek az a dolga, hogy egész nap a konyhában főzzön?
Tegnap este vacsora közben szólalt meg a férjem telefonja, egy haverja hívta. Amikor megtudta, hogy éppen vacsorázunk, megkérdezte mit eszünk, a férjem mondta, hogy virslit. Erre az volt a gúnyos reakció, hogy "Az igen, nehéz lehetett megfőznie estére". Én meg így gondolkodtam, hogy mi a f@sz? Tényleg az lenne a dolgom, hogy bonyolult fogásokkal álljak elő minden főétkezésre?
Ráadásul nálunk a vacsora általában könnyű, és egyszerűen összedobható, nem főtt étel. Szóval nem is értem az ilyenfajta gúnyolódást.
Ti mit gondoltok erről?
9 De, igen.
10 Nincs lelkiismeretfurdalásom, a közös ebéd főtt étel volt (Leves, főétel). A stílusod alapján Te lehetsz a haverja.
10-es védelmében:
"némi lelkiismeretfurdalásod mégiscsak van"
"Ne legyen."
Pont melletted áll ki.
Ez nem abnormálisan sok. Nem akarok kiselőadást tartani, de egy kicsit írok a dolgainkról. Kozmetikus vagyok, itthon van egy kis berendezett szalonom, és annyit vállalok, amennyit akarok, ha naponta csak 4 órát dolgozom, akkor annyit, ha 8-at akkor annyit. Ezért írtam, hogy a nagy lóvét a férjem hozza, mert én azért nem szakadok meg, neki pedig saját vállalkozása van. Én abban csak keveset tudok segíteni (kis papírmunka), de egyébként ő is éjjel-nappal úton van, dolgozik, külföldön van stb. Valójában keres annyit, hogy megtehetném, hogy ne dolgozzak, de azért csak kell valami az embernek. A kertünket én építgetem részletről részletre pár éve, és úgymond ez lett a hobbim, azért nem segít benne, mert én ezt nagyon élvezem, és amikor csak ráérek, ezt csinálom.
Hozzátartozik a történethez, hogy a vállalkozása miatt egyre közelebb került ezekhez az újgazdag "sznob" körökhöz, tudjátok 50-es nagyképű pasik, öregedő, de azt el nem fogadó kacsaszájú, botoxolt műnő feleségekkel, elkényeztetett kölkökkel. Elnézést, ha valakit megbántottam, de van véleményem az ilyen emberekről, és még véletlenül sem szeretnék ilyenné válni. Mindössze kétszer jelentem meg vele olyan "bulin", ahol a többszáz milliós házaikban összejönnek ezek az emberek, a férfiak egymásnak dicsekednek az üzleti sikereikről, a nők meg arról, hogy mi mindenre szórták el azt a pénzt. Szóval, mi vagyunk a kakukktojás, mert bár a vállalkozás miatt kapcsolódunk ezekhez az emberekhez, de mindent teljesen lentről kezdtünk, nem élünk nagy lábon, folyamatosan újítgatjuk a megörökölt házunkat, meg a kertet, nem kertépítők építik fel 1 hét alatt mint náluk, hanem én vélhetően még pár év alatt, nem nyaralunk minden évben kétszer Amerikában, csak simán egyszerű emberek vagyunk, egyszerű élettel, és emiatt azt hiszem kicsit le vagyunk nézve. A haverja pedig nagyon szeretne közéjük tartozni, és szerintem tudja, hogy leginkább én vagyok itt az, aki nem szeretné azt a fajta életet, miattam pedig a férjem sem. Úgy gondolom emiatt tudatosan akarja keverni nálunk a szart, ez nem az első beszólása volt, és pont azért dühített fel, mert tudja, hogy mindig csinálok valamit, nem a s.ggemet vakarászom, mint sznobéknál szokás. Feldühített, ennyi, de emiatt én biztos nem fogok itthon pattogni.
Jaj, olyan mindegy, hogy mit csinálsz, kérdező...
Ha egy bőséges főételt főztél volna, akkor tuti lenne, aki megszakértené, hogy az mennyire egészségtelen estére. Ha virslit főztél, abban nem volt elég erőfeszítés. Ha nem lenne semmi, akkor gondolom visszafelé kapkodnák a levegőt. Ha rendeltek, akkor minek szórjátok a pénzt. Szóval nyugi, ha valaki beléd akar kötni, akkor sikerülni fog.
Ha érdekel, itt az én példám:
Korábbi kapcsolatomban úgy működtünk, hogy a pasim főzött, én meg takarítottam. Szóval általában miután befejezte a főzést, elpakolta a maradék hozzávalókat, összeszedte a mosatlant, én meg elmosogattam meg esetleg felsepertem a konyhát.
Teljesen bevált ez a gyakorlat, de azért megkaptam én is, hogy mekkora háziasszonyok szégyene vagyok, amiért a pasim főz, de az egyik barátnőmnek azt is sikerült kiderítenie, hogy valójában én vagyok kihasználva, hiszen nekem kell elmosogatni.
Szóval a megoldás: magasból leszarni minden véleményt, KIVÉVE a párodét. VELE beszéld meg, ha valami nem jó, és az Ő érzései meg véleménye érdekeljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!