Van aki hasonlóan gondolkozik?
Szerintem nem érnek annyit az apró élvezetek, hogy utána ne legyen semmim. Megvetem azokat, akik önuralmat nem gyakorolva mindenüket elköltik. Olyan emberekről van szó, akik nem legalább bruttó 1 milliót keresnek, hanem max bruttó 700 ezer (nettó 465 ft) a havi fizetésük mégis úgy akarnak élni mint egy király. Sőt van aki kevesebbet keres és ők is ész nélkül szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap. Utána meg megy a siránkozás, hogy nincsen megtakarításuk... de azért a legújabb iphone-ra felveszik az áruhitelt, 500 ezer forintos utazást simán kifizetnek (erre azért gyüjtenek), meg minden hónapban vesznek valami kacatot, meg az élelmiszerket se válogatják meg, étterneznek...De mondjuk már egy autószerelőre már nem futja, vagy ha ki kéne fizetni egy ablakcserét, mert a régi elnyűtt szintén nincsen 200 ezrük arra hogy rendeljenek új ablakot és kifizessenek egy kőművest....Miért jó ez? Miért jó az, hogy minden hónap végére lenullázzátok a számlátokat? Miért jó az,ha hirtelen ki kell fizetned valami halaszthatatlant, akkor nem tudsz a zsebedbe nyúlni, mert nincs elég félretett pénzed. Miért jó az ha hónapról hónapra élsz és nincsenek ambícióid? Jó van akinek van és az a felfogása, hogy addig egy kényelmes életet biztosít magának, mert így jobban tud koncentrálni a dolgaira és ha bejönnek a számításai, akkor a többszöröse megtérül, mint amennyit előtte elköltött, de az ritka mint a fehér holló. A legtöbb ember cél nélkül költ, hogy kompenzálja a csóróságát, azon az elven:"éljünk és ne gyüjtögessünk". Miért? Aki gyüjtöget az nem él? Én azon az elven vagyok, hogy :"no pain no gain". Igenis meg kell szenvedni a jó dolgokért, igenis küzdeni kell és nem szabad hagyni hogy kiszolgáltatottá tegyem magam az anyagi javaknak, vagy a pillanatnyi élvezeteknek. Ettől függetlenül én is elcsábulok, de tudom hogy azért néha nekem is szükségem van rá, nem megszokásból. Ezért van az, hogy már hétszámjegy van a bankszámlámon, ezért van az, hogyha elmegyek a skandináviába sarki fényt nézni nem sínyli meg a pénztárcám, ezért van az, hogy vehetek magamnak drágább biciklit vagy egy jobb fényképezőgépet vagy ezért van az, hogy lesz önrészem egy ingatlan megvásárlásához... És szerintem pont ezekért a minőségi célokért nem szabad ész nélkül pénzt költeni.
Nos mi a bajom? Hogy rohadtul egyedül vagyok ezzel. Mert nincs egy cimbim aki hasonlóan ambíciózus és mivel én is ember vagyok kell a társaság rohadt idegesítő hogy mások képtelenek megtenni pár lépést azért, hogy jobb életük legyen. Emiatt simán össze tudnék veszni másokkal, egyszerűen megvetem azokat, akik nem képesek áldozatot hozni, azért hogy ne maradjanak áldozatok
"Nem okoz akkora frusztrációt," :D :D
Kérdező, minek írtál ki ilyen kérdést és miért írtál olyan válaszokat, amikben te magad írtad le, hogy frusztrál, teljesen felidegesít vad idegen emberek pénzkezelése. Fizikálisan tüneteket produkál a frusztrációd, pl. ez a hisztis kérdés is megszületett, önvisszaigazolást vársz. Saját magadra vagy veszélyes, nem másokra.
Voltál te már pszichológusnál? Olvastál valaha pszichológustól könyvet? Kétlem, akkor nem ilyen lekezelően írtál volna róla.
Ezzel be is ismered, hogy pszichés eset vagy, csak GYÁVA vagy szembenézni a problémáiddal és megoldani azt, inkább kompenzálsz "inkabb kirándulok és fotózok.". Attól a problémád ugyanúgy megmarad, nem oldottad meg.
"mi a baj azzal, hogy vannak elvárásaim és szeretném ha legalább egy 99%-osan megfeleljen?"
Nem azzal van a baj, hogy vannak elvárásaid, az mindenkinek vannak, csak legyenek reálisak. A tieid viszont nagyon irreálisak és ilyen ember nem fog lenni sose, aki neked megfelel ilyen szinten.
A te problémád. Neked nincs senkid. Te hisztizel itt. Neked nincs semmilyen életed és azzal töltöd ki a lyukat, hogy mások anyagi helyzetében turkálsz.
ui.
"akik stabilak, mind mentálisan"
Mint már írtam, előbb nézzél tükörbe. :)
#53 irreális a jóléti ember számára. Szerintem nem rossz a hozzáállásom, lehet eszelős, de így se zárom magam egy keretbe. Sajnos hiába vennék vissza az igényeimből, nem lenne jobb, csaj erőlködés lenne, és csak jobban megutálnék mindenkit😅.
Túlzás, hogy nincs senkim, de tény korombeli ember nincsen aki, ugyanúgy független attól hogy milyen kiszámíthatatlan a világ, akkor is küzdenénk egy minőségibb életért. Hiába mondod, hogy nekem pszichológus kell vagy nézzek tükörbe. Én is tudodm hogy tele vagyok haraggal, de inkább azt hiányolom hogy senkivel se tudok azonosulni. Én is emberből vagyok, vágyom a társaságra, de mostani felhozatal sajnos nekem nem
felel meg. Persze lehet mondani, hogy "akkor nehisztizzél"… de te akkor is akarod hogy hisztizzek különben nem tudnád nekem osztani az észt, meg persze szükséged is van arra, hogy jobb embernek érezd magad. De valljuk be, részedről ez nem több képmutatásnál. Én pedig pont a képmutatást rühellem.
#51 "Ezzel be is ismered, hogy pszichés eset vagy, csak GYÁVA vagy szembenézni a problémáiddal és megoldani azt, inkább kompenzálsz "inkabb kirándulok és fotózok.". Attól a problémád ugyanúgy megmarad, nem oldottad meg."
Volt egy jó kis pszichológiás önfejlesztő korszakom és sokmindenre rájöttem. De a pszichológia nem több egy zsákutcánál. A pszichológiai monográfiákat azért ovassuk, mert nem tdjuk ki vagyunk, de valójában tetteinken keresztül jövünk rá, kik is vagyunk valójában. Kijelentéseid ellenére megannyi-megannyi problémával szembenéztem. Megyannyit megoldottam🙂. Hiába próbálsz kigúnyolni, a pszichém a helyzethez képest egész jól van.
De ezen felül tárasadalmi problémák akkor is vannak. És hiába próbálsz ráfókuszálni hogy csakis velem van a baj. A társadalmunk nem megy jobb irányba. Sőt rosszabb lesz.
#58 jólvan majd meglátom 😄
(Amúgy szerintem te jobban izgulsz arra, hogy én hogyan gondolkozom, mint amennyire néha magamban kiakadok mások életstílusa miatt😏🤭)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!