Van aki hasonlóan gondolkozik?
Szerintem nem érnek annyit az apró élvezetek, hogy utána ne legyen semmim. Megvetem azokat, akik önuralmat nem gyakorolva mindenüket elköltik. Olyan emberekről van szó, akik nem legalább bruttó 1 milliót keresnek, hanem max bruttó 700 ezer (nettó 465 ft) a havi fizetésük mégis úgy akarnak élni mint egy király. Sőt van aki kevesebbet keres és ők is ész nélkül szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap. Utána meg megy a siránkozás, hogy nincsen megtakarításuk... de azért a legújabb iphone-ra felveszik az áruhitelt, 500 ezer forintos utazást simán kifizetnek (erre azért gyüjtenek), meg minden hónapban vesznek valami kacatot, meg az élelmiszerket se válogatják meg, étterneznek...De mondjuk már egy autószerelőre már nem futja, vagy ha ki kéne fizetni egy ablakcserét, mert a régi elnyűtt szintén nincsen 200 ezrük arra hogy rendeljenek új ablakot és kifizessenek egy kőművest....Miért jó ez? Miért jó az, hogy minden hónap végére lenullázzátok a számlátokat? Miért jó az,ha hirtelen ki kell fizetned valami halaszthatatlant, akkor nem tudsz a zsebedbe nyúlni, mert nincs elég félretett pénzed. Miért jó az ha hónapról hónapra élsz és nincsenek ambícióid? Jó van akinek van és az a felfogása, hogy addig egy kényelmes életet biztosít magának, mert így jobban tud koncentrálni a dolgaira és ha bejönnek a számításai, akkor a többszöröse megtérül, mint amennyit előtte elköltött, de az ritka mint a fehér holló. A legtöbb ember cél nélkül költ, hogy kompenzálja a csóróságát, azon az elven:"éljünk és ne gyüjtögessünk". Miért? Aki gyüjtöget az nem él? Én azon az elven vagyok, hogy :"no pain no gain". Igenis meg kell szenvedni a jó dolgokért, igenis küzdeni kell és nem szabad hagyni hogy kiszolgáltatottá tegyem magam az anyagi javaknak, vagy a pillanatnyi élvezeteknek. Ettől függetlenül én is elcsábulok, de tudom hogy azért néha nekem is szükségem van rá, nem megszokásból. Ezért van az, hogy már hétszámjegy van a bankszámlámon, ezért van az, hogyha elmegyek a skandináviába sarki fényt nézni nem sínyli meg a pénztárcám, ezért van az, hogy vehetek magamnak drágább biciklit vagy egy jobb fényképezőgépet vagy ezért van az, hogy lesz önrészem egy ingatlan megvásárlásához... És szerintem pont ezekért a minőségi célokért nem szabad ész nélkül pénzt költeni.
Nos mi a bajom? Hogy rohadtul egyedül vagyok ezzel. Mert nincs egy cimbim aki hasonlóan ambíciózus és mivel én is ember vagyok kell a társaság rohadt idegesítő hogy mások képtelenek megtenni pár lépést azért, hogy jobb életük legyen. Emiatt simán össze tudnék veszni másokkal, egyszerűen megvetem azokat, akik nem képesek áldozatot hozni, azért hogy ne maradjanak áldozatok
"Látod, itt a probléma. Fogalmad sincs, mennyit dolgozik az ember a saját ingatlanáért. Ezért vicc, amikor a magas lóról pofázol."
Hát nézd, egyelőre önrészre gyűjtök (ALBÉRLET MELLETT), és haladok vele. Szóval csak tudom mit jelent sokat dolgizni, főleg úgy hogy kiegészítő munkát is vállalok😉. Meg láttam hogy a szüleim mennyit dolgoztak főleg úgy hogy nekem is segítenem kellett az otthonuk felújításában. De te nyílván mindent tudsz rólam hogy ilyeneket mondj rólam☺️
"Eddig melletted voltam, kérdező, de ezzel a mondatrészeddel, mondatoddal elárultad magad, hogy szimplán csak irigy vagy azokra, akik más életet élnek, jobbat, mint te. Irigyled azokat, akik mind anyagiakat, mind pedig szeretetet megkaptak a szüleiktől."
Egy bizonyos szintig van bennem irigység. De nekem az ő felfogásuk az én életemben nem állják meg a helyüket, szóval ezen már nem érdemes kattogni🙂
De te mondod hogy mindent megkaptál és egyke is vagy. Szerintem mi nem vagyunk összeegyeztethetők. Teljesen más dolgokat tapasztaltunk.
Köszönöm a jó tanácsot, de az az igazság hogy nem utazom olyan sokat. Évente max kétszer és azt is azért mert megendgedhetem magamnak, mert van rá pénzem🙂.
És tetszik vagy sem, akkor is megszenvedsz a jó dolgokért. És hiába akarsz megbántani (nem megy mert sok mocskot el kellett viselnem az elmút 5 évben😅), akkor sem fogod megváltoztatni a felfogásomat. Küzdelem nélkül csak annyit érek el hogy becsapom magamat. Elhitetném magammal hogy nekem ez lenne jó, de valójában nem is. Próbáltam és nem ment. És miért? Mert én ebben csak kompenzációt látok. Vagy nem is tudom elég nihilista vagyok.
"Pont eleget írtál le magadról, a többiek is látják. Beképzelt kis irigy nímand vagy, akárhogy vigyorogsz és ordibálsz"
Szinte már szakértőim vagytok😁
"És tetszik vagy sem, akkor is megszenvedsz a jó dolgokért"
Én nem érzem, hogy megszenvedtem volna azért a karibi útért. Nem keresek milliókat, egyszerűen csupán mivel tudatos vásárlók vagyunk a párommal, több marad, mint amennyit elköltünk. Ennyi.
"De nekem az ő felfogásuk az én életemben nem állják meg a helyüket,"
vs.
"Igenis meg kell szenvedni a jó dolgokért,"
Legalább magadnak ne hazudj, kérlek. Ugyanazt a mentalitást folytatod, amit a szüleidtől eltanultál.
Te szenvedhetsz, egész életedben, én meg nem, pedig én is küzdök, hogy elérjem a céljaimat, viszont nem szenvedek tőle, nem görcsölök rá, mint te. Az én felfogásomba nem fér bele az, hogy minden jóért meg kell szenvedni. Ez apám felfogása. Én ezen már túlnőttem. De te még nem. Ugyanazt a sémát viszed tovább, amit a szüleidtől láttál.
#25 valahol igazad van, de én itt a szenvedést úgy értem, hogy sokszor azt kell csinálni amit nem akarok. Én is tudatos vásárló vagyok, meg szeretek utána járni a dolgoknak mind a költséghatékonyság és a minőség kombinálása....amit kell azt megszerzem.
Valóban nem volt egy steril életem, de pont ezért nem állja meg a helyét a te apukád felfogása az én életemben. Meg az lenne a kérdésem, hogy mi volt a legmegpróbáltatóbb időszakod az életedben? Esett-e már teljesen össze az énképed meg a világról alkotott képed? Cserbenhagyva zéró segítséggel kellet-e a mocsokból kimásznod? Nekem az elmúlt 5 év kész küzdelem volt és ennek hatására teljesen máshogy tekinte a jóléti emberre.
De kérdezem tőled.Volt egyáltalán igazi válság az életedben?
"Volt egyáltalán igazi válság az életedben?"
Volt, mint általában a legtöbb embernek. Szerintem nincs olyan ember, akinek ne lennének traumái.
Majdnem 15 éves voltam, mikor kiderült, hogy anyukám daganatos. 12 évig küzdött vele. 26 éves voltam, mikor meghalt. Ekkor volt 56 éves. És ez az az időszak, ami életemben a nagy válság volt. Mivel olvasott, tájékozott és nyitott vagyok, ezért észre vettem magamon a gyászfolyamatokat, amiken végig mentem. Anya 7 évvel ezelőtt halt meg. Ezalatt az idő alatt megtanultam istenigazából felnőni, felelősséget vállalni a saját életemért, megtanultam főzni, megvalósítani az álmaimat.
Anya halála után 1 hónapra meghalt a szeretett apai nagymamám. Rá egy évre az utálatos anyai nagymamám.
Az énképem nem omlott össze, csupán egy új élet kezdődött el számomra, amiben már nincs anya.
#28 A szeretteink halála nagyon válságos tud lenni, de ha volt ki támogasson, segítsen átvészelni, akkor érthető, hogy sikerült ebből felemelkedned
Hát nekem a legnagyobb fájdalmat a szeretteim okozták, ezért omlottam össze, és rettenet csóró voltam, szobát béreltem és elkezdtem dolgozni (akkor volt a nagy összeomlás). Persze egy érettségivel csak pronyó munkát tudtam végezni, és nem a legmotiváltabb emberek vettek körül, nem győzték mondani, hogy "ebben az országban éhen lehet halni'. Majd elkezdetm lakást bérelni, elkezdtem nappali tagozaton szakmát tanulni és továbbra is dolgoztam vevőszolgálaton. Na onnantól kezdve lett elegem lett, nagyon sok gátlástalan emberrel kellett szót értenem. De végül sikerült letennem 5ösre a vizsgát és végre normális helyen dolgozom. Jobb lett? Inkább kényelmesebb, de az emberekbe vetett hitem nem jött vissza. De attól még ugyanúgy vannak siránkozós kollégák akik saját lakással, nettó 5-600 ezres fizetéssel csak egy 15 éves szuzukira futotta. És nem kérdezem EZT KELL HALLGATNOM, meg hogy milyen szar országban élünk...tudom hogy nem tökéletes itt minden de miért kell engem lehúzni a f*szsagaikkal. És én nagyon azt látom hogy ebben a jóléti világban az emberek többsége kompenzálja magát azzal hogy minden hülyeséget összevásárol. És hiába jó fizetés meg az anyagi biztonság, akkor se telik egy jobb autóra. Én ezt nem tudom megérteni és ez idegesít másokban.
"miért kell engem lehúzni a f*szsagaikkal. ..és ez idegesít másokban"
Csak azt lehet lehúzni, aki hagyja magát. Te hagyod. Miért nem hagyod figyelmen kívül más ember panaszkodását? Panaszkodjon..és? Akkor most mi van? Miért van rád ekkora hatással? Miért nem engeded el ezeket? A te életed? Nem. Akkor meg?
Ez nem tanították meg neked. Az ő problémáik, nem a te problémád, tehát sz..rd le őket, az ő nyomoruk, nem a tiéd. Engedd el a füled mellett, amit mondanak.
Egyébként élvezed, hogy ilyenen semmiségen felhúzod magad teljesen feleslegesen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!