Van aki hasonlóan gondolkozik?
Szerintem nem érnek annyit az apró élvezetek, hogy utána ne legyen semmim. Megvetem azokat, akik önuralmat nem gyakorolva mindenüket elköltik. Olyan emberekről van szó, akik nem legalább bruttó 1 milliót keresnek, hanem max bruttó 700 ezer (nettó 465 ft) a havi fizetésük mégis úgy akarnak élni mint egy király. Sőt van aki kevesebbet keres és ők is ész nélkül szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap. Utána meg megy a siránkozás, hogy nincsen megtakarításuk... de azért a legújabb iphone-ra felveszik az áruhitelt, 500 ezer forintos utazást simán kifizetnek (erre azért gyüjtenek), meg minden hónapban vesznek valami kacatot, meg az élelmiszerket se válogatják meg, étterneznek...De mondjuk már egy autószerelőre már nem futja, vagy ha ki kéne fizetni egy ablakcserét, mert a régi elnyűtt szintén nincsen 200 ezrük arra hogy rendeljenek új ablakot és kifizessenek egy kőművest....Miért jó ez? Miért jó az, hogy minden hónap végére lenullázzátok a számlátokat? Miért jó az,ha hirtelen ki kell fizetned valami halaszthatatlant, akkor nem tudsz a zsebedbe nyúlni, mert nincs elég félretett pénzed. Miért jó az ha hónapról hónapra élsz és nincsenek ambícióid? Jó van akinek van és az a felfogása, hogy addig egy kényelmes életet biztosít magának, mert így jobban tud koncentrálni a dolgaira és ha bejönnek a számításai, akkor a többszöröse megtérül, mint amennyit előtte elköltött, de az ritka mint a fehér holló. A legtöbb ember cél nélkül költ, hogy kompenzálja a csóróságát, azon az elven:"éljünk és ne gyüjtögessünk". Miért? Aki gyüjtöget az nem él? Én azon az elven vagyok, hogy :"no pain no gain". Igenis meg kell szenvedni a jó dolgokért, igenis küzdeni kell és nem szabad hagyni hogy kiszolgáltatottá tegyem magam az anyagi javaknak, vagy a pillanatnyi élvezeteknek. Ettől függetlenül én is elcsábulok, de tudom hogy azért néha nekem is szükségem van rá, nem megszokásból. Ezért van az, hogy már hétszámjegy van a bankszámlámon, ezért van az, hogyha elmegyek a skandináviába sarki fényt nézni nem sínyli meg a pénztárcám, ezért van az, hogy vehetek magamnak drágább biciklit vagy egy jobb fényképezőgépet vagy ezért van az, hogy lesz önrészem egy ingatlan megvásárlásához... És szerintem pont ezekért a minőségi célokért nem szabad ész nélkül pénzt költeni.
Nos mi a bajom? Hogy rohadtul egyedül vagyok ezzel. Mert nincs egy cimbim aki hasonlóan ambíciózus és mivel én is ember vagyok kell a társaság rohadt idegesítő hogy mások képtelenek megtenni pár lépést azért, hogy jobb életük legyen. Emiatt simán össze tudnék veszni másokkal, egyszerűen megvetem azokat, akik nem képesek áldozatot hozni, azért hogy ne maradjanak áldozatok
Kérdező, miért frusztrál téged az, hogy ki mire költi a pénzét? Nem mindegy az neked? Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel. Lehet, hogy téged, mint engem is, egy utazást jobban díjazunk, de mást ez hidegen hagy és inkább drágább telefonra, vagy másra költi a pénzét. Nem mindenkinek van megfelelő pénzkezelési stratégiája.
Meg ha megnézed a legtöbb ember cigizik és alkoholt is fogyaszt, nem tudatos vásárló. De nekik ennyi is elég.
Nem vagyunk egyformák. Páromat a munkatársai irigyelték, mikor mi a Karib-térségben voltunk nyaralni, a pontos helyét nem akarta nekik elárulni. De a kollégái mind cigiznek, liter számra vedelik a piát, energiaitalt..stb. De, minket irigyelnek.. ám legyen. De mi nem cigizünk, nincs hitelünk, nem iszunk alkoholt, nincs autónk és még gyerekünk sincs. Tudatos vásárlók vagyunk.
Fogadd el, hogy nem mindenki olyan, mint te és az a legnagyobb butaság, ha más hülyeségén felhúzod magad. Hagyj sírjanak, az ő dolguk.
Másnak meg van hitele, vagy éppenséggel albérletben lakik egyedül és máris a fél fizetésének annyi.
Utazásaid során miért nem haverkodtál össze emberekkel, akikkel a későbbiekben tudnád tartani a kapcsolatot?
Szerintem mindenki arra költi a pénzét és annyit amire/amennyit akar.
Ezzel nem foglalkozok.
Más se foglalkozzon az enyémmel.
Szerintem te se foglalkozz másokkal.
"Kérdező, miért frusztrál téged az, hogy ki mire költi a pénzét? " - Erre a kérdésre az utolsó bekezdésemben találod meg a választ 😌.
Akkor is felb*sz, hogy nincs kivel ugyanúgy gondolkozzak és hiába haverkodnék másokkal úgy hogy ezektől eltekintsek, akkor is tapasztalható, hogy az ilyen emberek visszahúznak. Nem tudok fejlődni.... egyszerűen rosszul esik és kész.
Kérdező, ezért kérdeztem vissza, hogy idézem "Utazásaid során miért nem haverkodtál össze emberekkel, akikkel a későbbiekben tudnád tartani a kapcsolatot?"
"Nem tudok fejlődni.... egyszerűen rosszul esik és kész."
Fejlődni EGYEDÜL kell, nem a másikkal együtt. Társfüggő lennél akkor?
#5 Bocsi, kihagytam azt a részt.
Miért nem havekodtam össze? - előfordult hogy vakakivel jól kijöttem de az elmúlt két évben annyi volt a hajtás, hogy nem tartottam fent a kapcsolatokat. Meg többnyire 40-es pedobácsik akartak velem barátkozni🫤
25 vagyok
Hiába tapasztalom engem a szüleim arra neveltek, hogy a jéghegy hátán se legyünk csórók. Megértem a felfigásukat, hiszen 4 gyereket neveltek fel és nem engedhették meg maguknak hogy ne legyen legalább 2-3 millió forint megtakarításuk. És ez az életstílusukon is meglátszik, mert ők tényleg puritánok. Nem azt jelenti hogy nem engednek meg maguknak ezt-azt, de vannak határok. Ha nem így állnának a a dolgokhoz, nem is tudták volna a tesóimnak megoldani a lakhatását, illetve az enyém nem lenne folyamatban, hogy ne maradjak albérletben. Persze hogy követem őket valamilyen szinten, hiszen akkor nem tartanék ott ahol, persze azért ennek megvannak a mellékhatásai, hiszen én is kezdem izolálni magam, viszont ez hosszútávon nem biztos, hogy jó, de basszus a magyar emberek 90%-a nem akar kitörni a nyomorából és ez engem nagyon zavar. Egyszerűen nem akarok ilyen embereket a közelenben tudni, de nem akarok egyedül maradni sem. Nehéz kérdés mi legyen.
"nem is tudták volna a tesóimnak megoldani a lakhatását, illetve az enyém nem lenne folyamatban"
Innentől kezdve mindenféle értékteremtés és "hétszámjegy" elég szánalmasan fest, nem gondolod?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!