Van aki hasonlóan gondolkozik?
Szerintem nem érnek annyit az apró élvezetek, hogy utána ne legyen semmim. Megvetem azokat, akik önuralmat nem gyakorolva mindenüket elköltik. Olyan emberekről van szó, akik nem legalább bruttó 1 milliót keresnek, hanem max bruttó 700 ezer (nettó 465 ft) a havi fizetésük mégis úgy akarnak élni mint egy király. Sőt van aki kevesebbet keres és ők is ész nélkül szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap. Utána meg megy a siránkozás, hogy nincsen megtakarításuk... de azért a legújabb iphone-ra felveszik az áruhitelt, 500 ezer forintos utazást simán kifizetnek (erre azért gyüjtenek), meg minden hónapban vesznek valami kacatot, meg az élelmiszerket se válogatják meg, étterneznek...De mondjuk már egy autószerelőre már nem futja, vagy ha ki kéne fizetni egy ablakcserét, mert a régi elnyűtt szintén nincsen 200 ezrük arra hogy rendeljenek új ablakot és kifizessenek egy kőművest....Miért jó ez? Miért jó az, hogy minden hónap végére lenullázzátok a számlátokat? Miért jó az,ha hirtelen ki kell fizetned valami halaszthatatlant, akkor nem tudsz a zsebedbe nyúlni, mert nincs elég félretett pénzed. Miért jó az ha hónapról hónapra élsz és nincsenek ambícióid? Jó van akinek van és az a felfogása, hogy addig egy kényelmes életet biztosít magának, mert így jobban tud koncentrálni a dolgaira és ha bejönnek a számításai, akkor a többszöröse megtérül, mint amennyit előtte elköltött, de az ritka mint a fehér holló. A legtöbb ember cél nélkül költ, hogy kompenzálja a csóróságát, azon az elven:"éljünk és ne gyüjtögessünk". Miért? Aki gyüjtöget az nem él? Én azon az elven vagyok, hogy :"no pain no gain". Igenis meg kell szenvedni a jó dolgokért, igenis küzdeni kell és nem szabad hagyni hogy kiszolgáltatottá tegyem magam az anyagi javaknak, vagy a pillanatnyi élvezeteknek. Ettől függetlenül én is elcsábulok, de tudom hogy azért néha nekem is szükségem van rá, nem megszokásból. Ezért van az, hogy már hétszámjegy van a bankszámlámon, ezért van az, hogyha elmegyek a skandináviába sarki fényt nézni nem sínyli meg a pénztárcám, ezért van az, hogy vehetek magamnak drágább biciklit vagy egy jobb fényképezőgépet vagy ezért van az, hogy lesz önrészem egy ingatlan megvásárlásához... És szerintem pont ezekért a minőségi célokért nem szabad ész nélkül pénzt költeni.
Nos mi a bajom? Hogy rohadtul egyedül vagyok ezzel. Mert nincs egy cimbim aki hasonlóan ambíciózus és mivel én is ember vagyok kell a társaság rohadt idegesítő hogy mások képtelenek megtenni pár lépést azért, hogy jobb életük legyen. Emiatt simán össze tudnék veszni másokkal, egyszerűen megvetem azokat, akik nem képesek áldozatot hozni, azért hogy ne maradjanak áldozatok
"Csak azt lehet lehúzni, aki hagyja magát. Te hagyod. Miért nem hagyod figyelmen kívül más ember panaszkodását? Panaszkodjon..és? Akkor most mi van? Miért van rád ekkora hatással? Miért nem engeded el ezeket? A te életed? Nem. Akkor meg?"
Mert rohadtul elegem van abból, hogy tele van ilyenekkel az ország. Aki meg nem ilyen az meg tömi magát az önfejlesztő könyvekkel hogy elhesegesse a problémáit.
Amúgy próbálkozom de nem lehet egyfolytában flegma
"Mert rohadtul elegem van abból, hogy tele van ilyenekkel az ország."
És akkor mi van?
A flegmaság és a mások problémái miatt nem felhúzni magad, figyelmen kívül hagyni azt, az két külön dolog. Attól, hogy nem vagy ideges, csak mert Marika panaszkodik, hogy hó végén alig van valamilye, az nem flegmaság. Csupán saját magadat, saját lelkinyugalmadat többre becsülöd, minthogy ilyen pitiáner dolgokon felhúzd magad, ami nem is rád tartozik. Mi közöd neked ahhoz, hogy ki hogyan panaszkodik? Ez miben befolyásolja a te életedet?
#32 leszögezném hogy nem én pontoztalak le
Persze flegmaság ezerrel....de tudod ezekkel az emberekkel kell együttműködni és amikor haladn szeretnék a dolgommal akkor néha nehéz nem felhúzni magam. Komolyan hálás lennék ha motivált, kreatív, erős személyiségű emberek között lennék akiktől tanulhatok. De az ilyen nagyon ritka.
Kedves 75, 50, 50%-os leszavazók!
Tudtok is indokolni, hogy miért nyomogatjátok folyamatosan a leszavazó gombot, vagy csak ennyire futja az értelmi szintetekből?
Kérdező: amíg nem tanulod meg a másik problémáját figyelmen kívül hagyni, nem felhúzni magad olyanon, ami nem is rád tartozik, addig ritka szar életed lesz. De ezt is magadnak fogod köszönni.
Hiába tanácsolom neked, hogy ne figyelj rájuk, nem hallgatsz rám. Akkor hogyan is akarnál tanulni bárkitől is, ha már egy ilyen egyszerű tanácsot se vagy képes megfogadni?
#34 konkretizálok:
Ott a kollégád akire rájön az öt perc de tudod hogy el kell végezned valamit de addig nem tudod, amíg ő nem végz el a feladatát. Irodában dolgozom és én addig nem tudok számlázni, vagy nyitott listat csekkolni amíg ők mindent az utolsó pillanatra hagynak helyette megy a trécselés meg a rendszer bírálata...konkrétan a dolgomat nem tudom végezni mások miatt
Akkor menj a főnökhöz és beszéld meg vele a problémádat. Vezesd le neki mindent, töviről-hegyire, hogy mások miatt nem tudod végezni a munkádat és hogy kéred, hogy intézkedjen.
Ezt így meg lehet oldani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!