Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet emberien lereagálni...

Hogy lehet emberien lereagálni ha húzzák az orrukat a boltban a nagy pénz miatt?

Figyelt kérdés
vidéki kisvárosban élek, tapasztalom hogy bolttól függetlenül szinte mindenhol kelletlenül fogadják a húszezrest, és nem csak kis abc, hanem pl egy Penny is. múltkor szemtanúja voltam hogy a pénztáros oda is vetette egy vásárlónak hogy nem pénzváltó vagyunk, ott ki is kelt utána magából az illető, de nem mindenki ilyen
szept. 28. 21:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Pénzváltónál kell beváltani, például a postánál:

"A lakossági ügyfelek számára díjmentes a készpénz címletváltás az alábbi meghatározott darabszám és értékhatárig:

• a lakossági ügyfelek által egy alkalommal maximum 200.000 Ft összeghatárig, legfeljebb 10 darab nagycímletű bankjegy (20.000 és 10.000 Ft-os bankjegyek), legfeljebb 30 darab bankjegyre (10.000, 5.000, 1.000, 500 Ft-os címletekre) váltása díjmentes.

• a lakossági ügyfeleknek továbbá maximum 4.000 Ft értékű bankjegy ellenében, maximum 20 darab érméig (kizárólag 200 és/vagy 100 Ft-os érme) szintén díjmentes a váltás."

[link]

szept. 28. 23:04
 12/27 anonim ***** válasza:
20%
Mit csináljon a szerencsétlen pénztáros? Szüljön aprót? Aki készpénzzel akar szarakodni, legalább gondoskodjon arról hogy legyen nála kis címletű pénz is. Vevőként utálom, ha ilyen mögé kerülök a sorba. Csak az időt húzzák.
szept. 28. 23:20
 13/27 anonim ***** válasza:
74%
Ha nem tetszik a húszezres, akkor ki is sétáljatok fizetés nélkül. Nem mindenki tartja a vagyonát ezres címletekben.
szept. 28. 23:28
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
Ilyen címletet akkor érdemes használni, ha nagyobb értékben vásárolsz vagy pár órája már nyitva van a bolt vagy pár órával váltás után, ha délután mennél. Ha mégsem sikerül, én bele szoktam nézni a pénztárcámba, hogy van-e apróm vagy felajánlom, hogy akkor fizetek kártyával.
szept. 28. 23:40
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

Egyszerű: nem kell reagálni.

Adod a huszast

"Nem pénzváltó vagyunk" - mondja a pénztáros

Te mintha meg sem hallottad volna állsz és várod, hogy visszaadja a visszajárót. Ennyi.

Ha nem hajlandó rá, elmondod, hogy hát ez a pénzed van, ezzel kell beérnie.

Nyilván ha már mindenáron készpénzzel akarsz fizetni, érdemes kisebb címleteket vinni, de ha tényleg megpróbáltad és nem megoldható, akkor ez van.

A beszólogatásra, kötözködésre egyszerűen nem érdemes figyelmet fordítani.

szept. 29. 00:28
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam válaszolni, hogy bocsi, így adta az automata. Ebbe nem tud belekötni.

Egyébként ha valami miatt nem kell konkrétan váltanom, akkor rá szoktam kérdezni, hogy tíz/húszezrest tudok adni, maradhat vagy fizessek inkább kártyával? Tízből kilencszer elfogadják a kp-t, és már a méregfogát is kihúztam előre azzal, hogy jajj nem akarok gondot okozni. :)

szept. 29. 00:33
 17/27 anonim ***** válasza:
64%

Eleve azzal indítok, hogy húszezres vagy kártya.

Pénzfelvételnél meg mondjuk 39000 vagy 59000 beírással nem csak huszasok jönnek, és akkor fizetéskor megválogathatom, hogy hol van esélyem a húszezressel.

szept. 29. 01:31
 18/27 anonim ***** válasza:
29%
Elvileg a boltnak kell úgy beosztania a pénzét, hogy tudjanak visszaadni. Ha nem tudnak, akkor sajnos neked kell több aprót vinned. Nem húszezreseket viszel magaddal, hanem kisebb pénzt, aprót is, ahogy kell. Ha nem vásárolsz annyit, akkor amúgy sem kell sok pénzt magaddal vinned. Örülj neki, hogy csak kisebb pénzek vannak nálad, nem kell nagyobb összegeket magaddal vinned.
szept. 29. 05:11
 19/27 anonim ***** válasza:
8%

Én nem vinnék magammal kártyát, meg nagyobb pénzt sem.

Kisebb összeget kell vinni, ha elveszik, vagy ellopják, akkor sem kell kártyát tiltogatni, meg újat intézni, meg ilyenek.

Amúgy is ellenzem a kártyát. Sokszor olyan lassú miatta a vásárlás. Annyit kell várni. Sokszor meg kell ismételni. Annyi gond volt vele már, nem tudom mért ragaszkodnak sokan a kártyás fizetéshez, főleg akkor, amikor nem is vettek sokat, csak pár cuccot, amit kisebb összegből is meg tudtak volna venni.

szept. 29. 05:14
 20/27 anonim ***** válasza:
65%

#3: A kulcsszó az aránytalanul. Aminagyjából azt jelenti, hogy több, mint egy nagyságrendbeli különbség van a végösszeg, és a bankjegy címlete között. Ha például egy 50 forintos noname celluxot akarok kifizetni húszezressel, ott fennáll az, hogy nincs arányban az összeg a címlettel. De amikor mondjuk tízezressel fizetek egy 4000 forintos végösszeget, akkor egyáltalán nem jogos a felháborodás.

Egyébként pár dolgot megjegyeznék.

- Kicsit groteszk, hogy amikor egyik részről köpködnek a kártyás fizetés intézményére, és néhol szinte már könyörögnek, hogy készpénzzel fizessünk, közben meg fintorognak, ha a készpénz kezelésének jellegzetességei előkerülnek.

- Ha nem akarnak vásárlót veszíteni, akkor nem fognak kekeckedni. Persze, egy kisközség egy szem boltjában "megtehetik", de egy olyan helyen, ahol a vásárló bármikor azt mondhatja, hogy "bocs, de akkor inkább átmegyek a másik boltba az utca túloldalán", ott azért kevésbé merik megtenni.

- Talán biztosítani kellene megfelelő mennyiségű váltót.

Egyébként ahol van önkiszolgáló kassza, pont ezért szeretem használni, mert nem fintorog, nem pofázik, hanem elfogadja azt, amit beadok "neki".

szept. 29. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!