Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek jelentős része...

Az emberek jelentős része akinek nincs sosem pénze és panaszkodik, miért nem mondanak le azokról a tipikus pénznyelőgépekről amit minden magyar használ?(Cigi, pia, kocsi, háziállat, nyaralás, szerencsejáték, fesztivál, iphone, logós márkás ruhák)

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag hacsak nem taktaharkányon él az ember és nincs cukorból lehet biciklizni és tömegközlekedni, a többi felsoroltam meg szimplán káros vagy éppen lehúzás, de miért ragaszkodik mindenki ehhez annyira, hogy egyből ingerülten felteszi a kérdést "Akkor minek éljek?!"

Nem luxus sportolni, helyi kulturális programokra járni, és torrentes filmeket nézni meg zenét hallgatni senkinek nem elég?

(Csórókról és átlag keresetűekről van szó)

szept. 28. 16:44
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
90%

Itt nem a nagyon szegényekről megy a vita. Kispénzű átlagemberekről inkább.

Egyébként érdekes, hogy a putritelepeken is sokat isznak, dohányoznak, megy a herbál, meg társai. Ott sokszor bűnözésből teremtik meg a rávalót, meg a segélyekből, amit a sok, direkt erre a célra gyártott purdé után kapank.

szept. 29. 14:50
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod, hogy "ízetlen, moslék" a multis alma/narancs? Hisz te, őméltóséga akkor ezek szerint nem vesz ilyet. A kérdés egyébként pont a magadfajtákról szól. Semmi különbség nincs a lidl-s alma és a piaci alma íze között. Árban viszont van. A magadfajták márcsak azért se vesznek alacsony áron semmit, mert milyen derogáló lenne már, de panaszkodsz, hogy "Mikor a gyümölcsök kilós ára a hússal megegyezik." azt tudtok. Az állításod téves, erre jól rá is cáfoltam, ami nem tetszik az egódnak. Hát, nem mindig a drágább a jobb. :)

szept. 29. 16:47
 43/48 A kérdező kommentje:

39#, #40

Sehol nem említettem uszoda bérletet, csak néha egy-egy alkalmat ott vagy strandot.

Hol beszéltem 240-es albiról?😅

szept. 29. 17:15
 44/48 anonim ***** válasza:
45%

#43 A 240-ből bérel lakást azt jelenti, hogy annyi a fizetése.Mert te ezeken az embereken vergődtél a kérdésedben.

Ha azt akartam volna írni, hogy 240 ezer a lakbér, akkor azt írtam volna, hogy ANNYIÉRT béreli a lakást, nem pedig ANNYIBÓL.

Vágod?

Egy ilyen embernek havi 1 strand is bőőven luxus kiadás.

A 240-es fizuból lejön 130ezer lakbér, plusz rezsi, plusz közösköltség.Akkor 180 ezer minusszal kezdi a hónapot.

Szerinted?

szept. 29. 20:59
 45/48 anonim ***** válasza:
64%

#43 A #36-os hozzászóló írt uszodabérletről.

Most nem tudom, hogy esetleg képtelen vagy értelmezni, amit olvasol, vagy csak az a lényeg most, hogy vaktában okoskodj???

szept. 29. 21:03
 46/48 anonim ***** válasza:
75%
Azért, mert a megszokás, a szenvedélybetegség nagyobb úr mindennél, például az alkoholista, láncdohányos emberekkel sosem tudtam és tudok azonosulni. Én azt gondolom, hogy érdemes gondolni a jövőre is, azonban vannak olyan dolgok, melyekre véleményem szerint nem érdemes sajnálni a pénzt, pl. üdülésre, háziállatra.
tegnap 11:33
 47/48 anonim ***** válasza:
75%

46.: Abban igazad van, hogy ha kialakul egy káros szenvedély, arról nagyon nehéz leszokni. Emiatt a megelőzés jobb stratégia.

Az üdülés és a háziállat mellékelhető dolgok, ha nincs elég pénz. Természetesen a meglévő háziállatot megtartani más kategória, de ha nincs elég pénz, nem érdemes új tartásába fogni, mert neki is kellhet pl. orvos. Másrészt ha már a villanyszámla befizetése múlik ezen, akkor gond. Az üdülés is mellőzhető, ha nincs rá pénz. Virtuálisan is lehet utazgatni, valamint otthon is pihenni. Lehet szervezni olcsó kirándulásokat is, ha a természetben akar lenni az ember.

tegnap 11:40
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
A 46-os válaszadó vagyok. 47-es, a te szavaidban is van igazság.
tegnap 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!