Az emberek jelentős része akinek nincs sosem pénze és panaszkodik, miért nem mondanak le azokról a tipikus pénznyelőgépekről amit minden magyar használ?(Cigi, pia, kocsi, háziállat, nyaralás, szerencsejáték, fesztivál, iphone, logós márkás ruhák)
Gyakorlatilag hacsak nem taktaharkányon él az ember és nincs cukorból lehet biciklizni és tömegközlekedni, a többi felsoroltam meg szimplán káros vagy éppen lehúzás, de miért ragaszkodik mindenki ehhez annyira, hogy egyből ingerülten felteszi a kérdést "Akkor minek éljek?!"
Nem luxus sportolni, helyi kulturális programokra járni, és torrentes filmeket nézni meg zenét hallgatni senkinek nem elég?
(Csórókról és átlag keresetűekről van szó)
Itt nem a nagyon szegényekről megy a vita. Kispénzű átlagemberekről inkább.
Egyébként érdekes, hogy a putritelepeken is sokat isznak, dohányoznak, megy a herbál, meg társai. Ott sokszor bűnözésből teremtik meg a rávalót, meg a segélyekből, amit a sok, direkt erre a célra gyártott purdé után kapank.
Honnan tudod, hogy "ízetlen, moslék" a multis alma/narancs? Hisz te, őméltóséga akkor ezek szerint nem vesz ilyet. A kérdés egyébként pont a magadfajtákról szól. Semmi különbség nincs a lidl-s alma és a piaci alma íze között. Árban viszont van. A magadfajták márcsak azért se vesznek alacsony áron semmit, mert milyen derogáló lenne már, de panaszkodsz, hogy "Mikor a gyümölcsök kilós ára a hússal megegyezik." azt tudtok. Az állításod téves, erre jól rá is cáfoltam, ami nem tetszik az egódnak. Hát, nem mindig a drágább a jobb. :)
39#, #40
Sehol nem említettem uszoda bérletet, csak néha egy-egy alkalmat ott vagy strandot.
Hol beszéltem 240-es albiról?😅
#43 A 240-ből bérel lakást azt jelenti, hogy annyi a fizetése.Mert te ezeken az embereken vergődtél a kérdésedben.
Ha azt akartam volna írni, hogy 240 ezer a lakbér, akkor azt írtam volna, hogy ANNYIÉRT béreli a lakást, nem pedig ANNYIBÓL.
Vágod?
Egy ilyen embernek havi 1 strand is bőőven luxus kiadás.
A 240-es fizuból lejön 130ezer lakbér, plusz rezsi, plusz közösköltség.Akkor 180 ezer minusszal kezdi a hónapot.
Szerinted?
#43 A #36-os hozzászóló írt uszodabérletről.
Most nem tudom, hogy esetleg képtelen vagy értelmezni, amit olvasol, vagy csak az a lényeg most, hogy vaktában okoskodj???
46.: Abban igazad van, hogy ha kialakul egy káros szenvedély, arról nagyon nehéz leszokni. Emiatt a megelőzés jobb stratégia.
Az üdülés és a háziállat mellékelhető dolgok, ha nincs elég pénz. Természetesen a meglévő háziállatot megtartani más kategória, de ha nincs elég pénz, nem érdemes új tartásába fogni, mert neki is kellhet pl. orvos. Másrészt ha már a villanyszámla befizetése múlik ezen, akkor gond. Az üdülés is mellőzhető, ha nincs rá pénz. Virtuálisan is lehet utazgatni, valamint otthon is pihenni. Lehet szervezni olcsó kirándulásokat is, ha a természetben akar lenni az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!