Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek jelentős része...

Az emberek jelentős része akinek nincs sosem pénze és panaszkodik, miért nem mondanak le azokról a tipikus pénznyelőgépekről amit minden magyar használ?(Cigi, pia, kocsi, háziállat, nyaralás, szerencsejáték, fesztivál, iphone, logós márkás ruhák)

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag hacsak nem taktaharkányon él az ember és nincs cukorból lehet biciklizni és tömegközlekedni, a többi felsoroltam meg szimplán káros vagy éppen lehúzás, de miért ragaszkodik mindenki ehhez annyira, hogy egyből ingerülten felteszi a kérdést "Akkor minek éljek?!"

Nem luxus sportolni, helyi kulturális programokra járni, és torrentes filmeket nézni meg zenét hallgatni senkinek nem elég?

(Csórókról és átlag keresetűekről van szó)

szept. 28. 16:44
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

28.: Mielőtt egy unalmas, besavanyodott alaknak hinnél, elárulom, hogy több diplomám van, többféle területen. Életem során változó anyagi körülmények közt éltem, volt, hogy jobb, volt, hogy rosszabb anyagi körülmények közt. Én azt gondolom, hogy nem látod, hogy élményeket szerezni lehet úgy is, hogy nem költesz sok pénzt. Én eleve nagy saját könyvtárral rendelkezem, de a neten is tudok művelődni, szórakozni. Szoktam utazni is. Amikor nem telik külföldre, akkor belföldön szeretek jönni-menni. De pl. szeretek kiállításokra elmenni. Egy séta egy parkban vagy egy városban is élvezetes, szeretem az állatokat, szeretek kommunikálni velük. Az utóbbi időben a növényvilág is érdekel, melyik fa milyen, mik a jellegzetességei. Néhány éve kertem is van, nagyon szeretek a növényeimmel és az állatokkal foglalkozni. A könnyedebb szórakozás is bejön, sokat hallgatok pl. popzenét is, jó kis klipek vannak a neten, de imádom a komolyzenét is. Néha elmegyek egy-egy koncertre is. Nagyon érdekelnek más kultúrák, szeretek könyveket olvasni pl. Japánról, filmeket nézni róla, de nagyon sok minden érdekel. Imádom a világpolitikai helyzetet elemezni.

Azt lenne jó látni, hogy a történelemben még sose tudta egy kispénzű ember ilyen jól elfoglalni magát, mint ma. 100 éve van pl. rádióadás Magyarországon. Aztán jött a tévé, a hifi torony, kazettás magnó, majd az internet. 200 éve egy faluban valóban kevés szórakozási, művelődési lehetőség volt, ma kitágult a világ. Megnézhetsz egy vulkánkitörést a neten színesben, ilyen régen nem volt. Ha nincs pénzed elmenni pl. Japánba, nézheted a neten vagy a tévében. Operákat nézhetsz/hallgathatsz meg. Az országbérlet elég olcsó és Magyarországot bejárhatod vele.

Az alkoholizmus, dohány-függőség egy veszélyes pótcselekvés. A szegénységben élők valóban könnyebben belecsúszhatnak, de ők is jobban tennék, ha inkább netfüggésre váltanának, ha már függeni kell valamitől. Én azt látom, hogy sokszor tanult minta az, hogy iszik-dohányzik, túl sok szerencsejátékot űz, ehhez gyakran társul koszos kinézet, állandó trágárság. A proli életstílus is öröklődik, eltanulják a szülőktől. Emiatt van az, hogy sok szegény vagy elszegényedett ember nem lesz ilyen, mert ha a szülőktől nem ezt a mintát tanulta, akkor nem válik ilyenné.

szept. 28. 23:36
 32/48 anonim ***** válasza:
100%
31-es folytatása: Vannak olyan hobbik is, amelyek minimális pénzbe kerülnek. Pl. regényírás, hímzés, varrás, festés, rajzolás, bármilyen művészkedés, barkácsolás.
szept. 28. 23:44
 33/48 anonim ***** válasza:
56%
#32 Olyan emberként aki horgol, ír, rajzol, programozik, olvas, hímez: tudom. De ezek olyan hobbik, hogy csak egy helyben ülsz. Érdekeset írni pl lehetetlen, ha csak ülő hobbijaid vannak, élményeid meg nincsenek.
szept. 29. 00:21
 34/48 anonim ***** válasza:
91%

33.: Lehet kirándulni, jönni-menni kevés pénzből is. Írtam is, hogy sok olyan program van, amihez nem kell sok pénz.

Írás: ihletet tud adni a világpolitikai helyzet, a történelem, de az emberi kapcsolatok, lelki dolgok is. Nem feltétlenül a saját élményeidről kell írni.

Miért ne lenne élmény Magyarország bejárása, a természetjárás, meg hasonlók? Neked csak és kizárólag az lehet az élmény, ha elmész messzire, a Bahamákra, vagy Brazíliába, csak ott lehet érdekes élményeket szerezni? Amúgy az eredeti kérdés arról szólt, hogy miért iszik, dohányzik, presztízsfogyaszt, stb. annyi ember és miért nem szoknak le róla?

A kispénzűség nem jelenti azt, hogy üres életet kell élni. Ezt a fogyasztói társadalom ültette az emberekbe. Beleplántálták a társadalomba az állandó elégedetlenséget, kapzsiságot, nagyravágyást. Pedig ma már, ha nem mélyszegény valaki, tartalmasan lehet élni viszonylag kevésből is. Tanulni is lehet. Pl. nyelveket. De mást is. Lehet sportolni, mozogni is. Sok a lehetőség. Akinek van pénze cigire, alkoholra meg felesleges márkás rongyrázó cuccokra, kütyükre, annak lenne pénze normális étkezésre és kultúrafogyasztásra is, ha nem a fenti hülyeségekre szórná a pénzét. Vagy ha pl. a tisztes szegénységben élők cigi helyett gumit vennének és kevés gyereket csinálnának, máris lenne pénz rendes ételre, a gyerek taníttatására. Az igazán mélyszegények azok, akinek csak üres kenyérre telik és abból is kevésre, nem tudnak fűteni, egy nyavalyás szappanra sincs pénzük. Ahol cigire van, ott ha nem füstölnének, lenne értelmesebb dolgokra is. De tanult embereknél is előfordul, hogy dohányoznak, isznak, ők is költhetnék ezt a pénzt jobb dolgokra.

szept. 29. 02:14
 35/48 anonim ***** válasza:
20%

#23 Látszik, hogy te nem vagy érintett a dolgban, csak vaktában okoskodsz.

Uszodába járni csóróknak?Te hol élsz?Az szerinted megfizethető?Pláne a te szarrágó mentalitásoddal nézve.3000-4000 Ft egy felnőtt strandbelépő, havi bérlet meg olyan 50 000 Ft.

Hiába főzöl otthon, qrva drága az étel, pláne a normális, minőségi, egészséges alapanyagok.Gyümölcs?A te mércéddel mérve az is luxus.Mikor a gyümölcsök kilós ára a hússal megegyezik.Zöldségek szintén.

szept. 29. 12:06
 36/48 anonim ***** válasza:
87%

35.: A káros szenvedélyek is simán felemésztenek ennyit. Pl. 50 ezer forintot egy cigifüggő szerintem gyorsabban elfüstöl, mint egy hónap.

Nyilván drága az étel, de a kérdés nem a mélyszegénységben élpkről szól, hanem a kispénzű, de még nem nyomorgó rétegről. Amúgy ha valaki káposztát krumplit vesz pl., az nem túl drága. Az alma is viszonylag olcsó gyümölcs. Akinek van kertje, ültethet gyümökcsfát, szőlőt pl., akkor a gyümölcs egy része ingyen megterem.

Egyébként nem én írtam a 23. sz. kommentet.

szept. 29. 12:39
 37/48 anonim ***** válasza:
75%

"Mikor a gyümölcsök kilós ára a hússal megegyezik."

Lidl -ben, Pennyben lehet 300-700 Ft kg-ós áron almát venni. Ennyiért hol kapsz te húst?

Narancs is már 900ft, ennyiért se kapsz húst.

Szilva is olyan 600 Ft, szőlő 900-1200 Ft.

Nem a legdrágább helyeken kell venni a gyümölcsöket és akkor nem kerül annyiba. 😉

szept. 29. 13:17
 38/48 anonim ***** válasza:
19%
#37 Ja, igen.Ilyenkor mindig csak az ízetlen, moslék multis almát/narancsot értik csak gyümölcs alatt akciósan, persze.😂😂😂
szept. 29. 14:46
 39/48 anonim ***** válasza:
15%

#36 De a kérdező szerint mindenre tilos költeni.

Pont ez az, hogy aki nem engedheti meg magának a dohányzást, az a havi uszoda bérletet sem.Mit nem fogsz fel?

szept. 29. 14:47
 40/48 anonim ***** válasza:
46%
#36 Pl ha valaki mondjuk 240 ezerből bérel lakást, mint ahogy a kérdezh írta, az bizony mélyszegény és nyomorog.
szept. 29. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!