Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek jelentős része...

Az emberek jelentős része akinek nincs sosem pénze és panaszkodik, miért nem mondanak le azokról a tipikus pénznyelőgépekről amit minden magyar használ?(Cigi, pia, kocsi, háziállat, nyaralás, szerencsejáték, fesztivál, iphone, logós márkás ruhák)

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag hacsak nem taktaharkányon él az ember és nincs cukorból lehet biciklizni és tömegközlekedni, a többi felsoroltam meg szimplán káros vagy éppen lehúzás, de miért ragaszkodik mindenki ehhez annyira, hogy egyből ingerülten felteszi a kérdést "Akkor minek éljek?!"

Nem luxus sportolni, helyi kulturális programokra járni, és torrentes filmeket nézni meg zenét hallgatni senkinek nem elég?

(Csórókról és átlag keresetűekről van szó)

szept. 28. 16:44
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

20#

Úgy, hogy mindkettő lehúzás, csak az egyik káros, a másik nem, de az a réteg akiről beszélek nem erre szabott keresettel bír.

szept. 28. 21:45
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem a kérdezőt. Aki azzal érvel, hogy kis keresetből nem lehet kultúremberként élni, az nem érti a kérdés lényegét. A könyvtár olcsó, a net segítségével magas kuétúrát is lehet otthon fogyazstani, művelődni kevés pénzért. A net előfizetés havonta néhány ezer forint. Néhány doboz cigi ára. Csinosan öltözni olcsón is lehet. Használt ruhaként megvéve pl. minőségi dolgokat is ki lehet fogni olcsón, én pl. adományboltban ezer forint alatt vettem selyemblúzt (valódi hernyóselyem), gyapjú pulóvert. Aki azért vesz márkás cuccokat, hogy mutogassa a feltűnő logót, annak nagy valószínűséggel önértékelési zavara van.

A káros szenvedélyekről leszokni nehéz. Én pl. emiatt sose cigiztem, mert féltem, nem tudok lejönni majd róla. Az alkoholról is leszoktam, alkoholista sose voltam. Autóm nincs és boldog vagyok nélküle. Amúgy több diplomám van. De pl. kényelmesebb a vonatablakból kinézni egy útipárnával a fejem alatt, mint több száz km-t levezetni és figyelni. Ha csak egy napra megyek el otthonról, magam készítette szendvicsekkel vagyok, amit szalvétába csomagolok. Ne,m vagyok sóher, csak időt se szeretnék azzal tölteni, hogy még étkezdébe is szaladgáljak. Van, hogy ott eszem, nem anyagi okai vannak.

szept. 28. 22:25
 23/48 A kérdező kommentje:

22#

Így van, a kötelező rezsi és biztosítási levonások, tisztálkodó és tisztító szerek (rosszabb esetben állandó gyógyszereket) leszámítva adott a dolog.

Minőségi nem fancy home made ételek/gyümölcsök, esetleg plusszba bevitt vitaminok táplálékkiegészítő formájában, saját testsúlyos otthoni edzések, vagy épp a közeli természetben edzés, fillérekért használva az internet világát lehet informálódni, podcasteket hallgatni, filmeket nézni, híreket olvasni, pdf-et olvasni, zenét hallgatni, könyvtárba járni, egymásnál vagy közterületen barátokkal találkozni, és néha-néha elmenni egy-egy minimál kiadású napi progira a közelbe vagy kulturális intézménybe, adott esetben uszodába stb...

És kész a normál élet megtakarítással, sírás és véletlenszerű kiadások hatására történő padlórakerülés nélkül egészségesen...

szept. 28. 22:52
 24/48 A kérdező kommentje:
(+ tudatos öltözék választás szükség esetén)
szept. 28. 22:54
 25/48 A kérdező kommentje:
Csak pont ez a kérdés lényege hogy ez simán fenntartható, csak a legtöbb átlag embernek nem elég, és miután a kérdésben felsoroltak rabjai sírnak hogy nem elég a pénz mindenre, meg sosincs arra ha bedöglik a hűtő vagy a gáztűzhely vagy a mosógép...
szept. 28. 23:06
 26/48 A kérdező kommentje:
(De sok esetben gyógyszer kiadások helyett is ezeknek a rigolyáknak élnek)
szept. 28. 23:08
 27/48 A kérdező kommentje:
(Vagy éppen azért hogy a hobbi állatnak mindene meglegyen)
szept. 28. 23:10
 28/48 anonim ***** válasza:
49%

#21 Pont ez az, hogy összevonod azt ami nem lehúzás, a lehúzással. Bele tudod szorítani magad egy apró, pici dobozba amit sosem hagysz el; még csak le sem térsz a szokásos útvonalaidról, és nem ér semmilyen új élmény, de eszméletlen gáz mások szemére hányni, hogy nekik nem elég ez a doboz. Nyilván nem a márkás logókra vagy logós márkákra vagy a cigire vagy a piára gondolok, hanem arra, hogy valaki pl el akarja hagyni az élőhelyét néha, vagy meg akar nézni valamit vagy valakit akit szeret.

Élményeket szerezni nem lehúzás.

Aki nem akarja a végtelenségig minimalizálni az életét, az onnantól miért nem tehet semmiféle megjegyzést arra, hogy kevés a pénze? Évek óta egyre inkább dől össze a gazdaság, de ha elmentél koncertre, akkor aztán elvesztetted a jogot a sopánkodásra!! Ha több eszed lett volna, akkor el tudtad volna dúdolni magadban a zenét, és el se kellett volna menni koncertre!

És akkor még nem is érintettük azt, hogy minél rosszabb egy ország anyagi helyzete, annál inkabb fulladnak különböző szenvedélybetegségekbe az ottani emberek. Neten informálódó, podcast hallgató kultúremberként "a kilátástalanság pszichológiájáról" is találnál gondolom egy csomó anyagot, és nem itt kéne kérdezősködnöd arról, hogy miért iszik az, aki szegény. Általában pont azért....

(ezt úgy mondom, hogy nincs szenvedélybetegségem, viszont költök élményekre, mert a dobozban sosem fejlődik a személyiséged. nézheted/hallgathatod a legérdekesebb dolgokat, de új élmények nélkül örökre megrekedsz)

szept. 28. 23:18
 29/48 anonim ***** válasza:
87%

25: A káros szenvedélyek kialakulását meg kell előzni. Később nehéz róla leszokni. Az elromlott készülékek pótlását meg meg lehet oladni úgy , hogy az ember vésztartalékot képez. Ha az ember számláján mindig van néhány százezer forint váratlan kiadásokra, nem gond.

Az állattartás is olyan, hogy át kellene előre gondolni, belefér-e a keretbe, az életvitelbe. A hobbiállat-tartást nem tartom proli szokásnak, de aki kispénzű, jobb, ha lemond róla. Az egészségügyi kiadásokat nem lehet előre látni.

szept. 28. 23:19
 30/48 A kérdező kommentje:

28

Ha a városom és a környező városok egy napos programjai megrekedések, és csak a több napos több százezres meg milliós hazai és külföldi nyaralások visznek előre(bár ez vicc) akkor inkább megrekedt maradok, legalábbis eszerint az álláspont szerint, amúgy a helyi koncertekkel szerintem sincs baj(sok elég olcsó) nekem azzal van a bajom amikor valaki azután sír hogy nincs pénze hogy több száz k-t elcseszett a szigeten meg a soundon meg egyéb pénznyelő helyeken.

szept. 28. 23:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!