Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van ekkora nagy cirkusz...

Miért van ekkora nagy cirkusz a telefonokból? Meg fogják szokni!

Figyelt kérdés

A nagy része azért cirkuszol, mert függő, és most ne keverjük ide a mobilos vércukormérőt, mint kivételt. Nem mindenkinek kell, ezért ez nem általános indok. Csak annak indok, akinek szüksége van rá, és ott is feltételekkel.

A többiek nyugodtan álljanak le ezzel a függöséggel, üdvözlet a való világban, ahol a kutyát se érdekli, hogy hány követőd van, meg hogy milyen kakaós csigát ettél.

Majd megosztod szépen szóban ezt a rendkívül fontos információt, ha kíváncsi rá valaki. Legalább megtanultok beszélgetni, mert annak is vannak ám íratlan szabályai.

Ha már a szülők kihagyták a nevelésetek nagyrészét.

szept. 1. 19:21
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy gyerek vagy, élből támadod a felnőtteket.

Nem baj, lázadjál, annak van itt az ideje. Csak majd később nagyon fogod szégyellni magad, ha ezeket visszaolvasod (ne valld be! nem szabad!)

Szóval segítek: a felnőttek nem azért mondják el, hogy mi volt, amikor ők voltak gyerekek, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. Nem, egyáltalán nem.

Hanem azért, hogy megerősítsenek abban, hogy kibírható, ha rossznak éreznéd.

De még inkább abban akarnak megerősíteni, hogy valójában nem rossz dolog az.

Csak kevés tapasztalattal, lázadó kamaszként érzed annak.

Nem baj, mivel én is voltam kamasz, ezért van türelmem.

szept. 1. 22:44
 42/50 anonim ***** válasza:
62%

Sem birka, sem mazochista nem vagyok, veled ellentétben. Ha valamit rossznak érzünk, az minden bizonnyal rossz is.

Nem vakon szenvedni kell ilyenkor, hanem a rossz ellen tenni, hogy jó legyen.

Míg normális országokban fejlődik a digitális oktatás és kultúra, itt az is megy a levesbe, mert nehogy már moderizáljunk valamit.

szept. 1. 23:04
 43/50 A kérdező kommentje:

A drogos is rossznak érzi, ha elveszik tőle a drogot!

Nincs józan ítélőképességed a függőséged miatt!

Nem azt mondták, hogy soha többet nem kapod vissza, még otthon sem mobilozhatsz és az egész országot lekapcsolják az internetről, mint Észak-Koreát!

Nem, hanem azt mondták, hogy napi 7 vagy 8 órát bírjál ki nélküle.

Ha ez nem megy, függő vagy, sajnálom.

(Egyébként mit csinálnál te Észak-Koreában? Ezt csak zárójelben kérdezem, de a kérdés költői. Tudom én a választ.)

szept. 1. 23:10
 44/50 anonim ***** válasza:
68%

Én nem vagyok függő és így 50 felé már rég nem vagyok diák sem.

A diktatúrát, fiatalok betörését azonban ellenzem. Valamint a régimódi nézeteket is.

Te viszont egy maradi boomer birka vagy.

Reménytelen.

szept. 1. 23:19
 45/50 Indián Srác ***** válasza:
74%

Gyakorlatban egyszerűen joga lenne a tanárnak elvenni a telefont, ha az adott órához nincs szükség a használatára. Ezt pedig nem úgy képzelném el, hogy óra előtt mindenki adja le, hanem egyszerűen ha valaki nekiáll nyomkodni, attól elveheti. Nem adja oda? Iskolaőr vegye el kényszerrel.

Ha jól értelmeztem az új rendeletet, a tanár jelenleg is engedélyezheti a telefon használatát óra alatt, ha szükséges az adott tantárgyhoz. Én inkább ebbe az irányba vinném el a dolgot. Gyakorlatilag bármely tantárgyhoz kapcsolódóan lehet hasznos tartalmakat találni a neten. Még a youtube-on, tiktokon is. Nyugodtan biztathatná rá a tanár a diákokat, hogy ,,na most mindenki vegye elő a telefonját, keresse meg xy honlapot, youtube csatornát, bármit, és ott talál további érdekes információkat, amiket a tankönyvből kihagytak." Sokkal interaktívabbá lehetne tenni a tanórákat így, bevonva a diákokat is. Azért lássuk be, elég unalmas egy diáknak ha a tanár csak mondja a magáét, a diáknak pedig annyi a dolga, hogy csendben figyeljen. Egy jó tanár sokkal-sokkal többet tud az általa tanított tárgyról, mint ami le van írva a tankönyvben. Könnyedén érdekessé teheti a tárgyat már azzal is, ha arra biztatja a diákot, ha ajánl neki valami érdekes dolgot, amire akár óra alatt rákereshet a neten. Akár feladatként is adható, hogy keressen rá apróbb dolgokra. Pl.: fogalmak definíciójára, Arany-Petőfi levelezésére, matematikai képletekre, versből pár sort idézve a vers címére, írójára vagy bármire.

Mikor egyre több embernek lett számítógépe otthon, akkor is inkább behozták az informatika órát az iskolába. Na már most, miért ne lehetne ehhez hasonló módon az okos eszközökről is egy külön tárgy? Egy olyan ahol megtanulhatnák a diákok, hogy miért is káros pl. a tiktok, miért okoz függőséget, hogyan működik az algoritmusa. Ezek mellett pedig meg lehetne tanítani őket arra is, hogy milyen sok applikáció van, amik hasznosak lehetnek.

szept. 2. 09:07
 46/50 anonim ***** válasza:
53%
Az ilyen ostobák miatt, mint a kérdező tart itt az ország és ez a nagyobb baj. Sosem hal ki ez a szar komcsi Fideszes terrorista hozzáállás...
szept. 2. 17:06
 47/50 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, 30 éves vagyok, szóval nem gyerek. És sugárban okádok a magadfajtától. Semmit nem értél el az életben, ezért legyen másnak is szar, hogy végre egyszer felülhess a magas lóra és onnan oszthasd az észt, hogy nem is olyan büsöd az a szar. Ugye?
szept. 2. 18:49
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

Már vannak gondok, pedig csak az első nap.

Rokonom gyerekei emiatt a telefonos bu ziság miatt nem tudnak majd időben szólni a szülőknek, hogy elérik e a vonatot, vagy menjen valaki értük kocsival. Szóval nem csak a diákokat szivatják az agyalágyultak, hanem a szülőket is. Gratulálok! 😡😡

szept. 2. 21:17
 49/50 Indián Srác ***** válasza:
100%

Nyugi, nem lesz hosszúéletű.... Ez csak egy gumicsont. Pont, mint amilyen a netadó volt.

szept. 2. 21:25
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

48, dettó ez jutott eszembe, anno kollégista voltam, és megbeszéltem a tanárommal, hogy pénteken engedjen el öt perccel előbb, hogy még a nagy tömeg előtt ki tudjak érni az iskolából. Több, mint ezren jártunk oda, egy darab, sima kétajtós bejárat volt, normál hétköznapokon volt, hogy fél órát álltam sorba, hogy kijussak az épületből.

Így is épp, hogy elértem a vonatomat, úgy, hogy a Keletinél sprinteltem felfelé a mozgólépcsőn, kettesével szedve a fokokat. El nem tudom képzelni azt a dühöt, amit akkor éreznék, ha azért kellene még egy éjszakát a kollégiumban aludni, és nem anyukámnál enni végre a finom házi kosztot, mert a kötelező jelleggel elvett telefon visszaszerzése miatt lekésem azt a vonatot, amivel még elérem az utolsó buszom haza.

szept. 3. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!