Miért van ekkora nagy cirkusz a telefonokból? Meg fogják szokni!
A nagy része azért cirkuszol, mert függő, és most ne keverjük ide a mobilos vércukormérőt, mint kivételt. Nem mindenkinek kell, ezért ez nem általános indok. Csak annak indok, akinek szüksége van rá, és ott is feltételekkel.
A többiek nyugodtan álljanak le ezzel a függöséggel, üdvözlet a való világban, ahol a kutyát se érdekli, hogy hány követőd van, meg hogy milyen kakaós csigát ettél.
Majd megosztod szépen szóban ezt a rendkívül fontos információt, ha kíváncsi rá valaki. Legalább megtanultok beszélgetni, mert annak is vannak ám íratlan szabályai.
Ha már a szülők kihagyták a nevelésetek nagyrészét.
"Akkor olvass! Máris van pozitív hatása!"
Ezt kinek írtad?
Akkor szomorkodjunk.
Netán te is függő vagy? Ideje leállni akkor.
A gyerek nem kis felnőtt. A gyerek az gyerek, és a felnőttek szabják meg neki, hogy mit tehet és mit nem.
Igen, mindenki: otthon, tágabb családban, iskolában, de még a különórákon is.
Majd ha felnő, érettségi után úgy kütyüzik, ahogy akar. Addig semmi szüksége rá.
Egyébként a narkósok is pont ugyanilyen agresszívek, amikor elveszik tőlük a drogot.
Pont ez árulja el rólatok, hogy mennyire függők vagytok.
#23: Nem, én nem vagyok függő, de nem is dugom a homokba a fejem, amikor be kell ismerni, hogy a XXI. században élünk, a technológiai fejlődés megállíthatatlan, és nem lehet IT analfabétákat nevelni.
"Annak, aki ezt írta. Te is olvass, és egyből megtudod."
Én írtam hogy olvastam - épp ezért nem értettem a reakciódat!
Nálad komoly gond van az irányítótoronyban. Te csak provokálni akarsz, de ahhoz kevés vagy. Béke veled!
De azért te is nyomod a telefont kérdező.
Itt húzod a témát este 9 órakor is még.
Kíváncsi lennék ha mondjuk te járnál gimibe, mennyire nem így beszélnél ahogyan most.
Én már túlvagyok ezen. Nekem is le kellett adnom, sőt páncélban őrizték. Még a szüleimet sem hívhattam, mert őket is a felnőttek hívták, amikor jónak látták. Nem minden pillanatban, amikor esetleg indokolatlanul pánikoltam volna, és ezzel megijesztem őket.
Így sosem ijedtek meg, és ez jól is volt így.
Egy részével egyetértek, egy részével viszont nem. Annyira telefonfüggők lettek a fiatalabbak, hogy már nem egymással beszélgetnek/barátkoznak hanem nyomkodják a telefont! Mindig csak az élő közvetítés meg a video felrakások sorban. És a személyi jogok? Mondjuk ha valaki órán videózik? Vagy ha egy másik gyereket, akit szekálnak? Az olyan, jó hogy megszégyenítenek egyesek más embereket? (Nyilván nem mindenki csinálja ezt).
Másrészt, viszont vannak olyan helyzetek amikor kell, hogy legyen nálad, ha éppen valamelyik szülővel kell valamiről beszélni. Vagy éppen valami kell a tanuláshoz, egy történelmi tényező, évszám stb. Az internet ugyanis nemcsak a hülyeségre való. Onnan is lehet szervezni kirándulásokat, vagy éppen ötleteket is adhat.
Az órai telefonnyomkodás az mindenkinek saját döntése, hogy ki mennyire figyel/ vesz részt az órán. Egy diáknak el kell tudni döntenie, hogy mi a fontosabb. Nyilván az órára való figyelés. Ha lemarad, meg nem érti magára vessen. Itt a tanár a lényeges, mert ugye ő dolgozik, neki kell a tanulókkal megértetnie az órai anyagot, és nagyban meghatározza a telefon, hogy mennyire teljesítenek jól a diákok illetve, hogy milyen munkát végez.
Én azt tenném, hogy óra elején mindenki rakja egy dobozba, óra végén mindenki vegye vissza. Kész. És akkor el is van véve és nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!