Miért van ekkora nagy cirkusz a telefonokból? Meg fogják szokni!
A nagy része azért cirkuszol, mert függő, és most ne keverjük ide a mobilos vércukormérőt, mint kivételt. Nem mindenkinek kell, ezért ez nem általános indok. Csak annak indok, akinek szüksége van rá, és ott is feltételekkel.
A többiek nyugodtan álljanak le ezzel a függöséggel, üdvözlet a való világban, ahol a kutyát se érdekli, hogy hány követőd van, meg hogy milyen kakaós csigát ettél.
Majd megosztod szépen szóban ezt a rendkívül fontos információt, ha kíváncsi rá valaki. Legalább megtanultok beszélgetni, mert annak is vannak ám íratlan szabályai.
Ha már a szülők kihagyták a nevelésetek nagyrészét.
" A diákok ugyanúgy nem fognak odafigyelni az órára, lefoglalják majd magukat máshogy."
Pontosan!
A '80-as években jártam általános iskolába/ középsuliba- Nem volt mobil telefon, de az unalmas órákon olvastam a pad alatt, vagy amőbáztam a padtársammal.
És a szünetekben sem beszélgettem, hanem leültem az udvaron egy padra és olvastam.
"Csak az ötödik válaszoló kapott zöld pacsit."
Kit érdekelnek a "pacsijaid"?!
Egy megoldás van: be se kell vinni.
Meg kell tanulni, hogy nem jásszunk felnőttet, ha nem vagyunk azok.
Érettségi után ráérsz elbaltázni a sorsod, de akkorra meg már remélhetőleg meg leszel nevelve annyira, hogy már nem fogod elbaltázni, és kilátsz a mobilod mögül is.
,,a jogok előtt kötelességek vannak ám!"
Ez így igaz! A szülőnek kötelessége lenne tiszteletre, illemre nevelni a gyerekét! A tanárnak kötelessége lenne fegyelmet tartani az óráján és a lehető legérdekesebben megpróbálnia leadni az anyagot a diákoknak! Ha pedig a szülő nem tanította meg a gyerekét tiszteletre és illemre, akkor bizony a tanárnak ez is kötelessége! Egy tanárnak nem annyi a feladata, hogy magas lexikális tudással rendelkezzen a tárgyával kapcsolatban és azt emészthetetlen formában próbálja leadni a diáknak. Ha csak ennyi lenne, akkor pótolható lenne AI-al, vagy elég lenne odaadni a diáknak a tankönyvet, aztán tanulja meg magától!
Tehát ha már kötelességről beszélünk, vizsgáljuk azért meg a másik oldalt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!