Miért van ekkora nagy cirkusz a telefonokból? Meg fogják szokni!
A nagy része azért cirkuszol, mert függő, és most ne keverjük ide a mobilos vércukormérőt, mint kivételt. Nem mindenkinek kell, ezért ez nem általános indok. Csak annak indok, akinek szüksége van rá, és ott is feltételekkel.
A többiek nyugodtan álljanak le ezzel a függöséggel, üdvözlet a való világban, ahol a kutyát se érdekli, hogy hány követőd van, meg hogy milyen kakaós csigát ettél.
Majd megosztod szépen szóban ezt a rendkívül fontos információt, ha kíváncsi rá valaki. Legalább megtanultok beszélgetni, mert annak is vannak ám íratlan szabályai.
Ha már a szülők kihagyták a nevelésetek nagyrészét.
,,Én azt tenném, hogy óra elején mindenki rakja egy dobozba, óra végén mindenki vegye vissza. Kész. És akkor el is van véve és nem is."
Sokan értünk ezzel egyet, mert így lenne logikus. Óra közben ne használja, de szünetben használja nyugodtan. Még a diákok egymással való kapcsolatának is jót tesz, hisz ha talál valamelyik egy viccesvideót, akkor egyből mutogatja a többinek és együtt nevetnek rajta. Nem hinném, hogy ez káros lenne. Ráadásul van rengeteg sok hasznos applikáció, az interneten is van sok-sok hasznos dolog is. Nem maga az eszköz a hibás azért, mert nem mindenki használja hasznos dologra. Egy késsel is tudsz hagymát szelni is, és embert ölni is, de ez nem a kés hibája...
Mi nem telefonozhattunk órán eddig sem. A valaki mégis következő alkalommal mindenkinek beszedte a tanár. És így is ment.
Volt amelyik tanárnál amúgy is így ment.
Senki nem hal bele ha órán nincs nála.
Viszont szünetekben miert ne lehetne?
Az kit zavar
Ja, értem kérdező.
Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Te is kibírtad anno a szar iskolarendszert, nehogy most ám jobb legyen!
Nem a telefont kéne itt kiiktatni, hanem a hozzád hasonló "mi is kibírtuk" tipusú gyökereket.
Engem rendesen neveltek a szüleim attól függetlenül, hogy iskolai szünetekben használtam a mobilom. :D
Elég társasági ember is vagyok, nálam idősebbek/fiatalabbak és a magam korosztályával is tisztelettel és nyugodtan eltársalgok.
Ott a pont! :D Ennyi erővel mondhatnánk, hogy sok 100 évvel ezelőtt áram se volt, angol wc se, autó se, tv pláne nem, mégse haltak bele az emberek. :D Vagy mehetnénk tovább... Ősembernek kb. semmije nem volt, mégse halt bele..... Végtelenségig lehetne visszavezetni...
A korral haladni kell. Nem korlátozni, nem tiltani kell a telefont, hanem megtanítani a diákoknak, hogy mennyi hasznos dologra is lehet használni. Illetve felhívni a figyelmet a social media káros hatásaira, és arra kéne nevelni a gyerekeket, hogy használják tudatosan, és ne rakják fel a fél életüket, ne pörgessék órákon keresztül a tiktokot, instát vagy bármi hasonló baromságot.
Lehetőleg a következőt ne egy "boomer vagyok, telefon rósz, kölyköknek kuss és fegyelem" dolognak vegyétek, csak egy-két nézőpont van itt:
Épp az előbb forgatta be elém ezt a posztot az oldal (iskolai élet 1998-ban):
Ehhez képest ma ez megy:
Igen, mindkettő adott esetben szélsőséges példa (és a stockfotó még beállított is), és nem csak ez van. De milyen valós előnye származik egy gyereknek abból, hogy még a közösségen belül is mindenki a saját világában van elszeparálódva és a telefonjába bújva? Ott vannak egymás között vagy mellett, de nincs szociális érintkezés, mert fontosabb azt csekkolni mi történik a közösségi médiában. Erre jön még a FOMO, meg a TikTok agyrohasztása és a belőle kialakult figyelemzavar.
Mert gondolom azt azért nem tagadja senki, akinek 5-15 év közötti gyereke vagy testvére vagy közeli rokona van, hogy mennyire rá vannak függve, még saját magadhoz képest is.
"Nekem is le kellett adnom, sőt páncélban őrizték."
Téged kellett volna bezárni abba a páncélba, és ki se engedni onnan többet 🤣🤣
Jól mondta minap egy pszichológus: nem a telefont kellene elvenni, hanem az órákat érdekesebbé tenni. Ha a tananyag meg az előadó dög unalmas, dughatja a tanár aseggébe is a telefonokat, úgysem fog rá figyelni akutya se.
És ha már szóba került a 80-as évek. Akkor voltam iskolás. Nem volt még mobiltelefon, de bármi más épp ugyan úgy eltudta vonni afigyelmünket. Piszok rossz kölykök voltak már akkor is. Aki mobilt nyomkod, az legalább csendben van. Nálunk nagyobb zaj volt órán, mint szünetben, mi nem nyomkodtunk, hanem pifáztunk. Ettünk a padból titokban. Bolháztunk, akasztófáztunk, leveleztünk órán. Csak két tanárunk került pszichiátriára...
Szóval, nem biztos, hogy olyan rossz hogy ott van az a telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!