Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezik hogy megváltozzon az...

Létezik hogy megváltozzon az ember?

Figyelt kérdés
A családi hátterem jó volt. Viszont gyerekkoromban sosem voltak barátaim, elhízott voltam, kiközösítettek és gyakran bullying áldozata voltam az iskolában. Nem fizikailag hanem lelkileg. Ennek következtében az önbizalmam a napokig nincs a helyén és a szociális készségeim sem a legjobbak. Pl nem tudok beilleszkedni sosem egy nagyobb társaságba. Kamaszkoromban kibújtam ebből a jó tanuló szerepből és volt egy durván bulizós időszakom amikor fiúkat hitegettem mert élveztem hogy végre én is a figyelem középpontjában vagyok. Akkor volt még ezelőtt a vadóc időszak előtt hogy egy kiszemeltemre fake profilról írtam rá (lehettem 12-13-14 éves) mert nem mertem kezdeményezni. Nem okoztam kárt meg nem stalkoltam senkit, csak beszélgetés volt. Csak nem lett jó vége a dolognak mert szegény srác egy nem valós személybe esett bele. Azóta bűntudatom van a dolog miatt. A vadóc időszak alatt önző voltam, nem érdekeltek az emberek és az hogy ki mit gondol rólam. Ez a helyzet kb 19-20 éves koromban változott. Azóta visszafogottabb lettem és jobban aterzem a tettem következményét ha valamit elrontottam vagy valakit megbántottam. Igyekszem folyton hogy a jobb verziója legyek önmagamnak de félek hogy egyszer újra előjön ez a vadóc személyiségem

aug. 18. 10:17
 1/1 anonim ***** válasza:
Tudatosabb lettél. Ahogy idősödik az ember, jó esetben egyre tudatosabbá válik. Elkezd figyelni kifelé és befelé. Ha ez egyszer bekövetkezik, már egyre nehezebben lesz öntudatlan, szóval nem kell aggódnod, megszelídült a vad. :) Nyilván a vad időszakod arra szolgált, hogy kompenzáld azt az időszakot, amikor nem voltak barátaid/kapcsolataid, és hát az inga ugye tudjuk, hogy ha elengeded, akkor a másik irányba leng ki, de végül megáll középen, ezt nevezik harmóniának. Na, hát én ebből ezt tudtam kimatekozni, remélem szolgáltam valami hasznossal. Fontos megjegyezni, hogy ez az én véleményem, és nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.
aug. 18. 11:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!