Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30 éves lettem, öregnek számítok?

30 éves lettem, öregnek számítok?

Figyelt kérdés

aug. 11. 08:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Most kijöttem külföldre
aug. 11. 08:59
 12/19 anonim ***** válasza:
7, te normális vagy?
aug. 11. 09:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Bizonyos sportokban igen, például focista karrierről már nem álmodhatsz. Egyébként még nem vagy öreg, nyugi. 30 fölött családot alapítani teljesen normális.
aug. 11. 09:19
 14/19 anonim ***** válasza:

14, nem feltétlenül trollkodás. Nyilván 30 évesen még fiatal valaki, de azért már 30 fölött kezdesz "idős" lenni dolgokhoz, kilógni a sorból. hacsak nincs olyan arcod, hogy elveszel a huszasok között, viszont 10 év különbség sokszor nagy lehet ahhoz, hogy jelentősebb apcsolatokat kialakíts velük.

Ha például beiratkozol egy nappali tagozatra egy egyetemen 30 felett, ha jó a geenetikád, nem azt fogod tapasztalni okótberben, hogy mindenki téged bámul, hogy ki ez az "öregember". 3 egyetemi társam is volt aki idősebb volt nálunk és teljesen szembetűnő volt hogy ők pidősebbek.

Ha ezt megúszod, akor is ott van a másik faktor, a korkülönbség. Maximum pár csevegés a szünetben amit elérhetsz, de mélyebb kapcsolatok nem alakulnak ki. Egyrészt azok a dolgok foglalkoztatják őket, amiken te rég túl vagy. Másrészt maga a szórakozási preferenciád is más, egyes harmincasok ha 11-kor hazaérnek akkor "de jót buliztak", a huszasok meg reggel 6-kor indulnak haza.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire kialakult élete van az embernek 30 felett és pont ez is szabotálja az új hobbikat vagy dolgokat.

Nagyon sok ember hirtelen felindulásból ked bele valaminek a tanulásába, tánc, nyelv, hagyja is abba, mert nincs hozzá se ideje, se türelme, se kedve, se kapacitása.

Ráadásul ilyen korban kezdődnek a tipikus átalakulások a testben, közel a 35-höz már én is érzem, hogy nincs annyi energiám, mint 10 éve és már megjelentek az első ősz hajszálaim, ez egyesekben felkeltheti a gondolatot, hogy most már ez az öregedés?

Azt se felejtsük el, hogy a nagyszüleink például 30 felett már szülők volta és nem éppen csak akkor jött a gyerek, hanem már a kamaszkorba lépett be.

Ez így nem panaszkodás, csak azt magyarázom, hogy érthető, ha a kérdező elmereng azon, hogy a fiatalkornak vége van-e, de szerintem ez is relatív.

Van ismerősöm aki 32 évesen lusta volt mint a szar, van ismerősöm aki meg 42 évesen sportol, világot lát, ÉL.

aug. 11. 09:58
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Látom,törölve lettem.

14 teljesen feleslegesen írtad le ezt a regényt.A vége felé van némi igazság és jó válasz a kérdésre:

"a kérdező elmereng azon, hogy a fiatalkornak vége van-e"

Ez így oké,de hogy 30 évesen valakinek egyáltalán felmerül a gondolatában,hogy ő már öreg e,hát az nem normális.

Valahogy így a normális: 40 után középkorú,50 után idősödő,60 után idős,70 után öreg.

Azért,mert pl.egy 30 éves egy 18-20-as buliba nem való,vagy lehetne sorolni sok ilyen példát,attól még nem öreg.30 éves az ugyan nem fiatal,hanem fiatalember,vagy fiatal asszony.

(ezt a hozzászólásomat is lehet törölni,kedves Moderátor)

aug. 11. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Az én életem egyik nagy fordulópontja volt a 30. életévem betöltése. Természetesen pozitív dolgokra kell itt gondolni.

Mindenki úgy él, ahogy akar. Saját döntéseink eredménye a jelenlegi életünk. 30 évesként ahhoz vagy öreg, hogy óvodába járj, minden máshoz nem. Tanulhatsz, fejlesztheted magad, utazhatsz, dolgozhatsz..stb..

Én most 34 évesen döntöttem el, hogy kipróbálom milyen teljesen egyedül elutazni jó messzire külföldre. Meredek lesz, mert párom és apukám itthon lesznek nélkülem, de hát megpróbálnék kilépni a komfortzónámból. És ez annak számít.

aug. 11. 10:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért ha valaki azt mondja, hogy "találkoztam egy öreg pasival/nővel", te sem egy harmincas, negyvenes embert képzelsz el, nem? Hanem ilyen hetven körülit, vagy annál is idősebbet. A harminc éves az egyértelműen nem öreg, hanem felnőtt.

De a kommentjeid alapján neked elég éretlen és gyerekes a gondolkodásod ahhoz, hogy valóban felnőttnek lehessen nevezni.

aug. 11. 13:03
 18/19 anonim ***** válasza:
ne legyél már te is hülye...van elég...
aug. 11. 13:07
 19/19 A kérdező kommentje:
25 évesen kezdtem el élnj csak, akkor veszítettem el a szüzességemet, és jártam el bulikba
aug. 11. 13:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!