Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nemcsak...

Miért van az, hogy nemcsak saját magamat érzem hibásnak?

Figyelt kérdés

Már régen megkaptam érte a büntetésem, évekkel ezelőtt.

Őszi este volt, egy lakotterületen a megengedett 50 helyett 70-nel vezettem a kocsimat, a köd is épp akkor ereszkedett le. Egy kijelölt gyalogátkelőhöz értem a központban, ahol épp egy férfi készült átsétálni. Nem az utat bámultam, hanem a rádiót állítottam be, és akkor bekövetkezett a rémálmom. A szélvédőre esett rá, onnan pedig az úttestre. Próbáltunk neki segíteni a tanúkkal,hívtunk mentőt. Súlyos-életvészelyes sérüléseket szenvedet, élete végeig fogyatékosságban fog élni. A helyszínelő rendőrök és a Vádhatóság szerint csakis én voltam a hibás, de én úgy hiszem azóta is, hogy a gyalogos is KRESZ szabályt szegett, mert nem nézett szét, győződött meg az átkelés veszélytelenségéről. De ezt bizonyítanom nem sikerült.

2024. jún. 17. 10:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit OFF: Előre látom, hogy majd jönnek akik megmondják a tutit, hogy ne vezessek és ne is menjek utcára, de autósként, évente 20+ ezer km-el a hátam mögött sem mindig tudom megállapítani, hogy most a felém közeledő autósnak mi is a szándéka, következő lépése.

Nem egyszer tapasztalom, hogy lassít, lassít, majd elkezd gyorsítani, mintha ott sem lennék, mert valószínűleg épp az is a gombokat b_asztatja. Vagy olyan megtévesztő sebességgel jön, hogy nem tudom felmérni helyesen a sebességét. Főleg, hogy a mai autók azért kellően halkan osonnak nagy sebességnél is.

De például van aki hiába jön mint az állat, simán megáll és átenged. Közben meg van akinél látom, hogy bőven lenne ideje megállni, mégis "elfelejt" a fékre lépni és átcsorog előttem, mintha ott sem lennék.

2024. jún. 17. 21:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Illetve tegyük hozzá, hogy autót elvileg csak az vezethet, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van. Gyalogos viszont bárki lehet.

Gyalogos lehet a 70 éves Ica néni is, akinek már rossz a hallása, rossz a látása, világ életében tömegközlekedett és tőle várjuk el azt, hogy megbecsülje egy olyan jármű mozgási sebességét, amivel még a sofőrje sincsen tisztában.

2024. jún. 17. 21:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is egyetértek 11, néha én sem tudom eldönteni, hogy az autós mit szeretne pontosan.
2024. jún. 17. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!