Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nemcsak...

Miért van az, hogy nemcsak saját magamat érzem hibásnak?

Figyelt kérdés

Már régen megkaptam érte a büntetésem, évekkel ezelőtt.

Őszi este volt, egy lakotterületen a megengedett 50 helyett 70-nel vezettem a kocsimat, a köd is épp akkor ereszkedett le. Egy kijelölt gyalogátkelőhöz értem a központban, ahol épp egy férfi készült átsétálni. Nem az utat bámultam, hanem a rádiót állítottam be, és akkor bekövetkezett a rémálmom. A szélvédőre esett rá, onnan pedig az úttestre. Próbáltunk neki segíteni a tanúkkal,hívtunk mentőt. Súlyos-életvészelyes sérüléseket szenvedet, élete végeig fogyatékosságban fog élni. A helyszínelő rendőrök és a Vádhatóság szerint csakis én voltam a hibás, de én úgy hiszem azóta is, hogy a gyalogos is KRESZ szabályt szegett, mert nem nézett szét, győződött meg az átkelés veszélytelenségéről. De ezt bizonyítanom nem sikerült.

2024. jún. 17. 10:29
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Amikor már kihallgatható volt, az áldozat csak azt ismerte be, hogy tényleg csak jobbra nézett el, balra nem...
2024. jún. 17. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem megkülönböztető jelzéssel közlekedtél, mindig te leszel a hibás, mivel a gyalogosnak a gyalogátkelőn mindig elsőbbsége van. Nem számít hogy körbe nézett-e, hogy mennyivel mentél. Ha a zebrán történik valami, mindig a sofőr lesz elővéve és ő a hibás.
2024. jún. 17. 10:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nehéz ilyet feldolgozni. Gondolom, nem vagy egy száguldozó, lelkiismeretlen barom, csak itt éppen rosszul jöttek ki a dolgok. Sajnos tényleg bárki hibázhat.

Szerintem ezzel próbálod feldolgozni, hogy nem teljesen a te hibád, mert még mindig bántja a lelkiismeretedet.

Egyébként több mindenben is hibáztál, sebesség, köd, rádió. Gondolom, azért ez a döntés született, mert ha nem is néz körül megfelelően a gyalogos, akkor is át kell engednie az autósnak. És gondolom, nem váratlanul eléd ugrott a semmiből.

Ha nem sikerült feldolgozni, akkor beszélgess erről szakemberrel.

2024. jún. 17. 10:37
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert hárítasz, megpróbálod magad megnyugtatni.

De ehelyett jobban jársz, ha elfogadod: hibáztál és most ez van!

Nyilván a mi lett volna, ha egyszerűbb, csak semmi értelme, mivel ezt már nem tudod megváltoztatni.

Az biztos, hogy kegyetlen dolog ez, mindkettőtöknek.

De szerintem nincsenek véletlenek és valamiért ennek így kellett történnie.

2024. jún. 17. 10:48
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Sajnalom, h ez tortent, de mindjuk azt, 90%-ban a te hibad. A maradek 10% hogy a gyalogos nem nezett korul. Amugy en nem regota vezetek es egyszeruen dobbenetes, h osszel-telen sotetben, (plane kodben) mennyire nem lathatok a gyalogosok az atkelonel. Szinte mindenki hulye fekete telikabatban van, vilagitas olyan amilyen... En mar 50-nel se megyek az ilyen helyeken inkabb

...

2024. jún. 17. 11:00
 6/13 anonim ***** válasza:
9%

Ez egy baleset, megtörtént, így történt és kész!

Én úgy próbálom megközelíteni, hogy lehet, ezzel megakadályoztál egy sokkal komolyabb dolgot, mert mondjuk az a férfi másnap megerőszakolt aztán megölt volna egy kislányt vagy mittudomén, de érted a lényeget: valami okból ennek így kellett történnie, aminek az okát nem ismerjük, ezért el kell fogadni.

2024. jún. 17. 11:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"a köd is épp akkor ereszkedett le"

A ködben talán meg sem látott volna téged. Te meg nem foglalkoztál azzal, hogy vakon vezetsz. Nemcsak egy gyalogost üthettél volna el, hanem egy álló traktorba is beleszállhattál volna 70-nel. Aztán akkor te lennél nyomorék életed végéig.

2024. jún. 17. 11:43
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
#6 hagyjuk már ezt a hantázást. A kérdező figyelmetlenségből megnyomorított egy embert és próbálja az áldozatot hibáztatni. Hülyeség ez az így kellett történnie duma.
2024. jún. 17. 13:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus (gyarló) emberi viselkedés a hárítás, hogy még teljesen egyértelmű eseteknél is igyekszünk a másikra hárítani a felelősséget.
2024. jún. 17. 17:18
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hiába nézek körül gyalogosként. Egyszer körbenéztem, nem jött semmi, zebra közepén jártam, amikor egy autó hirtelen lekanyarodott és egy rohadt nagyot fékezett, úgy nem csapott el. Ugyanúgy az is előfordul, hogy zebrán latom, közeledik az autós, megallok, ő jelez, hogy ibduljak, elindulok, erre a másik sávból elsüvít mellette az autós, kicsivel gyorsabban mentem volna, elcsapott volna.

A biciklisekről nem is besuélve, amikor az autósok megadják az elsőbbséget, a biciklisek meg száguldanak tovább.

2024. jún. 17. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!