Egyetértetek azzal, hogy az a személy, aki intelligens, az rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy képes elfogadni mások zenei ízlését?
Tudom, unalmas a téma, de Azahriah kapcsán jutott eszembe ez a kérdés. Az ország egyik fele szereti, a másik utálja, és van pár kivétel, akinek semleges. Nem is ez a lényeg...
Akik csak úgy csendben utálják még csak egy dolog. De azok, akik úgy utálják, hogy ennek minden cikk alatt hangot is adnak, pláne úgy, hogy a rajongóit, akik szeretik a zenéjét, azokat szidják, sértegetik, azt nem fogom sose megérteni. Nem kell szeretni, nem kell szeretni a zenéjét sem, de ha már kommentelgetünk, akkor fogalmazzunk meg róla normális kritikát. Ne csak az értelmetlen sértegetést toljátok, mert ettől butának tűntök. Szerintem, aki intelligens, az el tudja fogadni, hogy nem a saját ízlése határozza meg, hogy mi a jó. Aki intelligens, el tudja fogadni, hogy mindenkinek más tetszik, és nem kezd el ízlésen vitatkozni.
Nekem nem gond, ha valakinek más az ízlése, de alap, hogy nekem ne kelljen azt hallgatni, ha nekem nem tetszik.
Gyerekkoromban az volt a szabály, bármilyen zenét hallgathatok, a szüleim nem szóltak bele, de csak úgy, hogy ök ne hallják, vagy a szobámban csöndesen vagy fejhallgatóval
"Tehát ízlésről vitatkozol"
Kéne egy kis zeneelméletet tanulnod, pár, akár felületes előadás után rájönnél, hogy nem ízlésről, hanem rossz kategorizálásról vitatkozom.
2-es: abban az idöszakban nöttem fel, ami szerinted annyira maas színvonalú (Illés, Tolcsvai, Omega, Metro, Hungária, stb) és nagyon jól emlékszem az akkori "felnöttek/öregek" megjegyzéseire - ezek megegyeznek azzal, amit te állítasz a mai zenéröl, csak akkor ezekre az együttesekere mondták ugyanezeket a megjegyzéseket, hogy annyira alacsony a színvonal, semmi zenei tudás, iodáig süllyedtek a fiatalok, stb.
Emellett ez már akkor sem volt újdonság, abban idején Beethoven, Mozart, Liszt, Chopin müveire is ugyanezt mondták a maradi emberek, az operát olcsó szórakoztató müfajnak nevezték, az operetteket nívótlannak.
Szóval jobb, ha nem minösíted a mai zenedivatot, neked nem tetszik, a fiataloknak igen, majd idövel - 50-100 év múlva - kiderül mi azm ami maradandó és mi nem.
"Nekem nem gond, ha valakinek más az ízlése, de alap, hogy nekem ne kelljen azt hallgatni, ha nekem nem tetszik."
Igen, ez természetes, ezzel egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!