Mi a véleményetek a szingliadó elméletről, és ennek a társkeresési piacra gyakorolt hatásairól?
Az elmélet blackpilles verziójára gondolok, amely súlyos adókulcsot vetne ki (nemtől függetlenül!) a (terméketlenség kivételével) gyermektelen felnőttekre
Az elmélet szerint ha a nők rá lennének szorítva a gyermekvállalásra, akkor a monogám elköteleződésre is rászorulva helyreállna a párkapcsolati piac
Persze sokan akkor is bevállalnák a gyermektelenséget, de a csok-ból látszik hogy nagyon is van hatása az ilyen intézkedéseknek
Hamar elnéptelenedne az ország, aztán nem maradni 30 feletti szingli, aki fizessen.
És amúgyis pont az incelek járnának rosszul, hiszen kinek csinálnak gyereket? A sok kedvezmény miatt könnyebben megteheti a nő, hogy jó genetikájú férfitől szül, aztán legfeljebb egyedül neveli a gyereket.
"A sok kedvezmény miatt könnyebben megteheti a nő, hogy jó genetikájú férfitől szül, aztán legfeljebb egyedül neveli a gyereket."
Hát ha rajtam múlna (vagy egy felelős épeszű kormányon) akkor elsők között lenne kivezetve a csok minden vállfaja. Már csak az ingatlanárak fékentartása végett, nem másért.
Aztán persze nem kéne szingliadót fizetni ha gyereket vállalsz, de az nem jelentene bevezetendő extrapénzt az egyedülálló anyáknak, nem kéne őket támogatni a jelenleginél jobban, pont ezért, hogy ne támogassuk a családtalan gyerekvállalást, nem vezet jóra.
Bár ezzel elkanyarodtunk a témától úgy hiszem. A szingliadó ellen egyetlen nyomós érv sem született azt leszámítva hogy a gyerekteleneknek fájna (nekem is)
Tehát neked a disztópikus jövő nem szól a szingliadócska ellen?
Annyira tudtam, hogy fétises vagy.
Aki ilyen kontrolláló azzal senki se élne egy percet se.
Én meg azt nem támogatom, hogy a kontrollmániás emberek szaporodjanak.
És, de a szingli szülőket kell támogatni, hogy elmeneküljenek egy bántalmazó kapcsolatból.
A társadalmat a legkevésbbé sem érdekli, hogy neked van- nőd van nincs. Az már sokkal inkááb, hohgy szüljenek a nők. Akkor is, ha szinglik. Szóval őket érdemes támogatni, ha a népességfogyás megállítása a cél. (hogy neked nincs nőd, senkit soha nem fog érdekelni)
Amúgy már volt ilyen az 50-es években a háború utáni népsségcsökkenés helyreállítására. Az volt a szlogen, hogy: Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség. A gyermekes anyákat segítették, és szociális hálót építettek (ovi, bölcsi, szülési szabadság, stb). És volt 4% gyermektelenségi adó 50, ill. 45 év alatt. Az ekkor született gyerekek voltak a Ratkó gyerekek. Mivel igen sokan voltak, a nyugdíjkorhatárt elérve ez gondot jelentett.
Hiába születik sok ygerek egy bizonyos időszakban, az 30 év múlva jó, de amikor nyugdíjba mennek, már nem lesz olyan jó.
Szingli adó meg soha nem volt és nem is lesz. Senkit a világon nem érdekel, hogy te szingli vagy-e. A gyerekszülésben a szűk keresztmetszet a nő. Nem a férfiak. A nőknek kell kedtev csinálni a szüléshez, és akkor lesz gyerek.
Tudod, van az a mondás, hogy egy nő két dologért bármit megtenne, hogy legyen gyereke vagy ne legyen.
Bocsi 87#, röstellem dehát van barátnőm. Az meg hogy te mit hiszel el mit nem az a te dolgod, attól én még nem fogom kevésbé élvezni vele a szexet, vagy bármit
De persze attól még nyugodtan lehet itt ócsárolni meg ész nélkül személyeskedni, hiszen tudom hogy másra nem telik itt egyesektől
Több okból is téves a logikád, kérdező.
Tudod, aki nem akar gyereket vagy nem akar neki nem vonzó férfival összejönni, az inkább fizeti majd akkor a szingliadót.
Pláne, mert szingliadót fizetni biztos olcsóbb lenne, mint egy gyereket felnevelni minden járulékos költségével együtt (értsd nagyobb lakás kell, anyuka lehet, hogy évekig nem tud dolgozni, mert nem kap munkát a gyerekek miatt vagy mennyi fizetés kiesik a táppénzek miatt, stb.)
Plusz, manapság is azért vállalnal egyre később és kevesebb gyereket az emberek, mert 30+ évesek, mire megteremtik a lakhatást, ha még adót is kéne fizetni, kevesebber tudnának spórolmi és az sem jutna el a gyerekvállalásig, aki akar amúgy.
"Plusz, manapság is azért vállalnal egyre később és kevesebb gyereket az emberek, mert 30+ évesek, mire megteremtik a lakhatást"
Pont ezért kellene mielőbb kivezetni a csok-ot, hogy azelőtt lehessen lakáshoz jutni hogy gyereket vállalna az ember, azaz ne dobja fel az egekbe az ingatlanárakat ez a felesleges ostoba intézkedés.
Nameg pont ezért írtam hogy 30 éves kor alatt nem volna helyes szingliadót fizettetni, mert akkor gátolva vannak a fiatalok a gyerekvállalás feltételeinek megteremtésében
Szóval alapvetően egyetértünk, csak nem veszitek észre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!