Bűn az abortusz?
50 miért kéne megadni egy embriónak a tiszteletet? Nem jár egy emberi DNS-el rendelkező embriónak semmilyen tisztelet.
Nem le akarom parazitázni, hanem lényegében az. Parazita módjára viselkedik.
A logikám szerintem nem ugyanaz a kacsa és a fadarab, csak te szereted kiforgatni az ember szavait.
A 43-as válaszban egyáltalán nincs benne az, hogy egy normálisan gondolkozni képes ember elítéli azt, aki nem veteti el. Csupán az van odaírva, hogy vallási fanatizmus miatt még a nagyon súlyos esetben sem vetetik el. Ez nem ítélkezés, hanem tény.
Senki nem beszélt arról, hogy 48 DNS-e van... Ha nem sikerült felfogni, akkor leírom neked....a 48 az azt jelenti, hogy a 48-as számmal jelzett kommentelőnek válaszoltam.
Most komolyan, tényleg ennyire hülye vagy, hogy nem tudtad, vagy legalább nem sikerült leszűrni a korábbi válaszokból?
Sztem pont én vagyok az, akinek nincsen szüksége arra, hogy papoljanak neki a magzatfejlődésről.... Azért az emelt szintű biosz érettségihez kellett ám az anatómia is, csak mondom.
Egy hetes embriót nem is lehet abortálni, ott max vetélés lehet, amit a nő simán felfoghat egy erősebb menstruációnak, ha nem tudta, hogy teherbe esett. A pár hónap az egészen pontosan nincsen már 3 hónap sem, ugyanis hacsak nem derül ki, hogy súlyos betegséggel születne, vagy bármi probléma van, akkor a 12. hét végéig lehet elvetetni, ami mint tudjuk, nincsen meg 3 hónap. 12 hét az 84 nap, ami egy 30 napos hónap, egy 31 napos hónap, plusz még 23 nap.
Igen, a nő előrébb való itt és nem csak akkor, amikor az egészsége, esetleg az élete múlik az egészen.
Nem, nem az. Nem morálisan megkérdőjelezendő....hanem alapvető emberi jog, amellyel a nő élhet.
52
Azok még nem megfogant életek.És több millió spermából általában csak egy fogan meg.A többinek amúgy is vége.Akkor is ha aktus során lövelnek ki a hüvelybe...
55
Dehogynem több.Abból már egy ember lesz ha hagyják a világra születni.
56 és ott a varázsszó.... LESZ.
Nem kell hagyni, hogy megszülessen, ha nem akarták a terhességet. Sajnos ismerek olyat, aki sokáig élt gyermekotthonba. Nem akarták őt. Az anyuka ivott, dohányzott, füvezett, hátha elvetél, de ez nem így történt. Megszülte, bántalmazta őt ahelyett, hogy örökbe adta volna. A nő börtönbe került, a kislány pedig intézetbe, és hiába fogadták örökbe, hiába felnőtt ember már... Nyomot hagyott benne, egy sebet, amely sosem fog begyógyulni. És ő még a nem kívánt terhességből született gyerekek közül a szerencsésebbik volt.
Egyébként pedig ha ezen a gondolatmeneten megyünk végig, akkor szegény spermiumok, megtermékenyíthettek volna egy betesejtet, magzatot hozhattak volna létre.... A nőknek meg kb a Jó édes k...a anyjukat, amiért a menstruációjuk során minden hónapban kiürül belőlük egy petesejt, amiből magzat lehetne.... 😒
A 43-as válasz nem a vallási fanatizmus kártékony hatását ítéli el, hanem egyenesen feltételezi a kártékony vallási fanatizmust és az erkölcstelen hozzáállást azokról, akikkel nem ért egyet egy vitatott kérdésben.
Elismerem, nekem sem mindig sikerül mindent helyesen írni és/vagy értelmezni. Ha te sem használsz vesszőt vagy taget legalább ott, ahol a mondat értelmén változtat, akkor ne csodálkozz, ha félreértik.
Nem forgattam ki a szavadat. Lehet, hogy nem azt mondtad, hogy a kettő ugyanaz, de a Kacsa és a fadarab "lényegében" sem ugyanaz. A két dolog teljesen más. Az, hogy parazita módjára viselkedik féligazság és nettó polgárpukkasztás.
Én szintúgy genetikából és anatómiából érettségiztem. Pont annyira is értek hozzá, mint aki évekkel ezelőtt érettségizett belőle. A lényeg az, hogy ha tudjuk, hogy egy új, teljes értékű emberi génállomány már létrejött (nem csak fél embernyi genetikai anyag, ahogy a petesejt és a hímivarsejt esetén) és az őt tartalmazó sejtek a természetüknél fogva osztódnak és lassan fejlődnek abba az irányba, hogy jó eséllyel egy teljes értékű élő emberré váljanak, akkor minimum értékesebbnek kellene azt tartani, mint egy általánosságban kioperálni való, káros dolgot. Ha te nem így gondolod, vitatkozhatunk rajta napokig. Nekem ez a véleményem.
#57 A menstruáció miatt kiürülő petesejtek és a petesejtet nem elérő hímivarsejtek természetes úton az egyén döntésétől függetlenül jutnak erre a sorsra és mint ahogy eddig is utaltam rá, rohadt nagy különbség van köztük és az embrió között. Különbség van, nem csak komplexitás, funkció szempontból, de már viszonylag elég egyértelműen meg van bennük határozva, a személy, aki kifejlődhetne belőlük, míg az előbbi csak egy potenciális adalékát tartalmazza egy emberi génállománynak.
Nem bűn
Csak én nem tudom hős, erős nőnek tekinteni azt, aki nem védekezik, elmegy abortuszra.
Volt egy ismerősöm, aki leírta a Facebook oldalára, hogy nem védekezett, ehhez joga van, az abortuszhoz is és ez mennyivel jobb, mint megszülni a semmire, meg árvaházba adni, ő emiatt egy "felelősségteljes, erős nő, aki egy felnőtt döntést hozott"
Kapott egy csomó "erős lány vagy xy" "kitartást" "neked még élni kell" kommentet
A bejegyzést úgy zárta: viszlát kicsi élet, bocsáss meg (imádkozó emoji)
Ez engem nagyon rosszul érintett mert ez a korona legmélyén volt, egy rokonom meghalt mert nem kezelték sehol a koronára hivatkozva, de a ribizliből azért aznap kikaparták a gyereket, akkor nem volt baj a korona
Ez egy tanmese, ami összefoglalja a véleményem
Magyarán szerintem van bőven olyan körülmény, mikor alap az abortusz és mindenki maradjon csendben
De mikor egy felnőtt nő nem védekezik... Én kötelezném a pasival együtt, hogy vagy megszülöd és felneveled, de úgy, hogy hetente a nyakadon egy szocmunkás, vagy vezesd el de akkor milliós összegért
Sokszor már az az érzésem, hogy az abortuszklinika a riban..akarom mondani erős nők játszótere
Ha meg valaki nem tudná felnevelni, védekezzen. Óvszer mellett még ott a 72 órás tani (ingyenessé tenném, olyan időközönként, mikor lehet szedni)
Ha meg valaki fogamzásgátló mellett lett terhes, meg kéne nézni a vérét, hogy szedte-e
Vagy valami
De ez a hobbiabortusz idegesít.
Lehet mondani bármit, lepontozni, éljen a meleg házasság, örökbefogadás, éljen a childfree életmód, de aki nem védekezik, ne csak egy 40 ezres csekkel nézzen szembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!