Vannak "életpárti" nőgyógyászok, vagy ez ritka? Rezidenseknek kötelező abortuszt végezni?
Arra gondolok hogy esetleg maximum(!) csak vészhelyzetben - pl erőszak, betegség- vállalnak abortuszt, egyébként megtagadják. Vagy pedig még ezt sem vállalják be. Vannak ilyen nőgyógyászok?
A rezidenseknek kötelező abortuszt végezni?
Azt kell csinálni, ami a feladat.
Ha valaki ilyen pályára áll, azért tájékozódik előtte, hogy ez mivel jár, vagy ha nem, akkor menet közben lehet pályát/szakiranyt váltani.
Amúgy egy abortusz még nem a világ vége a szektorban.
A sima sebészek, akik pl onkológiai betegeket mutenek és felnyitjak és minden mindennel osszekapaszkodik az elfajult daganat miatt, az azért sokkal rosszabb. Meg a sebészek(általános és baleseti egyaránt), ők híresen rottyon vannak lelkileg. Nőgyógyászok közt én nem hallottam ennyire lelki beteg emberekről.
Én ismertem egy ilyen orvost, erkölcsi okokból nem végzett abortuszt soha.
Nem volt belőle semmi probléma egyébként, korházon belül voltak más orvosok akik elvégezték, tehát a betegeknek nem volt belőle hátránya. Ez az egy orvos volt aki így döntött.
5.
Egyrészt oda kellene végre eljutni, hogy az emberéletet nem tartjuk fontosabbnak, mint az állatok életét......
Másrészt az a SZENT magzat foganhatott erőszakból, foganhatott nagyon rossz körülmények közé pl. VÉDEKEZÉS ELLENÉRE, foganhatott rákos nő szervezetében.
8
Tudtommal azt írtam, hogy az állat élete is van olyan értékes, mint az emberé. Pláne egy embrióé, pláne, amelyik erőszakból fogan.....
Másik válaszoló vagyok, de hadd reagáljak a rokon és a kiskutya kérdésére.
Ha mindkettő egyformán értékes, akkor nem szabad döntenie egy elfogult embernek: azaz nekem, mivel az egyik fél a rokonom. Ugyanígy a kiskutya gazdájának sem szabad döntenie, mert neki lehet ugyanolyan családtag a kiskutya, mint nekem a rokonom. Minket ki kell zárni. Ha ez nem valósul meg, akkor a két élet egyenjogúsága sem áll fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!