Vannak "életpárti" nőgyógyászok, vagy ez ritka? Rezidenseknek kötelező abortuszt végezni?
Arra gondolok hogy esetleg maximum(!) csak vészhelyzetben - pl erőszak, betegség- vállalnak abortuszt, egyébként megtagadják. Vagy pedig még ezt sem vállalják be. Vannak ilyen nőgyógyászok?
A rezidenseknek kötelező abortuszt végezni?
De ha a kötődést kivesszük mi marad? Miért döntetnének idegenek helyettünk? Vagy te így éled az életed?
Ez nyilvánvalóan azt jelenti, mivel épeszű ember a rokont választja, hogy az ember számára fontosabb az állatnál. De ezzel nincs is semmi probléma. Csak nem kéne az ellenkezőjét bizonygatni, olyan elszántan.
"Miért döntetnének idegenek helyettünk? Vagy te így éled az életed?"
Azért döntenek idegenek helyettünk, mert ha én ítélem halálra a kiskutyát a rokonom védelmében, az önbíráskodás, ami törvénytelen. Felelősségre vonható vagyok akkor is, ha tétlenül nézem az állat kimúlasát és akkor is, ha magam csapom agyon. Lehet, hogy végül nekem adnak igazat és felmentenek, de végső soron idegenek döntenek az igazamról.
"Ez nyilvánvalóan azt jelenti, mivel épeszű ember a rokont választja, hogy az ember számára fontosabb az állatnál."
Ha a kiskutya gazdáját helyezed a gondatkísérlet középpontjába, ő nem biztos, hogy az én rokonomat választaná. Tehát nem minden embernek fontosabbak az emberek, sőt, itt a gyakorin is engeteg válaszoló hirdeti magáról, hogy többre becsüli az állatokat, mint az embereket.
Utolsó gondolatként:
A törvény a te álláspontodat védi. Azaz, tegyük fel, hogy én rokon gyerek védelmében megütök egy kutyát úgy, hogy az belepusztul és kiderül, hogy nem volt igazam. Maximum pénz bírságot kapok. Sőt még a gazda is megütheti a bokáját, amiért lehetőséget hagyott egy félreérthető helyzetre. A kutya elpusztult, pedig lehet, hogy tényleg nem volt veszélyes csak adott helyzetben ijesztő. És maximum mindketten bírságot kapunk érte. Én is, meg a gazda is.
Gondolhattam volna hogy ez lesz.
Egyébként egy emberi életet ne vegyünk egy lapra egy állattal. Az allatok is fontosabbak de az emberi élet annál is fontosabb. Ennyi erővel azt sem lehet tudni hogy az a kutya halálra marcangolja-e a gyereket vagy kezesbárány lesz, a gyerekről/születendő gyerekről sem lehetne tudni hogy esetleg második Teréz anya lesz vagy sem.
Itt ki lehet forgatni a dolgokat, de akkor is az emberi élet fontosabb mint egy állat.
"Itt ki lehet forgatni a dolgokat, de akkor is az emberi élet fontosabb mint egy állat."
Mert??
Kérdező: ha a természetet vesszük figyelembe, akkor nincs olyan, hogy egyik fontosabb a másiknál. Egyensúlynak kell lennie, hogy ne menjen az emberi tevékenység a természet kárára.
Nézd meg a méheket. Látszólag jellentektelenek, de ha kihalnak az komoly problémát fog okozni. Kína déli részén pl már állítólag ki is haltak és az emberek végzik a beporzást.
A humán embriót kutyaembrióval kéne összehasonlítani, nem pedig szándékos csúsztatással kiskutyázni.
És ott nem csak félidőig, de magasvemhes állatoknál is végez ivartalanítást a legtöbb állatvédő szervezet.
Úgyhogy nem, a rokonom embrióját sem lehetne egy lapon említeni egy kutyakölyökkel, de akár még egy patkánykölyökkel sem.
Hát az én apám életénél egy kóbor kutya élete is többet ér.
Az meg, ami bennem nő... nekem nem kell, szóval értéktelen. Sőt, teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!