Bűn az abortusz?
42 gondolom Isten ajándékának tartanák azt az embriót, és úgy gondolnák, hogy lényegében jó dolog történt....
Sajnos nem kitaláció, futottam már bele ilyenbe....
Oké végül is szíve joga így érezni.
De akkor fogadják el, hogy másoknak is szíve joga elvetetni egy nemkívánat magzatot.
Vannak szélsőségek, pont úgy ahogy az abortusz pro-k között is.
Erőszak esetén, kiskorú esetén, vagy amikor tudni lehet, hogy beteg a magzat, akkor nyilván opció, de ez nehéz téma. Szerintem nem attól lesz szemét, vagy bűnös valaki, ha elvégzi az abortuszt, hanem attól, ha úgy tesz, mintha csak egy pattanás kinyomása lenne.
Fel kéne fogni, hogy ennek súlya van.
Ha valakit megerőszakolnak, azon már nem lehet változtatni, ha megszületik a gyerek, ha nem. A magzat szempontjából pedig teljesen mindegy, hogy ő tervezve volt, baleset volt, vagy erőszak útján fogant meg.
Ha valaki úgy dönt, hogy megtartja a gyereket, azt sem kellene megkövezni. Semmivel sem furcsább, mint az az álláspont, hogy feltétlenül meg kell tőle szabadulni.
46 én csak 2 csoportot ismerek a témában, és nincsen köztük olyan, hogy abortusz pro. Abortusz ellenes és döntéspárti van. Minden esetben lehet opció az abortusz, ezt nem te és nem én, de még csak nem is a törvényhozók fogják eldönteni (ugyebár az abortuszt nem lehet megszüntetni, csak illegálissá tenni)
Senki (legalábbis egy hangyányi ésszel rendelkező ember) sem tekinti semmiségnek az abortuszt. Hiszen az egy lényegében vakon végzett műtét, egy beavatkozás.
Ha megerőszakolnak valakit, akkor tény, azt az esetet sehogy sem fogja tudni kiverni a fejéből....viszont feldolgozni talán fel tudja, abban az esetben, ha az erőszak következménye nem születne meg.
Ehy magzatot azért nem neveznék "ő"-nek, hiszen nem egy személy.
Senkit sem kéne bántani azért, mert megtartja a magzatot, vagy elveteti, ugyanis ez egyéni döntés.
Nyilván ha valakinek joga van eldönteni, az az anya és inkább legyen meg a döntés joga, minthogy illegálisan, kétes doktorok végezzék el.
Amit akartam mondani, hogy ha valaki nem is tekinti semmiségnek az ne azért legyen, mert nyűg elmenni az orvoshoz, vagy valamennyire kockázatos a műtét.
Oké, hogy fejletlen, de ne azzal legyen már egy kategória, mintha egy parazitát operálnának ki valakiből, mégis csak egy emberi magzatról van szó könyörgöm, ne legyünk már ennyire érzéketlenek.
Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy bárkit bántani az egyéni döntéséért rossz, a legtöbb válaszolót, felpontozzák aki egy emberi magzatot simán egy kategóriába sorolna egy rákos daganattal, és elítéli azokat, akik az erőszakból származó gyerekeket a vallási okokból megtartják.
Aki pedig egy kicsit is ellenkezik velük az már egyből nőgyűlölő, meg nem is tudom, hogy mi.
48 emberi DNS-el rendelkezik, de nem lesz egy ember. Csak egy embrió. Ami igen, lényegében parazita "élet"módot folytat. Ez a biológia könyvekben is benne van.
Nem csak én gondolom úgy, hanem minden NORMÁLIS ember. Nem ítéljük el azt, aki megtartja, nem tudom, hogy honnan szedted ezt a hülyeséget. Mi azokat ítéljük el, (teljesen jogosan) akik bármilyen módon be akarják folyásolni, és bántani azt, aki nem akarja megtartani.
Annyit mondtam, hogy emberi magzat. Igazából embrióra gondoltam, de nem említettem kifejlett embert. Egy emberi embriónak meg kell adni azt a tiszteletet, ami egy emberi embriónak jár, mivel még ha csak egy sejthalmaz is, közel sem akármilyen sejthalmaz.
Egyszerre akarod leparazitázni az embriót és letagadni, hogy élőlény. Konkrétan leírtad az önellentmondást idézőjelbe téve, mintha attól nem lenne önellentmondás.
Igen, tényleg vannak közös tulajdonságai egy parazitával vagy akár egy daganattal. A logikád alapján akkor egy fadarab és egy kacsa ugyanaz, mert mindkettő úszik a víz tetején.
"Nem ítéljük el azt, aki megtartja, nem tudom, hogy honnan szedted ezt a hülyeséget" Konkrétan a 43-mas válaszolótól szettem ezt a (jelenleg egyébként 69%-os pontozású) hülyeséget. (A gúnyos, uszító irracionális feltételezést vettem ítélkezésnek, nem az erőszak elítélését)
Egyébként nem biztos, hogy értem, hogy milyen 48 dns-ről beszélsz. A kromoszómákra gondolsz? Azokból 46 (23 pár) van. 23 a nőtől és 23 a férfitól egy sejtben. Ez már a két szülő génállományának keveréke. Pontosan ettől több, mint egy petesejt, vagy hímivarsejt, arról nem is beszélve, amikor már elkezdett osztódni. Ilyenkor már fix a génállomány. Már meg van határozva, hogy a gyerek, aki feltételezhetően ki fog fejlődni belőle, ideális esetben hogy fog kinézni, milyen nemű lesz, mire lesz hajlamos, mihez lesz érzéke. Minden bele van kódolva.
Nyilván nem ugyanaz abortálni egy egy hetes embriót és egy pár hónapos magzatot. Nyilván előrébb való egy nő egészségügyi állapota, mint egy fejletlen, bizonytalan sorsú magzaté, de lényegében akármikor végzik, ugyanúgy egy új, bizonyos szempontból már előre meghatározott emberi élet létrejöttéről dönt, ami a magzat fejlettségétől függetlenül morálisan megkérdőjelezendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!