Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek se úgy látnak...

Szerintetek se úgy látnak minket az emberek ,ahogy mi magunkat a tükörbe?🤔

Figyelt kérdés

2024. jan. 9. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi magunkat tükörben látjuk, nem tükörbe.

Ezen a problémán átlépve, a kérdést többfelé lehet bontani. Hogy hogy látnak az emberek, azt szigorúan optikailag érted, tehát a látásra koncentrálva? Mert az természetes, hogy valakit a tükörben látni más, mint a térben. Te magadat a tükörben csak úgy látod, hogy szembe nézel magaddal, mások viszont ettől eltérő szögekben is látnak, ami nyilván mást mutat rólad eleve.

Attól függetlenül viszont egészen biztos, hogy olyan vagy, mint amilyennek a tükörben is látod magad. Viszont valakinek a látványához óhatatlanul is kapcsolódnak érzelmek, személyes benyomások. Ha te nem vagy kibékülve önmagaddal, rossz a kedved, én viszont szeretlek téged, akkor én valószínűleg szebbnek foglak látni téged, mint te saját magadat. Meg fordítva is megeshet persze.

Jó kis filozofálgatós kérdés ez, el lehet rajta töprengeni.

2024. jan. 9. 13:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A jobb arcomat jobb oldalt látom. Aki szembe jön velem, az a jobb arcomat balnak fogja látni. Szóval a tükörben a tengelyes tükörképed látod, amíg mások téged középpontosan tükrözve látnak. Gondolom.
2024. jan. 9. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Én párszor már meglepődtem, hogy képeken mennyire máshogy látszom mint tükörben.
2024. jan. 9. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Kb. 18 éves koromig volt rajtam egy kis felesleg, sosem voltam egyébként túlsúlyos, de ugya azt ettem, amit elém tettek. Mikor elköltöztem otthonról, elkezdtem magamra főzni, akkor kb. másfél év alatt 40-ről 34-re csökkent a ruhaméretem. A mai napig nem látom a különbséget, a tükörben is, vagy ha lefelé nézek magamra pl. a zuhany alatt, én ugyanúgy zsírosnak látom a combom, látom a hasam, közben meg az eszemmel tudom, hogy a normál BMI alján valószínűleg elég vékony lehetek, csak nem látom. Viszont, ha nem tudatosan nézek magamra, hanem pl. meglátom magam tükröződni egy kirakatban, akkor mindig rácsodálkozok, hogy jé, ez én vagyok?
2024. jan. 11. 17:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!