Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elutaznátok lányként egyedül...

Elutaznátok lányként egyedül Amerikába?

Figyelt kérdés

Az imént vettem meg a jegyemet Houstonba.

Mindig is érdekelt Texas és nagyon vonzott viszont senki nem akart velem jönni.

Mindig mindenki csak New Yorkba és Miamiba akar utazni. Szóval fogtam magam és megvettem a jegyet.

Houston elit környékére foglaltam szállást és van is egy amerikai ismerősöm a városban szóval nem leszek teljesen egyedül.

Ti mit gondoltok?

Ti elmennétek?

27/N

2023. dec. 3. 21:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy elmennék. Pár éve voltam munkaügyben Chicagoban. Az ottani kollégák elvittek ide-oda, de nem voltak ott mindig velem, nem is tartottam 0-24 igényt a társaságukra. Adtak pár jó tippet, aztán teljesen jól elvoltam egyedül. Ennél szerintem veszélyesebb helyen is jártam már egyedül, pl. Brazílián belül. Ott helyi barátoknál voltam, de ők se mindig értek rá és simán nekivágtam egyedül.
2023. dec. 4. 12:06
 12/22 A kérdező kommentje:

És hogy viselted a hosszú repülőutat?

Nekem ez a legnagyobb félelmem.

Nem is az,hogy ott leszek hanem,hogy valami lesz az úton.

Lekésem a csatlakozást Amszterdamban mert csak 1,5 órám lesz átszállni.

Nem találom meg a kaput a nagy sietségben…

Sosem repültem ilyen sokat.

A leghosszabb egy 3,5 órás Madrid volt.

Óceán felett sosem repültem.

Tartok a trombózistól is.

Van erre valami jó tipped,hogy hogyan lehet ezeket elkerülni?

2023. dec. 4. 12:49
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy transzatlanti gép nem olyan lesz, mint egy európai fapados. Van egy csomó hely, én simán sétálgattam, felálltam nyújtózkodni, mozogtam amikor jólesett. Ez a trombózis ellen is jó egyébként, meg vehetsz kompressziós térdzoknit direkt erre a célra, ha az megnyugtat. Trombózistól csak akkor félnék ennyire, ha van rá okom, pl. gyakori trombózis a családban stb. Én fogamzásgátlót szedek ami elvileg növeli az esélyét, de nem paráztam rá. Gyakran mozogtam, semmi bajom nem volt.

Egy nagyobb reptéren szűkös tud lenni a másfél óra átszállás, de ha egyben veszed a repülőjegyet (tehát Budapest-Houston) akkor nem tragédia. Ha pl. azért késel, mert csúszott a járatod akkor keresnek neked helyet a következő gépre. Viszont általában többféle csatlakozás opciód van, választhatod azt is amiben hosszabb az átszállási idő. Schipholon el lehet lődörögni, el tudod tölteni az időt.

2023. dec. 4. 13:16
 14/22 A kérdező kommentje:

Igen így vettem a jegyet.

Budapest-Houston és abban reménykedek,hogy mivel a pesti járat Amszterdamba nagyon korai (06:30) ezért talán késés nem lesz.

A trombózistól tartok meg a fejfájástól.

1 hónapja repültem 2 órát és a végén már fájt a fejem.

Minden repülés után fáj de itt már közben is éreztem.

2023. dec. 4. 13:28
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Igyál sok vizet, a repülőúton nagyon könnyű kiszáradni. Nekem ettől szokott fájni a fejem, ha szokott. Meg persze vigyél fájdalomcsillapítót, ha esetleg annyira fájna. Egyébként baromi unalmasak a hosszú repülőutak, de azért el lehet lenni. Vihetsz könyvet, vagy nézhetsz filmet útközben - mondjuk azt ajánlom, hogy vigyél saját jack dugós fülest, mert amit ők adnak az annyira nem kényelmes.
2023. dec. 4. 13:35
 16/22 A kérdező kommentje:

Huu köszi a sok segítséget.

Mennyire gyakori a turbulencia az óceán felett? Rosszul vagyok attól 🥶

2023. dec. 4. 15:00
 17/22 anonim ***** válasza:
82%
Mivel jóval nagyobb a repülő, így turbulenciakor is kevésbé ráz. Persze elő fog párszor fordulni, de szerintem nem volt vészes. A leghosszabb egyéni repülőutam asszem Párizs-Buenos Aires volt, 14 óra a gépen, túléltem :) Szedjél B6 vitamint, az jó a hányingerre. Naponta többezer ember utazik így biztonságosan, nem kell félni.
2023. dec. 4. 15:08
 18/22 A kérdező kommentje:

Azt a mindenit.

14 óra nem semmi.

Egyedül utaztál?

2023. dec. 4. 15:14
 19/22 anonim ***** válasza:
82%
Igen, az is céges út volt, csak úgy intéztem, hogy egy plusz hetet maradhassak miután végeztünk. De Argentínába még visszamegyek külön is, sok hely van a bakancslistámon :) Hogy egyedül-e, vagy valakivel, az majd kiderül. Szoktam egyedül és társaságban is utazni. Ne izgulj, jó utat, sok sok jó élményt kívánok :)
2023. dec. 4. 15:22
 20/22 A kérdező kommentje:

De aranyos vagy :)

Köszönöm ☺️

2023. dec. 4. 17:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!