Akinek a szülei, nagyszülei kényszeres gyűjtögetők voltak, milyen volt a haláluk után kilomtalanítani a házat?
Azért kérdezem, mert az anyám is ilyen. Minden olyan cuccot magához visz, amit mások kiselejteznek. A másik, meg az, hogy ha elromlik nála valami, pl hűtő vagy tv, nem viteti el, hanem kiviszi az egyik melléképületbe, amik tele vannak már zsúfolva mindenféle lomokkal. Beszéltem már vele erről, mindig az rá a válasz, hogy majd egyszer rászánja magát ès kiválogat mindet, ami nem kell azt kidobja, de egyre valószínűbb, hogy ez soha nem fog megtörténni.
Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy a halálát kívánom vagy bármi, nem erről van szó, csak tudom, hogy egyszer majd rám fog az hárulni, hogy elvitessek onnét mindent.
Nálunk is van gyűjtögető rokon.
Nem vicc, 7db lábtörlő van egymáson.
Röviden: szörnyű.
Hosszabban: több hónapos (nem folyamatos, heti 1-2 napot töltöttünk vele) munka volt, hárman csináltuk. Még mindig nincs kész teljesen. 110 négyzetméter + a melléképületek tele voltak szeméttel: szakadt, rongyos ruha, nem működő gépek, törött szerszámok, tányérok, évekkel korábbi lényegtelen levelek... A vége jópár szeméttelepre tett fuvar volt, a hordható állapotú ruhákat mosás után több kanyarral vittük a helyi szociális otthonba.
Kedves 7es..valahol igaz a fogyasztói tarsadalom duma de nem teljesen. Anyosék is elraknak mindent..kerdem én mi hasznna a 30éves madzagoknak cipőfűzőknek stb? Ha edsig nem kellett eztan sem fog, arról nem is beszélve hogy amikor esetlev kellene a sok limlomtól sosincs meg. Kaptunk mi is régi agyneműhuzatot hagyatékból..bontatlan volt. Csak épp a ki tudja hány evtized alatt kb 3 mosás után likluk lett az egesz mert feslett szét az anyag. Megértr őrizni. Az összes ismerősük mindent ami nem kell odahordanak mert tudják hogy elrakják, igy a legegyszerűbb eltüntetni. Múltkor kerdezték hogy a babának kell e babaágy..a féjem nővéréé, szoval legalább 40 éves..mrgette a szú kb a padláson. Most őszintén nem lett volna jobb akkor eladni, vagy elajándékozni amikor még jó volt?
Ami meg limlom az nem kell, felesleges tárolni.
Én is gondolkoztam mi fog ránk maradni, de ugye a férjem öröksége, mindent biztos nem dobnak ki. Na meg biztos nem olcsó az elszállítás stb.
Előszöris azt ajánlom hogy nézd ki az ertékesebbeket amiket el lehetne adni, és a pénzből tuzelőt venni. Ha 10 ezer akkor annyi, ha 5 akkor annyi. Mond meg hogy neked most éppen nincs pénzed tüzelőanyag mert megszorultál.
Másfelől ha rád marad a ház majd egysuer akkor a ház ertékeéért cserébe ki lehet lomolni. Úgy értem hogy a pénz amit majd kapsz a hazett azért jól fog jönni nem? Cserébe csak ki kell majd lomolnod es kontenet hozatnod. Megéri rafordítani az időt a takarításra es kifizetni ankonténert. Az ember bem úgy él higy bármikor meghalhat, mindig marad takarítanivalo mindenki után. Senkinsneugy hal meg higy patika tisztaságú házat es portát hagy maga utan. Ha örökolsz akkor ezt cserébe el kell nézni.
16os, "Az ember bem úgy él higy bármikor meghalhat, mindig marad takarítanivalo mindenki után. Senkinsneugy hal meg higy patika tisztaságú házat es portát hagy maga utan. Ha örökolsz akkor ezt cserébe el kell nézni."
Ez igaz csak baromi farasztó lesz, anyóséknál pl ott van több örökölt lepukkant ház is amiben az ő szüleik cucca plusz az ő altaluk odahordott is ott van garazsostól pincéstől ..mondjuk mivel majd összedőlnek ( anyosékét kivéve) lehet úgy hagyjuk majd. Persze remélem ez sokára jön el, amúgy szeretem őket nagyon rendrsek, de a lomgyüjtés a hobbyjuk😅
15ös voltam
Félreértettem, nem a kérdező veszi a tuzelőt csak behordja. De akkor is amit pénzé lehet tenni azt érdemes kiválogatni. Ha nem engednek ennyit sem akkor nincs mit tenni.
17. Ok, de nem tudhatjuk hogy a kérdező szüleinek mennyit ér a háza. Tisztán pedig eladhatóbb, csak ennyit mondtam. Én is tudom milyen, éppen most vagyok benne egy ilyenben, baromi fárasztó. De ez van. Vissza is lehet utasítani egy örökséget ha nem tetszik. A konténeres megoldás a leggyorsabb amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!