Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igazságos az, hogy egy 26...

Igazságos az, hogy egy 26 éves autistának mondott ember, 28 500 Ft rokkantsági járulékot kap? Holott ez az ember egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak! Sőt mi több, igazából még le is érettségizett, és személygépjármű jogosítvánnyal is rendelkezik! 32F

Figyelt kérdés

A kifogás egyszerű: nem tud emberekkel együtt dolgozni, ezért nincs munkahelye… Meg nehezen kommunikál állítólag, nehezen veszi fel a kapcsolatot. Na most erre adtak neki rokkantsági járulék!

Én beszéltem vele, és teljesen normálisan beszél, mintha nem lenne semmi baja! Nem értem mire kapja ezt a járulékot, az én adó fizetésemből vonják... Szerintetek az mentség erre hogy állítólag az autizmussal miatt, nem tud más emberekkel együtt dolgozni, illetve nehezen kommunikál? Mert szerintem, simán el tudna végezni egy szalag menti munkát!

Jó, annyit azért hozzáteszek azt tényleg igaz hogy egész gyerekkorában magántanulóként, speciális iskolákban tudod tanulni, viszont az érettségit azt megcsinálta! Tehát nem fogyatékos! Illetve, jogosítványt is szerzett, bár a rokonok elmondása alapján (igen rokon ról van szó) két évig tartott neki megszereznie és sokszor meg is bukott!

Na most kérdem én, igazságos az hogy ez az ember nem dolgozik és az államtól beszedi a pénzt? Mert szerintem egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak, és sok olyan embert akinek pl. hiányzik a lába visszaküldenek dolgozni!

Szerintem, és ezt azért zárojelbe teszem, mivel én ismertem gyerekkorában is, így mondom, két pofon megoldotta volna a dolgot!

2023. nov. 3. 21:09
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Aki benne van egy betegségben tudja nagyon jól mire elég az a pénz..semmire. Én C2-es kategóriás vagyok immunbetegséggel számtalan gyógyszer - injekció. Nincs 70ezer az ellátás. Old meg a gyógyszereket, a dokihoz eljutást speciális étrendkiegészítőket. Sajna nem mindenki képes dolgozni mellette de nagyon tisztelem azokat akik bevállalják. Elég sok munkahelyem volt nekem is amúgy, de főleg idénymunkák 4 órás.
2023. nov. 28. 11:07
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Milyen mocskos ember vagy te?
márc. 18. 11:59
 33/33 anonim ***** válasza:

Rokkantsági járadék 2024-ben 58.830 Ft-ot ér, és a 80%-os Fogyatékossági támogatás pedig 43.342 Ft-ot ér.

És minden Autistának jogosultnak kell lennie ebben. Mert nem mindig bírják az ingergazdag környezetet stb. És még azok is megérdemelnék ezt akiknek nincs fogyatékosságuk: viszont állandó tartós betegségük miatt pl. pelenkát kénytelenek viselni, vagy egyéb segédeszközt vagy rendszeres gyógyszereket.

márc. 23. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!