Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Árt az autómnak ha meghuzatom?

Árt az autómnak ha meghuzatom?

Figyelt kérdés
Tegnap kicsit meghuzattam az autómat… Úgy kettesben 80-ig… Nem szoktam hajtani, de tegnap valamiért kíváncsi voltam hol tilt le, persze nem jutottam el odáig, mert eszembe jutott hogy nem akarom gyilkolni szerencsétlent. Ettől a tegnapitól lehet esetleg bármi baja? Vagy csak túlgondolom? 100.000-kmes autóról beszélünk, nem egy szétrúgott valami, ezért sem szeretném én széthajtani. Igen, tudom hipohonder vagyok, de érdekelne hogy ettől lehet e esetleg baja az autó motorjának?

2023. jún. 10. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha üzemmeleg az OLAJ is, és az autód egyébként normális állapotban van, akkor semmi baja sem lesz attól ha kihúzatod, sőt időnként jót is tesz neki, ha pedig sokat használod városban rövidebb utakra, akkor szinte kötelező néha kikormolni.
2023. jún. 10. 09:15
 2/9 A kérdező kommentje:
Üzemmeleg volt minden, csak városban használom szinte. Azért is mertem végighuzatni kettesben mert meleg volt már. :)
2023. jún. 10. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha így csinálod akkor nem lesz baja,persze nem egyfolytában csak néha-néha,akár jót is tehet.Nekem szerelő megnézte a gyertyákat és mondta hogy húzassam ki többször mert olajos/szennyeződött volt(vagy valami hasonló,nem emlékszem pontosan).
2023. jún. 10. 10:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem szerencsére por száraz minden, lekopogom… Mondjuk nincs is túl sok km benne, bár tudom nem ez számít. Mondjuk szerintem Magyarországon, ahol sok 100.000-kmes autó is le van lakva, igenis nagy átlagban jelent valamit a futásteljesítmény. Mindenesetre örülök, ha ezzel nem ártottam nemi. Egyébként benzinmotorról van szó.
2023. jún. 10. 10:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen alkalomtól nem lesz baja.
2023. jún. 10. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezt én is csináltam, utána 4-esbe váltottál?
2023. jún. 10. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Ha normális, belevaló olaj van benne, időben cserélni szoktad, és meleg is volt az olaj, akkor semmi baja nem lesz. A lényeg, hogy ne engedd a piros mezőbe menni akkor sem.
2023. jún. 10. 11:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell folyton piros mezőben tartani, de elvileg semmi baja nem lehet belőle. Azért van a tiltás. Vagy elég gagyi mérnöki munka, ha ennyitől bármi baja lesz. Én motorral autópálya besoroláskor tiltásig húzom kettesben, aztán felkattogtatom hatodikba.
2023. jún. 10. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sportmororral közlekedek, csak tiltásnál váltok feljebb, egyebként egyesben 170 fölött van a tiltás.
2023. jún. 10. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!