Igazságos az, hogy egy 26 éves autistának mondott ember, 28 500 Ft rokkantsági járulékot kap? Holott ez az ember egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak! Sőt mi több, igazából még le is érettségizett, és személygépjármű jogosítvánnyal is rendelkezik! 32F
A kifogás egyszerű: nem tud emberekkel együtt dolgozni, ezért nincs munkahelye… Meg nehezen kommunikál állítólag, nehezen veszi fel a kapcsolatot. Na most erre adtak neki rokkantsági járulék!
Én beszéltem vele, és teljesen normálisan beszél, mintha nem lenne semmi baja! Nem értem mire kapja ezt a járulékot, az én adó fizetésemből vonják... Szerintetek az mentség erre hogy állítólag az autizmussal miatt, nem tud más emberekkel együtt dolgozni, illetve nehezen kommunikál? Mert szerintem, simán el tudna végezni egy szalag menti munkát!
Jó, annyit azért hozzáteszek azt tényleg igaz hogy egész gyerekkorában magántanulóként, speciális iskolákban tudod tanulni, viszont az érettségit azt megcsinálta! Tehát nem fogyatékos! Illetve, jogosítványt is szerzett, bár a rokonok elmondása alapján (igen rokon ról van szó) két évig tartott neki megszereznie és sokszor meg is bukott!
Na most kérdem én, igazságos az hogy ez az ember nem dolgozik és az államtól beszedi a pénzt? Mert szerintem egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak, és sok olyan embert akinek pl. hiányzik a lába visszaküldenek dolgozni!
Szerintem, és ezt azért zárojelbe teszem, mivel én ismertem gyerekkorában is, így mondom, két pofon megoldotta volna a dolgot!
Mondok jobbat.
Rokkant parkoló. Benne 20M+ -os Audi TT, akkor zsír új volt a modell idehaza. Benne rokkant kártya, a sofőrje meg fiatal, fullos csaj.
Intézkedés. És a kártya bizony az övé volt. Eredeti. Jogos. Egyszerűen bizonyította, megmutatta a vágását, :(
Igen, a rokkantak az ellenség, ugye lefele kell rúgni, mert felfelé nincs lehetőséged ! De ki lennt fekszik azt lehet ! Politikai elit bulik, ahol adópénzből vesznek szaz üveg 300/400 eurós pezsgőt peldaul meg meggazdagodik a big farma a mérgező gyógyszereken, kísérleti oltások által arra úgysincs lehetőséged ugye végiggondolni, de egy rokkanttól lehet sajnálni a havi 28 ezret !
Derék ember vagy ! Xeroxold le magad tíz példányba. Ja, ne!
Te csak troll lehetsz.
Mikor a címet olvastam el csak, és mielőtt kattintottam volna, úgy voltam vele, hogy biztosan egy rokonodnak kérsz segítséget, és azon múlik minden, hogy munkaképes-e az illető, vagy sem. Úgy tűnik, nem az. Az, hogy veled normálisan tud beszélni, az nem azt jelenti, hogy ugyanígy kibírna 8+ órát a szalag mellett idióta munkatársakkal, vagy hogy el tudna viselni embereket ilyen távon bárhol.
Az meg vicc kategória, hogy a 28 500 forintot sajnálod tőle. Az nem zavar, hogy mennyit lopnak el az adódból, de ettől az embertől meg sajnélod ezt a semmilyen ellátást. Mire elég ennyi pénz? Könyörgöm, semmire. Szerintem ennyit költök el egy héten pusztán bejárásra, lakbérre meg zabára, és rohadt puritán módon élek, spórolok, amit tudok, és ez csak egy hét! Ő ennyiből él egy hónapban. Ezt sajnálod tőle? Tényleg??? Mert tőleg 50 fillért levonnak, hogy ő kaphasson 28 500 forintot?
"...az érettségit azt megcsinálta! Tehát nem fogyatékos!"
Nagyon jó, hogy ezt leírtad, és, hogy ebben egyetért mindenki. Tudniillik az autizmus az nem fogyatékosság.
Kedves kérdező! Mit tudsz az autizmus spektrumzavarról? Ismered a diagnosztikai kritériumokat? Ismered, hogy ennek a pervazív fejlődési zavarnak milyen tünetei lehetnek? Hogy milyen hatással van a kötődési mintázatokra, a szociális interakciók és kommunikáció mennyiségére és minőségére, az empátia és érzelmi intelligencia készségeire, vagy épp a gondolkodásmódra, a napi rutinokra, a tevékenység-orientációra? Sőt, akár az egyes érzékszervek működésére, mozgásfejlődésre, stb...?
Nem? Biztos illik akkor ítélkezni?
Az, hogy Te kívülről látsz egy képet, semmit nem jelent. Hogy ő belül mit él meg, mit képes ideig-óráig eljátszani, milyen hatással van a saját állapota (illetve a környezetének reakciói) őrá, azt Te nem fogod látni. Viszont ez lesz az, ami számít.
Hogy igazságos-e a 28.500ft? Nem, nem az. Én 3x annyit sem sajnálnék tőle. Sokkal inkább örülnék neki, ha az adóm az ő zsebébe menne, mintsem kedves "honatyáink" és a haveri körük zsebébe.
Te nagyon tájékozatlan vagy.
Az autisták nem értelmi fogyatékosak, sőt gyakran magas IQ-val rendelkeznek.
Mind ez hiába, ha a társas kapcsolatokkal baj van, mivel a munkahelyen túlnyomó részén nem magányosan kell dolgozni.
Amúgy undorító, hogy ilyen irigy vagy, 28 ezer Ft-ból szerinted mire megy valaki?
Mások 100 ezreket vesznek fel, mert gyereket csinálnak, milliós támogatás, alacsony kamatú hitelekért luxusingatlanok.
Ezért tart itt az ország ahol, mert a legelesettebbekbe belerúgnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!