Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igazságos az, hogy egy 26...

Igazságos az, hogy egy 26 éves autistának mondott ember, 28 500 Ft rokkantsági járulékot kap? Holott ez az ember egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak! Sőt mi több, igazából még le is érettségizett, és személygépjármű jogosítvánnyal is rendelkezik! 32F

Figyelt kérdés

A kifogás egyszerű: nem tud emberekkel együtt dolgozni, ezért nincs munkahelye… Meg nehezen kommunikál állítólag, nehezen veszi fel a kapcsolatot. Na most erre adtak neki rokkantsági járulék!

Én beszéltem vele, és teljesen normálisan beszél, mintha nem lenne semmi baja! Nem értem mire kapja ezt a járulékot, az én adó fizetésemből vonják... Szerintetek az mentség erre hogy állítólag az autizmussal miatt, nem tud más emberekkel együtt dolgozni, illetve nehezen kommunikál? Mert szerintem, simán el tudna végezni egy szalag menti munkát!

Jó, annyit azért hozzáteszek azt tényleg igaz hogy egész gyerekkorában magántanulóként, speciális iskolákban tudod tanulni, viszont az érettségit azt megcsinálta! Tehát nem fogyatékos! Illetve, jogosítványt is szerzett, bár a rokonok elmondása alapján (igen rokon ról van szó) két évig tartott neki megszereznie és sokszor meg is bukott!

Na most kérdem én, igazságos az hogy ez az ember nem dolgozik és az államtól beszedi a pénzt? Mert szerintem egyáltalán nem tűnik fogyatékosnak, és sok olyan embert akinek pl. hiányzik a lába visszaküldenek dolgozni!

Szerintem, és ezt azért zárojelbe teszem, mivel én ismertem gyerekkorában is, így mondom, két pofon megoldotta volna a dolgot!

2023. nov. 3. 21:09
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és tudnád hányan vannak munkaképtelenek, akik nincsenek leszázalékolva sem, és a környezetük tartja el őket.

Amit nem látunk, ugye az nincs is.

Meg, amit látunk egy emberből, az lefedi a valóságot, ugye?

2023. nov. 3. 22:55
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg Az elégedetlen című kisfilmet.
2023. nov. 3. 23:33
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerencse, nem te döntöd el, kinek mi jár.

Te egy ilyen összegre irigy vagy? És igen, szégyen, hogy ennyit kapnak a fogyatékossággal élők.

2023. nov. 4. 00:05
 24/33 anonim ***** válasza:

Jesszus Pepi!

Gondolat meneteden elindulva, nekem már egy 'lámpavason' kellene himbálóznom, itt már a "két pofon" sem segítene.

Csak hogy értsd!

S őszinte ember lévén nem hagyhatom hogy ilyen 'tudatlanul' éld a mindennapjaidat.

Jelen 'nyomorult' személyem 217000+80000 forintot kap az államtól. Nem kell dolgoznom, szociális munkát végzek ingyen. Nem könnyű, hiszen másképp működöm de így talán sok mindent megértek.

Mi mások számára természetes az nekem érthetetlen és nem egyszerű. Elfogadom.

Ha találkoznál velem egy túra közben, s azt látnád vidám s boldog vagyok felmerülne Benned hogy esetleg fogyatékkal élek?

Nem, ugye hogy nem?

De ha azt mondanám, engem az állam tart el, már beindulna az a fránya 'kisgépezet'.

Hogyan? Miért, mikor nekem dolgoznom kell azért hogy eltartsam magam?

Gondolkozz picit!

Most nem cserélnék Veled!

2023. nov. 4. 03:54
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

28500, cserébe sehol se veszik fel, de meg kell oldania, mert 30 ezer forint, az pár nap csak.

Amúgy nagyon el vagy tévedve, kis buta fiam. Az autisták és autisztikusok nem fogyatékosok, sőt...

Nem ő nem tud a helyeken lenni, hanem ti mind vagytok aberráltak. Én 25 évesen kezdtem a munka világát, mert addig nem volt toleranciám hozzátok, a sok egózásra, az értetlenkedésre, arra, hogy azt hiszitek, amit ti tudtok, mindenkinek kell, és aki nem tudja, az hülye, és a többi dologra, ami nektek fel sem tűnik, de az autisztikusok fele megölné magát egy perc után ezek miatt. Az államnak meg van pénze, ne onnan féltsd. A te pénzednek semmi köze ahhoz, hogy ki mennyit kap.. Nem kéne dolgozni ennek az országnak, bár egynek se, ha a közjót néznék, nem a rendszerfenntartást.

Amúgy nem igazságos. Minimum minimálbér összeget kéne kapni mindenkinek, akinek nem sikerült eljutni oda, hogy képes legyen befogadni a fejetlen káoszt, amit ti "normális" emberek leműveltek, és a végtelen felelőséghiányt, amivel lekezelitek a következményeiteket.

2023. nov. 4. 06:00
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Gonosz kérdező
2023. nov. 4. 07:37
 27/33 anonim ***** válasza:
Olyan is van, akinek jó munkája van, mégis felveszi ezt a pénzt, ingyen utazik stb, csak azért mert van egy papírja arról, hogy auti.
2023. nov. 4. 09:09
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom egész életében ilyen empatikus, szeretetteljes emberek vették körül, mint te ezért "imádja" őket. Undorító vagy!
2023. nov. 4. 11:58
 29/33 anonim ***** válasza:

,,Igazságos az, hogy egy 26 éves autistának mondott ember, 28 500 Ft rokkantsági járulékot kap?"

Azt tartom igazságtalanak Autista felnőttként, hogy ennyire megalázó összeget kap a 26 éves érintett Autista személy. Mert nekem a Rokkantsági járadékom idén Októberben 53.830 Ft volt, és a 80%-os Fogyatékossági támogatásom pedig 39.660 Ft volt az idei Októberi havi. És 3,5% helyett csak 3,1%-os emelés volt novemberben, és jövőre pedig 6%-os emelés lesz ebben.

És az érintett 26 éves Autista személynek jóval kevesebb az összeg amit én kapok. Nekem sem könnyű ebből az összegből megélnem tény és való, mert a fizetésem 6 éve Nettó 396 Ft órabért éri el, fizetett szabadság és fizetett beteg állomány nélkül.

És nem jár nekem sem sajnos 2019. Április 1-óta heti 3x7 Szociális étkezés: ami ebédet, uzsonnát, és vacsorát tartalmazót.

Helyette heti 1x5 Szociális étkezés jár nekem is, mert elvette ez a nyomorult rendszer tőlem is, így csak hétküznapra kapok 2 fogásos ebédet és 2 szelett üres kenyeret. És 200 Ft/napra 500 Ft/napra nőtt a heti 1x5 Szociális étkezésem, és ha nem mondom le 20 munkanap esetében 1 napot sem, akkor 10.000 Ft-ba kerül számomra.

És így a havi 25.000 Ft rezsi mellett fizetem még a Napi Szociális étkezésemet is havonta, és azon kívül pedig külön rá hizetek havonta 40.000 Ft-ot is amiből a tisztálkodási felszerelésemet fedezem velem, és tísztító szereket is fedezem vele sorolhatnám még. Hiába lakom egy lakcím alatt a testvéremmel de én a kis mellék épületben lakom.

És már sajnos a testvérem 2022. Januárja óta már nem vesz nekem havonta egyszer, legalább 1 hétre elegendő ételt nekem amióta már 18 hónapja élt a jelenlegi párjával egy lakcím alatt akivel 5 éve ismerkedett meg.

Így legtöbbször a munkámból haza érkezve az étel adomány dobozba nézek be, hogy hátha találok benne péksüteményt, gyümölcsöt stb.

És lassan azt veszem észre, hogy már csak a fizetésem fog maradni maradék pénzemnek, de ha elmennék dolgozni máshová egy nyílt munkaerő piacra: ott tuti biztos 3-4 hónapnál tovább nem is alkalmaznának engem.

Hanem tuti belém kötnének egyesek, és ha még védekeznék akkor én húznám a rövidebbet. És rövidtávú alkalmi munkából élhetnék még szerényebben anyagilag, egy teljesen reménytelen kilátástalan jövőm mellett.

És nem sok esélyem van arra, hogy ki menjek külföldre egy normális munkahelyre dolgozni. És nekem még Érettségire sem tudtam eljutni, és Érettségi nélküli piacképes szakmára sem tudtam sajnos eljutni.

Helyette Képességfejlesztő Szakiskolába jártam a Speciális Általános Iskola 8 éve után. Az Óvodai Farsangi esemélyről tökéletesen le is maradtam az első két évben, vagy a fejlődésem állapot felmérésen voltam vagy Influenzás voltam.

És sajnos akkor nem voltak az óvodai éveim alatt, olyan Óvodás társaim akiknek szintén Autizmusuk lett volna hozzám hasonlóan.

Nincs jelenleg sem párkacsolatom sem, mert ilyen szerény anyagi helyzetem végett nem is merek vállalni párkapcsolatot. Ezért nem is nagyon szeretem a Karácsonyi családi össze jövetelt, mert minden felnőtt családtagjaimnak jelen van az életében a házastársa, élettársa, párkapcsolata. Csak nekem nincs.

2023. nov. 13. 21:19
 30/33 anonim ***** válasza:
29 válaszoló vagyok: még az a szerencse, hogy legalább lett egy segítő személy aki kisebb összeggel havonta támogat engem és már 1 éve segít nekem anyagilag. Így legalább olyan számomra ez, mintha a havi 25.000 Ft Rezsinek a felét fizetném havonta.
2023. nov. 13. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!