Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak nekem van nagyon elegem...

Csak nekem van nagyon elegem abból, hogy ha bármilyen negativitás van az ember életében, az biztosan az ő hibája?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mióta van jelen az emberekben ez a mentalitás, de manapság már azt látom, hogy az életünk minden egyes szegmensét átszövi. Pár példa (nem muszáj végigolvasni csak szemléltetésként írom):

-azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd

-bár napja volt itt egy kérdés amiben azt írta a kérdező hogy rendszeresen nem veszik át a csomagukat az emberek és bukja a postaköltséget. Szinte mindenki azt írta hogy ez az ő hibája mert utánvéttel adja fel a csomagokat

-ha megerőszakolnak akkor az azért van mert részeg voltál, nem visszafogottan voltál felöltözve, stb. és csak magadat hibáztathatod

-ha valamilyen mentális betegséged van akkor azért van mert bebeszéled magadnak, vagy szándékosan nem teszel eleget érte hogy ne legyen, ha ezt meg ezt csinálnád már nem lenne, tehát ez is a te hibád

-ha megcsalnak, akkor biztos nem adtál eleget a másiknak, nem voltál elég jó szex közben, nem hagytad a másiknak, hogy kommunikálja a szükségleteit, tehát ez is a te hibád

-ha valaki bunkó paraszt veled, az biztos azért van, mert csúnyán néztél rá, nem köszöntél neki elég szépen, valamivel biztosan rászolgáltál még ha azt is hiszed hogy nem

-és a végére a személyes kedvencem: előző életedben valami rosszat követtél el, és most a karma visszaüt, tehát biztosan megérdemled és magadnak okoztad bármi is történt veled, ha a tsunami elviszi a házad az is a te hibád

Már inkább azt mondom szinte mindenkinek mosolyogva, hogy semmi bajom, minden szuper. Nincs kedvem végighallgatni, hogy rohadjak meg, ha problémáim vannak, hiszen MINDENT ami negatív az életemben CSAK magamnak köszönhetek, most meg még sajnáltatom is magam érte, hát mekkora g*ci vagyok már. Tényleg csak én vagyok ezzel így? Mindenki más szerint ez a normális mentalitás?

#probléma #szomorúság #negativitiás
2023. okt. 25. 02:08
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, Google jóbarátod, nem? A betegségek lelki eredetéről könyveket is írtak. 😉 Nézz csak utána?! 😁

2023. okt. 25. 16:47
 32/33 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha Jucit azért erőszakolták meg, mert vannak szörnyű emberek, akkor lehet, hogy engem is meggerőszakolnak, védtelen vagyok, és a világ veszélyes hely. De ha Jucit azért erőszakolták meg, mert miniszoknyában részegen egyedül ment haza a sötétben, akkor nagyon egyszerű, csak annyi a dolgom, hogy nem iszom, nadrágot veszek fel és nem mászkálok egyedül a sötétben - máris biztonságos a világ, hiszen a kezemben az irányítás.

Sajnálom ezeket az embereket egyébként. Hogy szoronghatnak legbelül, ami miatt muszáj ilyen mantrákat ismételgetniük, hogy meg tudjanak birkózni az élettel.

2023. okt. 25. 17:14
 33/33 anonim ***** válasza:

Ezt érdemes volt elolvasni kérdező. Nagyon sok csecsemőnek ekcémás a bőre. Idővel kinövik, megerősödik az immunrendszerük, kevésbé lesz már érzékeny a bőrük, hozzászokik a külvilághoz. Lelki okokat csak akkor lehet némiképp belemagyarazni,ha ez a betegség tartósan fennmarad vagy súlyosbodik.

Az én fiam is ekcémás volt és szépen kinőtte. Viszont csecsemőkorától allergiás a háziporra, nem hiszem, hogy olyan piciként lelki traumái voltak azért allergiás vagy az anyaméhből ezt hozta magával?

Ez is olyan, hogy mindent bele lehet magyarázni mert egyes embereknek kell egy nem túl racionális magyarázat arra, hogy ez a dolog ettől és ettől van. Tehát ha a kisbabám ekcémás vagy allergiás, biztos az anyja stresszeli, nem jó szülő, ergo megvan az ok, pipa.

2023. okt. 25. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!