Most akkor jó ez a naplóírási szokás?
Azt mondják, hogy ha egy naplóba írod a félelmeidet, rossz tapasztalataidat, akkor írásban már nem tűnnek olyan aggasztónak, illetve szimplán bátrabbnak, megkönnyebbültebbnek érzed magad.
Viszont ha leírsz valamit, akkor az jobban megmarad benned. Tehát hogy van ez? Csak jobban az eszedbe vésődnek a rossz dolgok, ha leírod őket, nem?
A naplóírás is egyfajta terápia. Szimplán kiírod magadból az érzéseidet, ezáltal meg tudsz könnyebbülni.
Nem fog jobban megmaradni benned, ha leírod, viszont x év múlva, ha visszaolvasod, akkor ezek már csak emlékek lesznek.
Anyukám halála után újra elkezdtem naplót írni és sokkal jobban vagyok.
Hagyjuk már! Otthon, a négy fal között, 7 lakat alatt ugyan ki olyan kezébe kerülne?
A probléma valóban nem szűnik meg azzal, ha leírjuk, de a lelked megkönnyebbül, jobban átláthatod a dolgokat és kevésbé tűnik hatalmas problémának. Szerintem az is fontos, hogy kézzel írj, ne gépeld számítógépen vagy telefonon, az olyan személytelen... Bár ez már csak az én véleményem.
Szóval mindenképp érdemes naplót írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!