Ember-, személyiségismeret, kommunikáció, viselkedés témában mely könyveket érdemes elolvasni?
Olyan könyveket keresek, melyek segítenek rávilágítani emberek viselkedésük, szokásaik, testbeszédük, stb alapján a személyiségükre, szándékaikra.
Olvastam pl. Pease Allan Testbeszéd című könyvét, de az kizárólag a testbeszédről szól. A mindennapi szokások, öltözködés, érdeklődés és hasonlók nincsenek benne taglalva. Például valahol azt olvastam, hogy még azt is kutatták milyen emberek isszák a kávét keserűn és általában kik az édesszájúak...
Nagyon érdekel mit miért tesznek az emberek, szerintem nincs véletlen, minden cselekvés, szokás... okkal történik úgy, ahogy.
Érdekel, hogy adott emberhez hogyan kell közelíteni, miképp valósítható meg az asszertív kommunikáció pl egy agresszív személlyel.
Nem baj, ha a könyv kicsit mélyebben belemegy a pszichológiába mint ego, szuperego, id, tehát magyaráz.
Joe Navarro (ex-FBI ügynök egyébként): Beszédes testek, valamint a Veszélyes személyiségek című könyvei (utóbbi a szociopaták, nárcisztikusok stb. ismertetőjeleiről szól a szerző FBI-nál szerzett tapasztalatai alapján)
Dale Carnegie: Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljunk másokat
Robert Greene: Az emberi természet törvényei (nincs benne testbeszéd, inkább viselkedésről szól történelmi példákkal alátámasztva az egyes "törvényeket")
4: Bocsánat, de engem is érdekel, privibe jöhet ide is! 😊
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!